מס' צפיות - 3647
דירוג ממוצע -
ביקורת מסעדה - "אדורה", בן יהודה 226, תל אביב
השף אבי ביטון מנסה ללכת על כיוון מיוחד עם טאצ`אישי משלו תוך כדי שילוב מעניין של מזרח ומערב. המקום עצמו די קטן, מעוצב בצניעות ומשרה תחושה של אינטימיות. ציון: 4 כוכבים.
מאת: טור אורח 03/04/08 (02:36)

מאת: TickTack1

 

לא מזמן התפרסמה ידיעה כי העיר תל אביב ממוקמת במקום ה- 17 בדירוג יוקר המחייה בעולם, והינה העיר היקרה ביותר במזרח התיכון. האמת היא שעובדה זו לא מפתיעה כל כך. כולנו יודעים כי ההוצאות כאן מטורפות ורק הולכות וגדלות, השקל הולך ונשחק, והחיים הטובים... הו כמה שהם יקרים...

 

החלטנו לאכול במסעדת אדורה בבן יהודה בצהרי יום שישי, במסגרת ארוחה עסקית במחיר של 55 שקלים. כן קראתם נכון: חמישים וחמישה שקלים.  במציאות שבה על 2 מנות פלאפל ופחית קולה לא בטוח כלל שנקבל עודף משטר של חמישים, תמחור שכזה בהחלט מעורר הרמת גבה. או שבעל הבית לא שמע על דירוג יוקר המחייה, או שהוא פשוט השתגע.

 

המסעדה מגדירה את עצמה כביסטרו שף צרפתי עם נגיעות ים תיכוניות. באדורה לקחו את הכיוון הים תיכוני לגמרי ברצינות, וכך אפשר לדוגמא למצוא בתפריט (לא העיסקי) מנה לא שגרתית בעליל כמו בקלאווה כבד אווז. השף אבי ביטון מנסה ללכת על כיוון מיוחד עם טאצ`אישי משלו תוך כדי שילוב מעניין של מזרח ומערב. המקום עצמו די קטן, מעוצב בצניעות ומשרה תחושה של אינטימיות.

 

למנה ראשונה הזמנו פרוסות פילה יען על סלט מרוקאי של גזר, כרובית, פלפל אדום בצל וכוסברה. למעשה מדובר בסוג של קארפצ`יו, רק שהבשר מוגש במידת עשייה קצת יותר מרייר, והפרוסות קצת יותר עבות ממה שאנחנו מכירים כמנת קארפצ`יו סטנדרטית. השילוב יחד עם הסלט המרוקאי היה בהחלט לא שגרתי.

 

מנה ראשונה אחרת של בלנד ירוקים היתה למעשה סלט על בסיס עלי חסה עם גבינה קשה בטעם עשיר, שהותירה תחושת רעננות. בנוסף הזמנו את לחם הבית, שאינו כלול בעסקית. הלחם הוגש לשולחן כשהוא מדיף ניחוח משכר, חם בתוך נייר אפייה. פשוט אי אפשר היה להפסיק לאכול מהלחם, ולא היינו רחוקים אף מלהזמין ממנו עוד.

 

למנה עיקרית הזמנו שיפודוני פילה יען. המנה הזאת, שמוגשת עם דבש תמרים ותערובת תבלינים מרוקאית, היוותה את שיא הארוחה. לא ברור איך עד היום מסעדני תל אביב לא הבינו את הפוטנציאל העצום הטמון בפילה היען. מדובר בבשר שמצליח בו זמנית להיות גם עדין, גם עשיר בטעם וגם נקי משומן. כל כך הרבה יותר טעים מפילה הבקר הפופולארי כל כך. אם תקום מסעדה בעיר שתתמקד ביצירת מנות שונות ומגוונות על בסיס בשר היען, היא תהפוך במהרה לסטארט-אפ גסטרונומי שיגרוף הון. המנה באדורה היתה שיר הלל לבשר היען, ואין ספק כי עוד אחזור למסעדה בעתיד ולו רק בגללה.

 

מנה עיקרית אחרת של פילה בקר ברוטב פורט בקראנצ` פיסטוקים (תוספת של 14 שקלים) איכזבה מעט, אולי בשל היותה די שגרתית - ואולי בשל ההנאה הגדולה שהסבו לנו המנות האחרות. בכל מקרה גם כאן מדובר בשילוב של מזרח-מערב יחד עם רוטב מתוק דומיננטי.

 

לקינוח הזמנו זאכר הל אספרסו (29 שקלים, קינוח לא נכלל בעסקית). בירור עם המלצרית העלה כי אין קשר לזאכר המוכר לנו מבתי הקפה של וינה. מדובר במאפה שוקולד עם קרם אספרסו, שהיה טוב מאוד, אך קצת יותר מדי מתוק לאחר ארוחה שכזאת.

 

בכל הקשור ביחס של תמורה למחיר, אין ספק כי העסקית באדורה היא כרגע אחת הארוחות המשתלמות ביותר בתל אביב. לרוץ מהר לפני שיגמר.

 

ציון: 4 כוכבים

 

פורסם בבלוג של TickTack1 יוצא לאכול

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה התקבלו 4 תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
1.
הנדון
הדס חומסקי 04.05.08 (19:57)
2.
ספר מתכנים חדש
מימי 24.01.10 (11:47)
3.
ביקור במסעדה ואכזבה
דקל רחל 29.07.10 (16:40)
4.
שומר נפשו ירחק מאדורה
רונית 10.03.13 (20:52)