מס' צפיות - 68
דירוג ממוצע -
הכל על גביית מזונות - רן רייכמן
מאת: רן רייכמן 23/02/14 (07:57)

עם קבלת פסק דין סופי למזונות ו/או החלטה למזונות זמניים נסללת הדרך  בפני הזוכה (האישה) לפנות ללשכת הוצאה לפועל על מנת לפתוח הליכי גבייה כנגד הבעל(החייב). בכל בית משפט שלום קיימת לשכת הוצאה לפועל שהיא למעשה הזרוע המבצעת של בית המשפט אשר תפקידה לאכוף את פסקי הדין וההחלטות, וזאת נוכח העובדה המצערת לפיה ישנם גברים רבים אשר אינם עומדים במחויבותם זו ע"פ פסק הדין , או אחרים אשר סתם כך יחליטו למרר את חייה של האישה ולהערים עליה קשיים רבים בטרם ישלמו את חובם.

בלשכת ההוצאה לפועל ניתן לבצע הליכי גבייה תוך שימוש במגוון סעדים וצווים זמניים על מנת לגבות את חובות החייב, לרבות הוצאת פקודת מאסר, עיקולים שונים כנגדו וכנגד צדדים שלישים כולל עיקול משכורת, עיכובי יציאה מן הארץ ופעולות רבות נוספות. 

אפשרות נוספת היא לפנות עם פסק הדין למוסד לביטוח לאומי, אשר יעביר לאישה דמי המזונות, אולם לא בהתאם לסכום שנקבע בפסק הדין אלא בהתאם למדרגות הקבועות בחוק ובתקנות הביטוח הלאומי. 

יש להדגיש כי אישה שפונה לביטוח לאומי ומקבלת דמי מזונות חלקיים, זכאית לפנות ללשכת ההוצאה לפועל לגביית הפרשי הסכומים מהחייב.

בעזרת ייעוץ משפטי מקצועי ניתן לעיתים להשיג יתרונות באמצעות פנייה ללשכת ההוצל"פ או לביטוח הלאומי, והדבר תלוי בנסיבות המקרה. 

שימו לב! כאשר האישה פותחת כנגד הבעל תיק הוצל"פ לגביית חוב המזונות, כאשר האישה היא אשר מנהלת כ"זוכה" את תיק ההוצל"פ ,אין הבעל יכול להתחמק מהתשלום במסגרת חקירת יכולת. הזכות לבקש חקירת יכולת מפני החוב קיימת רק כאשר הביטוח הלאומי נכנס בנעלי האישה, והוא אשר רודף אחרי הבעל לגביית החוב.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר