מס' צפיות - 74
דירוג ממוצע -
יוסי אמודאי על אנרגיה סולארית – כיצד זה עובד?
מאת: יוסי אמודאי 23/01/14 (09:17)

אנרגיה סולארית היא אנרגיה המגיעה מן השמש ומשמשת לייצור חשמל או הפעלה מכאנית. שימוש באנרגיית השמש לייצור חשמל הוא תהליך נקי, ידידותי לסביבה, חסכוני וכמובן נכלל בקטגוריית האנרגיה המתחדשת שכן המקור שלו – השמש, לעולם זורחת, ואין חשש לכך ש"תיגמר" שלא כמו מקורות אחרים כגון פחם או גז. 

אנרגיה תרמו-סולארית

אנרגיה טרמו-סולארית עושה שימוש בחום השמש על מנת לחמם נוזל, ובעזרתו להפעיל מנוע שמייצר חשמל או לשם עבודה מכאנית. הטכנולוגיה נחשבת ליעילה מאוד בשימוש בייתי, השימוש הנפוץ ביותר באנרגיה טרמו-סולארית הוא בדודי השמש. בארץ, יותר מ-90% מבתי האב משתמשים בדודי שמש לחימום מים. רוב תחנות הכוח הסולאריות בעולם פועלות בשיטה זו. על מנת לייצר חשמל, לרוב משתמשים בפחם או גז טבעי לחימום נוזל שמניע את הטורבינה. בתחנות הסולאריות אנרגיית השמש הופכת באמצעות קולטי שמש לחום שבעזרתו מיוצר קיטור, הקיטור מניע טורבינה לייצור חשמל. תחנות כוח מסוג זה נבנו במדינות רבות למשל בצרפת, ספרד ובארצות הברית.

אנרגיה פוטו-וולטאית

ארגיה פוטו וולטאית עושה שימוש ישיר באנרגיית השמש לשם הפקת חשמל. שלא כמו אנרגיה תרמו-סולארית, כאן אין גורם מקשר (קיטור למשל) והחשמל מיוצר ישירות במתקן. ייצור החשמל בעזרת אנרגיית השמש מתאפשר תודות לתא הפוטו וולטאי המכונה גם תא שמש. תא השמש הראשון יוצר בשנת 1883 מסלניום מצופה זהב. בשנת 1958 נבנה תא השמש הראשון מסיליקון, מאז כל התאים הפוטו וולטאיים עשויים מחומר זה בטכנולוגיית עיבוד שבבי.

תא השמש פועל על פי עקרון פשוט, הוא בנוי משתי שכבות של מוליכים. למעשה, התא מכיל שלוש שכבות – החומר העליון, הסיליקון והחומר התחתון. כאשר אור השמש פוגע בתא הוא נקלט בשכבה העליונה ומשחרר אלקטרונים הנעים לשכבה האמצעית ולאחר מכן לתחתונה. כל עוד אור השמש זמין, תהליך זה לא ייפסק. תנועת האלקטרונים היא זו שיוצרת את הזרם החשמלי.

 

שימוש באנרגיה פוטו-וולטאית

ככל שהטכנולוגיה צועדת קדימה כך היעילות של התאים הפוטו-וולטאיים עולה ומחירם יורד. כיום ניתן לראות שימוש בייתי וציבורי בתאים לשם הפעלת תאים טלפונים רחוקים ממקום ישוב, תמרורי דרך וכן כמערכות לייצור חשמל בייתי. בקנה מידה גדול יותר, משמשים התאים הפוטו וולטאיים לייצור חשמל עבור רשת החשמל הכללית, מתקנים אלו מכונים חוות סולאריות. החוות הסולארית בנויה למעשה משטח רחב בו מותקנים תאים פוטו וולטאיים במספר גדול, חוות סולאריות הוקמו בהצלחה למשל בארצות הברית, בגרמניה, באוסטרליה וגם בישראל.

הכותב הוא יוסי אמודאי - מנכ"ל חברת "דוק השקעות 1988" המעניקה שירותים עסקיים ומגוון רחב של פתרונות פיננסיים.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר