מס' צפיות - 689
דירוג ממוצע -
אבהות אחרי גירושין
הקשר בין בני זוג נמשך גם אחרי הגירושין, במיוחד כשיש ילדים.
מאת: עו"ד טלי אויזרוביץ 22/06/13 (23:15)

גירושים אף פעם לא פשוטים, והדברים רק נהיים מסובכים יותר כשיש גם ילדים. במקרים מסוימים, זוגות מתגרשים מצליחים להגיע להבנות בכוחות עצמם ולא נזקקים לשירותי בית המשפט לענייני משפחה כדי להכריע בגורל משמורת ילדים. זה לא תמיד קל, אבל לעומת הסיפורים הקשים ששומעים חדשות לבקרים, ניראה שהזוגות האלו שמגיעים להבנות ומתחשבים קצת יותר האחד בשנייה צולחים את הפרידה בקלות יחסית.

אבל בין אם בני הזוג הצליחו להגיע להבנות ובין אם הם עוד רבים בבתי משפט, דבר אחד נשאר זהה - הקשר הבלתי ניתן לפירוק בינם שמבוסס על קיומם של ילדים משותפים. לפעמים, כשאנשים חושבים על פרידה, הם מדמיינים את חיי הגירושין כחופש מוחלט. אך דמיונות לחוד, ומציאות לחוד. כשיש ילדים משותפים, אי אפשר באמת להתנתק מהאקס, יש כאלו שנשארים בקשרים טובים ויש כאלו שלא.

אף על פי שאחוזי הגירושים הולכים ועולים בשנים האחרונות ונישואין הופכים למשהו יותר נזיל, נושא ההורות נותר כשהיה. החוקים הנוגעים למשפחה מתבססים על חוקים ישנים שמניחים שגירושין הם פרידה מוחלטת – הגבר הולך לדרכו והאישה לדרכה (עם הילדים). אבל זה כבר לא ממש נכון, וזוגות גרושים לומדים די מהר שבן זוג לשעבר עדיין יכול לקבוע לנו את החיים ולשנות עבורנו תוכניות למשל כשמתכננים לעבור דירה לצורך עבודה בעיר אחרת או למען קשר רומנטי. כשיש ילדים, ההבטחה לחירות אישית והתחלה חדשה הטמונה בגירושין היא רק אשליה - גירושין אינם סוף הקשר, אלא הבניה מחדש של קשר מתמשך. האירוניה היא שלפעמים גרושים וגרושות צריכים להמשיך "לסבול" אחד את השנייה בדיוק כמו כשהיו נשואים, לפחות בתקופה האחרונה של הנישואים.

יותר ויותר אבות רוצים קשר משמעותי עם הילדים שלהם

היום אנו עדים ליותר ויותר מלחמות של אבות על משמורת הילדים בגלל שאבות שנטו בעבר להישאר מחוץ לתמונה מעוניינים עכשיו לקחת חלק פעיל בגידול הילדים שלהם. התוצאה של הצורך הזה של אבות להישאר מעורבים בחיי ילדיהם אחרי הפרידה היא עלייה בקונפליקטים הן ברמת הסיכומים והן ברמה האישית בין בני הזוג. תופעה מעניינת בהקשר זה היא שלמרות העלייה ברצון של האבות להישאר מעורבים בחיי הילדים שלהם, אבות רבים "נושרים" מהילדים שלהם בשלב מסוים. מריבות רציניות עם האם מובילים לריחוק ופירוד בין הילדים לאב, כמו גם ריחוק פיסי, נישואים שניים של האב או האם, תחושות כבילות מהמערכת המשפטית ומשאבים כלכליים מוגבלים - כל אלו ועוד גורמים לגברים רבים שרוצים להיות מעורבים יותר בחיי הילדים שלהם להישאר מחוץ לתמונה בגלל הנסיבות.

ואולי זו הסיבה שאבות אשר עבדו שעות ארוכות ולא מצאו זמן לבלות עם הילדים פתאום יוצאים מוקדם מהעבודה או משנים סדרי עדיפויות בכדי לבלות יותר זמן עם הילדים לאחר הגירושין. הפרידה גורמת לפעמים לאבות לחשוב מחדש על סדר העדיפויות שלהם ולנסות לשמר קשר עם הילדים אפילו אם זה דורש מהם להתגבר על מכשולים רבים. כמובן שהילדים יוצאים נשכרים ונהנים מאבא פעיל ואקטיבי שלוקח חלק בגידולם.

הפיתרון האידיאלי הוא משמורת משותפת שבה שני ההורים יוצרים אווירה ביתית חמה ועוטפת, גם אצל האם וגם אצל האב. במקרים שהקשר בין בני הזוג רעוע, זה כמובן מקשה על הילדים ופוגם באווירה. אבל חשוב לזכור את טובת הילדים ולשים את כל המשקעים בצד על מנת שהילדים יוכלו לגדול בסביבה אוהבת, רגועה ומטפחת למרות הגירושים.

הכותבת היא בעלת משרד עורכי דין קורן-אויזרוביץ העוסק' בתחום דיני משפחה וגירושין.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר