מס' צפיות - 1728
דירוג ממוצע -
עו"ד רן רייכמן - בקשה למזונות זמניים
מאת: רן רייכמן 12/06/14 (08:59)

מזונות זמניים הנם תשלומי מזונות לתקופה מסוימת לאישה או לילדים במהלך הליך הגירושין, אשר יכול לארוך חודשים רבים. עו"ד רן רייכמן מציין כי מוזנות אלו מאפשרים לאישה ולילדים להמשיך ולהתקיים ברמת חיים נאותה בה הורגלו בטרם המשבר. מדובר בסיעוד זמני ומיידי שנקבע לרוב על ידי בית המשפט באומדנים כלליים, מבלי להיכנס לפרטי כל מקרה, אך עדיין מתוך ניסיון לדאוג ולשמר את האינטרסים של שני הצדדים.

הגשת בקשה עבור דמי מזונות זמניים

לדברי עורך דין רן רייכמן, בקשה לדמי מזונות זמניים ניתן להגיש רק לאחר מועד הגשתו של כתב הגנה בידי הנתבע בדמי מזונות. לאחר שבית המשפט פסק זכאות לדמי מזונות, יכול הוא לבסס את פסיקתו למזונות זמניים על פי הטענות המוצגות בפניו. בקשה זו נדרשת להסתמך על מסמכים ואסמכתאות, והיא אינה נדרשת בהצהרה או בתשלום אגרה. הפסיקה עצמה עשויה להתקבל לאחר דיון בין הצדדים או בלעדיהם, וזאת בהתאם לשיקולו של בית המשפט.

עורך דין רן רייכמן מציין כי דמי מזונות אלו יסופקו עד לקבלת גט, ועד לקביעתם של דמי מזונות קבועים שעשויים להיות דומים או שונים בסכומיהם לדמי המזונות הזמניים. כמו כן, אם דמי המזונות התגלו כנמוכים מרמת החיים של תובעיהם, ניתן לדרוש פיצויים בדיעבד. ואולם, במקרה ההפוך בו דמי המזונות הזמניים התגלו כגבוהים מרמת החיים של התובעים, לא יפוצה הצד התובע.

חשיבות הצגת מסמכים רלוונטיים בבקשת דמי מזונות זמניים

על מנת לבסס את בקשת דמי המזונות הזמניים ואת גובהם, חשוב להציג בפני בית המשפט כל מסמך המעיד על צורכי מבקש המזונות ויכולות הנתבע לשלמם. מדובר במסמכים הכוללים בין היתר תלושי שכר, הוצאות דיור, תשלומי מיסים, הוצאות חינוך ובריאות, עלויות ביגוד והנעלה, והוצאות על מזון. רן רייכמן מציין כי מזונות זמניים יכללו רק צרכים חיוניים בהתאם לרמת החיים בה מבקשי המזונות הורגלו, ולא צרכים שהם בגדר מותרות אשר יכללו בדמי המזונות הקבועים.

התייחסות החוק לדמי מזונות זמניים

החוק מתייחס לדמי מזונות זמניים כמזונות לכל דבר, ומכאן כמחייבים את הצד הנתבע לשלמם. במקרה שבו מזונות אלו אינם מסופקים, מדגיש עורך דין רן רייכמן, כי ניתן לפנות אל ההוצאה לפעול על מנת לגבותם, או להגיש בקשת קצבת מזונות לביטוח הלאומי.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר