מס' צפיות - 1903
דירוג ממוצע -
עו"ד יוסי כהן: האישיות המשפטית של חברת חוץ
מאת: יוסי כהן 03/08/14 (11:04)

מהאמור עד כה עולה, כי האישיות המשפטית מוענקת לכאורה אך ורק לחברה שנרשמה בישראל מכוח חוק החברות או מכוח פקודת החברות. מהו אפוא דינה של "חברת חוץ", היינו חברה שנרשמה או הואגדה מחוץ לישראל? האם מהעובדה שהוענקה לה אישיות משפטית בארץ שבה הואגדה, נובע בהכרח כי היא תוכר כאישיות משפטית גם בישראל? שאלה זו אינה מיוחדת לדיני החברות דווקא והפתרון לה מצוי בעקרונות המשפט הבין-לאומי הפרטי.

יש להבחין לעניין זה בין הכרה באישיות המשפטית של החברה לבין מתן רשות לחברת חוץ לפעול ולנהל עסקים בישראל. ההכרה באישיות המשפטית הזרה נעשית מכוח כללי המשפט הבין-לאומי הפרטי, ואילו הרשות לפעול בישראל ולנהל בה עסקים מוענקת לחברת חוץ מכוח דיני החברות.

על-פי פקודת החברות, חברת חוץ שרצתה לפעול בישראל הייתה חייבת לעמוד בתנאי סעיף 383(א), שעיקרם רישום ותשלום אגרות פרסום ורישום. כמו כן היה על חברת חוץ, החפצה להירשם בישראל, להגיש לרשם החברות את המסמכים הבאים:

(1) עותק ותרגום לעברית, מאושרים בדרך שנקבעה, של המסמך שעל-פיו הוקמה החברה בחו"ל או של המסמך המהווה או המגדיר את חוקתה, או של התזכיר והתקנון שלה;
(2) רשימת הדירקטורים של החברה;

(3) שמו ומענו של אדם היושב בישראל והמורשה לקבל בעבור החברה כתבי בית-דין והודעות שיש להמציא לחברה;

(4) העתק מאושר, בדרך שנקבעה, של כתב הרשאה המייפה את כוחו של אדם, היושב ברגיל בישראל, לפעול בשם החברה בישראל.

הכותב הוא עורך דין יוסי כהן הוא הבעלים של משרד עורכי דין. דוקטור יוסי כהן פועל בתחומי המשפט המסחרי, דיני חברות וליטיגציה משנת 1986.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר