מס' צפיות - 744
דירוג ממוצע -
חג שבועות - טס הגבינות טס בטרם הונח על שולחן החג
מאת: איציק גיני 13/05/13 (13:43)
כל חג ומנהגיו חג השבועות מתאפיין במאכלי חלב וגבינות, לכל עדה קהילה מתכונים מטעמים ומאכלים לחג.
 
ראשיתו של החג במעמד מתן תורה בהר סיני, מסתבר שהקדמנו את הצרפתים הידועים בחיבתם לגבינות.
 
עפ"י פרסומי מועצת החלב ישראל ממוקמת במקום הראשון בצריכת גבינות לבנות, בארץ קיים מנעד רחב של גבינות
 
לבנות למרות שמחירי החלב ממשיכים לעלות באופן רצוף וקבוע.
 
בכל מקרר ביתי ניתן למצוא מוצרי חלב, החל מגבינה בסיסית, צהובה, מעדנים וכו'.
 
חג השבועות הוא עונג חוויתי לחובבי הגבינה בצורתם הטבעית, במאפים קישים ועוד.
 
להלן חלק מהמוצרים שמעניקים לנו את העושר הקולינארי והחוויה הגסטרונומית.
מוצרים ופריטים שניתן להשיגם בכל מרכול או מעדניה בקרבת הבית.
 
אמנטל- (גרמנית Emmentaler) גבינה שמקורה בשוויץ, סוג של גבינה צהובה ברמת קושי בינונית בעלת חריצים גדולים.
 
ברי -  (צרפתית: Brie) גבינה צרפתית רכה, בין 45 ל-60 אחוזי שומן, ניתן להחזיקה מחוץ למקרר עד 3 ימים.
 
בולגרית - סוג של גבינה מלוחה שפופולארית בארצות הבלקן , אחוזי השומן בין 40% - 5% , עשויה מערבוב של סוגי חלב (עיזים, פרה, כבשים) ידועה בשמות נוספים ברינזה ברומניה , ואיזמיר טולום בטורקיה.
 
גורגונזולה - (איטלקית: Gorgonzola) גבינה שמקורה באיטליה, עשויה מחלב פרה מפוסטר בתוספת חיידקים שונים, תהליך הכנתה נעשה בטמפרטורה נמוכה שיוצרת עובש,תהליך הייצור הארך גורם למוצר להיות מוצק ומעלה את רמת החריפות. הגבינה מוגשת כקינוח מתוך מגוון גבינות.
 
גאודה - ( הולנדית gouda ) גבינה קשה שמקורה בעיר חאודה בהולנד, הגבינה עשויה מחלב בקר, תהליך היישון עורך בין 4 ל-18 חודשים, מכילה כ-28% , בתום הייצור נעטפת הגבינה בשעווה בגוונים אדום או צהוב.
 
דנבלו - (דנית Danablu) גבינה דנית כחולה, עשויה מחלב פרה, הגוון לבן צהוב, רכב ולחה, תהליך היישון אורך בין 8 ל-12 שבועות, אחוזי השומן בין 25%ל-30%.
 
גבינות עיזים הרדוף - גבינה המיוצרת בארץ בעמק יזרעאל, עשויה מחלב עיזים אורגני ללא תוספות מלאכותיות, אחוז השומן 5%.
 
ןינה - שטרודלים במילוי גבינה - עוגה / קינוח הנפוץ באוסטריה, לרוב גבינה מתוקה בשילוב פירות ועוד.
 
ז'בי (פלפלים ממולאים בגבינה) - ערבוב של מספר גבינות לפי העדפה וטעם, ניתן להשתמש בפלפלים ממגוון הצבעים הקיים, אפשרויות להגשה, טרי בצורה הטבעית, באפייה בהגשה חמה קרה או פושרת.
 
חלומי - מקורה בקפריסין , מיוצרת מחלב צאן גבינה חצי קשה כ-30% שומן, נוהגים לעטוף אותה בעלי מנטה כדי לשמור על הטעם והמרקם, אופן ההגשה בטיגון או אפייה
 
גבינת טופו - מקורה במזרח אסיה, עשוי מחלב סויה שעבר תהליך גיבון.עד ליצירת המוצר גבינת טופו.
 
טוב טעם - סדרת מוצרים המתאימים לבישול ואפייה, הגבינה הינה מרכיב חשוב וחיוני במטבח.
 
יוגורט - (טורקית YOGURT) מוצר חלב בעל ערכים תזונתיים ובריאותיים, בתהליך הייצור משלבים חיידקים הגורמים לחלב להחמיץ, שילובם מסייע למערת העיכול..
 
כדורי גבינה - כדורים מתערבות גבינה , הכנתם נעשית בסיר מים רותחים.
טעים עשיר ופריך, מתאים לאירוח חגיגי וכמובן לערב חג השבועות.
 
לבנה - גבינה שמקורה במזרח התיכון, עשויה מחלב כבשים , חלב קר או חלב עיזים, הלבנה מוגשת בצורת כדורים הטבולים בשמן זית.
 
מוצרלה - מקורה באיטליה, בעלת ערך תזונתי רב עתירת שומן וחלבון, עשויה מחלב באפלו או חלב פרה.
 
נפוליאון - גבינת שמנת בסגנון צרפתי, 30% אחוזי שומן, בטעם טבעי, ובטעמים נוספים כגון שום שמיר, זיתים, צ'ילי, פלפל שחור גרוס ועוד.
 
סולגוני (גבינה גרוזינית) מקורה בגיא ורגיה, תואמת את המוצרלה, עשויה מחלב פרס, עז או כבש, הגבינה מלוחה, נשמרת במי מלח או במארז ואקום.
 
עיזבל - גבינת עובש לבנה וריחנית, מרקמה עדין רך, ככל שהיא מבשילה היא הופכת לרכה ואף ונוזלית.
 
פרמזן - (איטלקית Parmigiano) מקורה באיטליה, עשויה מחלב פרה, הגבינה קשה וגרגרית, תהליך ההתיישנות אורך כ-12 חודשים.
 
פטה - מקורה ביוון, עשויה מחלב עיזים , חלב כבשים או שילוב בין השניים, תהליך הכנתה נעשה במי מלח, אחוזי השומן בין 20% ל-25%.
תהליך הכנת הפטה אורך כחודש ימים.
 
צפתית - מקורה בישראל בעיר צפת,יוצרה לראשונה בשנת 1840 במחלבת המאירי, גבינה מלוחה חצי קשה, עשויה מחלב קר או חלב עיזים, באחוזי שומן שונים.
 
צ'דר -  (אנגליה Cheddar) מקורה באנגליה בכפר צ'דר, גבינה קשה בגוון צהוב, טעמה חריף.
 
קשקבל - מקורה בסיציליה והתפשטה לארצות הבלקן ומזרח אירופה, הגבינה חצי קשה עשויה מחלב כבשים.
המליחות עדינה וטעמה חריף, אחוזי השומן בים 32% ל- 35%, אורך זמן היצור עד כחצי שנה
 
רוקפור - מקורה בצרפת בעיר רוקפור - סור - סולזון, הגבינה עשויה מחלב כבשים,צבעה לבן עם נימים כחולים של עובש.
 
שום שמיר - שדרוג נפלא לכל גבינה המגיעה בצורתה הגולמית, הוספת שום , מתאים, לארוחה הגשה ואירוח.
 
גבינה תבור - מיוצרת בארץ במשקי צוריאל, גבינה לבנה לחיתוך ואפייה, ללא תוספת מחל, עשוי מחלב בקר 5% שומן.
 
 
חג השבועות הגיע ומתקפת הגבינות בעיצומה, שלל צבעים , צורות וגוונים.
ארץ ישראל התברכה בגבינות נפלאות ומשובחות, במרכולים ובמעדניות ניתן להשיג ייצור מקומי מצויין וגם מוצרים מרחבי תבל.
 
חג שבועות שמח.
 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר