מס' צפיות - 64
דירוג ממוצע -
עורך דין רן רייכמן - מזונות אישה על פי בית הדין הרבני
מאת: רן רייכמן 12/02/14 (16:13)

דיני המשפחה נשלטים על ידי מיתוסים רבים ושכיחים בקרב הציבור. אין אחד שאין לו חבר אשר התגרש , או נמצא בהליכי גירושין , או שיש לו חבר עו"ד, או שלחבר שלו יש חבר עו"ד וכו', ולכל אחד יש מה לומר וכך מתהווים המיתוסים השונים.

מיתוס שכיח גורס כי לאישה אסור לעולם להגיע להתדיין בביה"ד הרבני באשר "ביה"ד תמיד לטובת הגבר" כך שתמיד ובכל עניין כדאי לה להגיש את תביעותיה לבית משפט לענייני משפחה, קל וחומר בעניין מזונותיה.

סברה זו בטעות יסודה! הניסיון מלמד כי לא תמיד כדאי לאישה לרכז את תביעתה למזונות ילדים ומזונותיה שלה באותה ערכאה היינו בבית המשפט. לעתים יהא כדאי לה יותר (ולעתים לא) דווקא לפצל בין התביעות ואת תביעתה לתבוע דווקא בביה"ד הרבני ואילו את תביעת מזונות הילדים בבית המשפט לענייני משפחה.

כיום ניתן לבדל מקרה אחד ממשנהו ולהגיש את התביעות הנכונות והמתאימות בין הערכאות. זכרו ! קיימת הזדמנות אחת בלבד, בשלב המקדמי של התיק, לקבוע איזו תביעה מוגשת ולאן , דבר אשר לו השלכות על כל תוצאות ההליך המשפטי ולכן כדאי שתיעזרו בכלים אשר צברנו ובשיטות המיוחדות שמשרדנו פיתח לאבחן את הערכאה אשר תגשים עבורכם את התוצאות האופטימליות.

מקור החיוב בעל יהודי במזונות אשתו מקורו בעצם הנישואין, המטיל על הבעל חובות שונים כלפי האישה ביניהם החובה לזון את אשתו ,היינו לשאת במזונותיה.

תוקף החיוב

תוקף החיוב במזונות האישה הינו עד הגט , אלא באם מתקיימות הנסיבות הקבועות בהלכה הפוטרות את הבעל מהחובה לשאת במזונות האישה (למשל במקרה בו האישה בוגדת) כפי שיפורטו להלן.

המדובר בחיוב מכוח ההלכה היהודית , אשר הכנסת עיגנה חובה זו במסגרת החקיקה האזרחית הוא :החוק לתיקון דיני משפחה מזונות.

היקף החיוב

הכלל הוא שהאישה "עולה" עימו ואינה יורדת", היינו האישה זכאית לרמת החיים אליה הורגלה ע"י בעלה בטרם פרץ הסכסוך בינהם ועל כן על הבעל לשמר רמת חיים זו. במסגרת שימור רמת החיים על הבעל לספק לאישה את כל צרכיה לרבות מדורה , כלומר קורת גג בין באמצעות תשלום שכה"ד ובין באמצעות תשלום המשכנתא.

בתי המשפט למשפחה הכירו אפילו בחובת הבעל להמשיך ולהעמיד לאשתו שימוש ברכב לרבות אחזקת הרכב כחלק מרמת החיים שעל הבעל להמשיך ולשאת עבור אשתו.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר