מס' צפיות - 162
דירוג ממוצע -
עו"ד יוסי כהן - איך מגישים תביעת אובדן כושר עבודה?
מאת: יוסי כהן 24/11/13 (08:08)

אדם שנפגע או חלה, וכתוצאה מכך איבד מיכולתו להשתכר באופן זמני או קבוע, עשוי בהחלט להיקלע למצב כלכלי קשה. במקרים בהם הפגיעה מתמשכת על פני תקופה העולה על שלושה חודשים, ייתכן בהחלט שקיימת עילה להגשת תביעה, ולקבלת פיצויי קצבה חודשיים במסגרת פוליסת ביטוח מנהלים או הביטוח הלאומי.

הקצבה עומדת על סך כספי של עד 75 אחוזים מההכנסה החודשית הממוצעת של הנפגע, ובמהלך התקופה לא יידרשו המבוטח או מעסיקו בתשלום הפרמיות עבור פוליסת הביטוח, שכן אלה ממומנות על ידי החברה המבטחת.

הוכחת אובדן כושר עבודה

אדם המגיש תביעת אובדן כושר עבודה נדרש להוכיח את אי כשירותו לעבוד במשלח ידו, וכן את חוסר יכולתו לעבוד בכל עיסוק סביר אחר. המינוח "עיסוק סביר אחר" מתייחס לתעסוקה ההולמת את השכלתו וניסיונו של המבוטח, ושהנה שוות ערך לעיסוקו הקודם גם מבחינת המשכורת.

הגשת התביעה

על מבוטח להגיש תביעת אובדן כושר עבודה לאחר שלושה חודשים של היעדר יכולת, או במקרים שבהם קיימת הערכת אובדן כושר עבודה של שלושה חודשים לפחות. התביעה מוגשת באמצעות טופס בקשה מיוחד, ובמקרה של אי הסכמה עם חברת הביטוח, יש לצרף גם חוות דעת רפואית של רופא המאושר על ידי חברת הביטוח. מסמך זה יאשר את מצבו הבריאותי והתפקודי של המבוטח, ואת חוסר יכולתו לעבוד במקצועו בנסיבות אלו.

הארכת תקופת התביעה

אם מצבו הבריאותי של המבוטח לא השתנה או אפילו הורע, עם תום תקופת קבלת פיצויי אובדן כושר עבודה הוא רשאי להגיש בקשה להארכה. במקרה שבו חברת הביטוח תאשר את בקשתו, יימשכו פיצויי הביטוח כסדרם.

התנגדות חברת הביטוח לתשלום פיצויים

אם חברת הביטוח תמצא לנכון להתנגד לתביעת אובדן כושר עבודה או להמשך התשלומים עבורה, יידרש המבוטח להגיש תביעת אובדן כושר עבודה בבית המשפט. חברת הביטוח מצידה תידרש להוכיח את סיבת התנגדותה, ולחזק אותה אותה בחוות דעת רפואית תומכת מטעמה. יש לציין כי במקרים מסוימים עשוי בית המשפט להחליט על מינוי מומחה רפואי אובייקטיבי מטעמו, אשר יסייע בהכרעה לגבי מצבו הבריאותי והתפקודי של המבוטח.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה התקבלו 2 תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
1.
לא לשכוח את נושא שכר הטרחה...
רועי ברגיל 29.11.13 (12:48)
2.
אגב, למי שתוהה מאיפה הנתונים...
רועי ברגיל 30.11.13 (15:23)