מס' צפיות - 115
דירוג ממוצע -
אריאל מליק - ההבדלים בין הפקת אנרגיה מפסולת באוסטרליה ובסין
מאת: אריאל מליק 21/10/13 (08:54)


למרות ששוק הפקת האנרגיה מפסולת באוסטרליה נמצא בחיתוליו, התחזיות מדברות על צמיחה משמעותית בתחום באזור זה, כך פורסם באתר PennEnergy. במדינת ניו סאות' ווסט גובשה לראשונה באוסטרליה מדיניות בנושא, ולפיה פסולת מוצקה מהערים תתורגם לאנרגיה במספר פרויקטים במדינה, חלקם ממתינים לאישור או למימון.

באוסטרליה בוצעו בשנים האחרונות כמה פרויקטים להפקת אנרגיה בדרכים נוספות, אבל היוזמות האחרונות בתחום הן הראשונות בשוק הפקת האנרגיה מפסולת. מגזר זה צפוי לצמוח בין השנים 2015 ל-2020, עד כדי הפקה של 80 מגה וואט מכ-12 מיליון טון פסולת בשנה בשנת 2020.

גם שוק הביומסה והביוגז צפוי אף הוא לגדול בכ-3.2 אחוזים בין השנים 2013 ל-2020, מה שאומר שאוסטרליה מראה ניצנים של מעבר לעידן חדש בתחום האנרגיה. במדינה טענו כי הטכנולוגיה הבשילה וניתן להפוך פסולת עירונית לאנרגיה. עם זאת, קיים חשש קטן מפני הסיכונים הטכניים שקשורים בהתקדמות פרויקטים אלו.

לאוסטרליה בהחלט יש לאן לשאוף

ייתכן שהאוסטרלים חוששים מפני שאחת החברות בתחום נכשלה בעבר ביישום פרויקט להקמת מתקן המרת פסולת לאנרגיה. מאז שהפרויקט נגנז לפני כמעט עשור, התקדמו מדינות רבות בנושא הפקת אנרגיה מפסולת, ונראה שכעת הגיע תורם של האוסטרלים.

במדינה מודים כי בהשוואה לשוק העולמי, יש לאוסטרליה לאן לשאוף. המחירים של הטמנת הפסולת לא יקרים באוסטרליה בשל השטח הגדול שלה, אבל בכל מקרה ישנו רצון להתקדם בתחום הפקת האנרגיה, שעשוי לקדם מאוד את הכלכלה המקומית.

בכתבה שפורסמה באתר Energy Digital נכתב כי סין צפויה להאיץ את קצב הצמיחה של ייצור אנרגיה מפסולת. על פי הפרסום, הצפי הוא להכפלת נתח השוק שלה בענף עד סוף שנת 2018.

במדינה הענקית החלה בניית מתקנים רבים להפיכת פסולת לאנרגיה לאחרונה, והתנופה הזו צפויה להביא לאחוזים גבוהים יותר של אנרגיה המופקת מפסולת בשנים הקרובות. למעשה, ברחבי סין יוקמו עוד עשרות מתקנים חדשים לטובת הנושא החשוב. נתח השוק הסיני בענף גם הוא צפוי לצמוח בלא פחות מ-18 אחוזים.

יצרנית הפסולת הגדולה בעולם

סין החלה להתמקד לאחרונה בהגדלת כמויות האנרגיה המתחדשת, ובמיוחד בהגדלת כמות האנרגיה המופקת מפסולת. הפסולת המובאת למתקנים השונים, היא פסולת מהערים השונות, שעד כה מביאה לקשיים בפיתוח תשתיות במדינה. הנתונים מדברים על כך שסין (בעלת האוכלוסייה הגדולה בעולם) מייצרת הכי הרבה פסולת בעולם. מצד שני, אותה פסולת היא המקור החשוב ביותר בייצור אנרגיה, ואת הנושא הזה הבינו במדינה בשנים האחרונות.

"סין היא המדינה שמייצרת הכי הרבה סחורה בעולם ובה נמצאות ענקיות ייצור. כדי שהחברות האלה יוכלו לעבוד כמו שצריך, יש דרישה עצומה לאנרגיה. לכן, יש צורך גדול במתקנים להפיכת פסולת לאנרגיה ברחבי המדינה", נאמר בכתבה. "הממשלה הסינית מוכנה להשקיע משאבים רבים כדי לבנות מתקנים מתאימים בחמש השנים הבאות, וליהנות מאנרגיות מתחדשות".

הכותב הוא ‫אריאל מליק - מתמחה בשוק ההון ומשקיע בחברות אנרגיה וביוכימיה, איש עסקים ויזם.‬

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר