מס' צפיות - 7962
דירוג ממוצע -
חיסכון פנסיוני – מדריך החיסכון הפנסיוני
מאת: דויד בן סימון 20/09/16 (17:15)

חשיבות החיסכון הפנסיוני מודגשת בכל פעם שאנחנו רואים אנשים שלא מצליחים להתקיים בערוב ימיהם, ואנחנו מבינים שאו שלא נתנו דעתם לכל המכשירים הפנסיוניים שהיו יכולים להשתמש בהם, או שפשוט הזמנים שלנו הם כאלה שחיסכון של פעם כבר אינו מספיק היום. משום כך ש להיערך לכך בגיל ציר ככל האפשר ולהבטיח שהחיסכון הפנסיוני יהיה גדול ככל האפשר. יש כל מיני דרכים להבטיח זאת ולקבל מהמדינה הטבות לכך.

 

מהו חיסכון פנסיוני?

 

כל אדם, שכיר או עצמאי, חייב לחסוך כסף למחייתו בזמן יציאתו לגמלאות, משום שאז לא יעבוד ולא יקבל משכורת והשכר שלו יהיה גמלת פנסיה שתשולם לו בכל חודש מהחסכונות שלו. החסכונות האלה נצברים בכל ימי חייו מעבודתו ומסכומים אחרים, והם מושקעים בכמה אפיקי חיסכון פנסיוני שונים שלכל אחד מהם היתרונות והחסרונות שלו. המוסד לביטוח לאומי משלם אמנם קצבת זקנה אבל היא מזערית ואיה מספיקה. למרבה הצער יש יורת מדי אנשים שאינם חוסכים מעבר לזה ואינם מבינים שבבוא היום לא יהיה להם מספיק.

 

מהו ההבדל בין חיסכון פנסיוני לאחר?

 

חיסכון רגיל, אחר, הוא חיסכון שוברים לתקופה מסוימת ומקבלים עליו ריבית והוא משולם לכם בצורת סכום שאותו אתם מקבלים בבת אחת ויכולים לעשות עם זה מה שאתם רוצים בכל עת. חיסכון זה משמש אתכם למטרות שונות ואינו כולל הטבות מס, כמו פיקדונות שונים, אג"ח ומניות, תכניות חיסכון וכדומה. מכיוון שהמדינה רוצה לעודד חיסכון פנסיוני היא מעניקה הטבות מס לכל חוסך בכל שנה, ואחר כך, שמקבלים את הכספים גם פטור מסוים ממס. תקבלו זיכוי ממס הכנסה ואחר כך פטור או הנחה ממס בזמן המשיכה. בתמורה לא תוכלו למשוך את הכספים לפני הזמן שבו תצאו לפנסיה.

 

אילו אפיקי חיסכון פנסיוני יש?

 

יש ארבעה אפיקים עיקריים – קרן פנסיה שכוללת גם ביטוח כושר אובדן עבודה וביטוח למקרה פטירה, ביטוח כמו ביטוח מנהלים שמבטח גם אובדן כושר עבודה ופטירה, קופות גמל שנועדו לחיסכון, קרנות השתלמות שאפשר למשוך באופן חד פעמי ולהחליט לאיזה טווח זמן חוסכים בהן.

 

מי מנהל לנו את החיסכון הפנסיוני?

 

בעיקרון, אתם צריכים לנהל את הכספים הפנסיוניים שלכם לפחות ברמת הידיעה איפה הם מושקעים ואצל מי, כמה יש לכם וכמה כסף תקבלו, וכמה במי ניהול ועמלות על צבירה אתם משלמים למי שמנהל את התיקים והקרנות בפועל. לכל אפיק השקעה כזה יש גם מנהל מקצועי פיננסי שמנהל אותו לפי מדיניות הפיננסית של בית ההשקעות, קרן הפנסיה, קופת הגמל או חברת הביטוח. יש אנשים שהחליטו לנהל את החישכון הפנסיוני שלהם לבדם, והם פותחים תיקי השקעות ומחליטים לבד היכן לחסוך ואיפה, אבל זה כבר דורש יותר ידע ורצון ללמוד. אצל כל השאר מדובר במנהל של גוף ההשקעות הסודי שבו מתנהל תיק ההשקעות הפנסיוני שלכם ולכן מומלץ להכיר ולדעת מהי המדיניות של הגוף הזה כשהוא מנהל את הכספים שלכם.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר