מס' צפיות - 1933
דירוג ממוצע -
דברים בסיסיים שכדאי לדעת על כרטיסי אשראי
מאת: יקירמרכז 19/05/08 (12:51)

על השימוש בכרטיסי אשראי נכתב רבות, ובכל זאת ברצוני לתת סקירה קצרה עם מידע בסיסי וחשוב על שימוש נבון ומושכל בכרטיסים, וכן כמה טיפים שיכולים לעזור לצמצם נזקים אפשריים במקרים של גניבת הכרטיס או עסקה בעייתית.

 

נתחיל מהשאלה הבסיסית והיא כמה כרטיסים כדאי להחזיק? אז ככה, קראתי הרבה מאמרים על כמה לא כדאי להחזיק הרבה כרטיסים כי זה מבלבל ובסופו של דבר גורם לנו להוציא יותר מכפי שתיכננו, וזה בלי להזכיר את העמלות הנוספות שאנו משלמים על כל כרטיס.

 

לדעתי לכל משפחה כדאי להחזיק שני כרטיסים, כרטיס אחד בנקאי וכרטיס אחד חוץ בנקאי כך כל אחד מבני הזוג מחזיק בכרטיס אחד בלבד, ומצד שני יש לכם שתי מסגרות אשראי שלא תלויות זו בזו, כשהיתרון של הכרטיס החוץ בנקאי הוא שאם אתם עוברים בנק אתם יכולים להעביר את הכרטיס איתכם על ידי פניה למנפיק הכרטיס, כמו כן מסגרת האשראי שלו היא נוספת על המסגרת שהבנק נתן לנו וגם לא תלויה בבנק שאיתו אנו עובדים.

 

לעיתים פקיד הבנק יוצר עם לקוחותיו קשר וממליץ להם על כרטיס נוסף, אף פעם אל תיענו להמלצות האלו, חשוב שתדעו שהפקיד לא חבר שלכם גם אם הוא מחייך אליכם יפה כל הזמן (כנראה אתם בפלוס) ואם הוא ממליץ לכם על כרטיס נוסף זה אומר שבבנק כרגע יש מבצע להפיץ עוד כרטיסי אשראי בין הלקוחות על מנת להגדיל את ההכנסות שלהם.... על חשבוננו כמובן.  

 

עמלות בכרטיסי אשראי  

 

נכון לעכשיו בכרטיסי אשראי יש מספר עמלות עיקריות:

 

דמי ניהול חשבון - עמלה חודשית בין 8-10 שקלים.

דמי הגבלת אחריות - עמלה שנתית בין 17-21 שקלים לשנה.

דמי חבר - עמלה שנתית שנעה בין 59 שקלים לכרטיס מקומי פשוט לכמה מאות שקלים לכרטיסים היותר יוקרתיים - בדרך כלל על ידי ביצוע מספר פעולות בשנה או ממוצע קניות מסויים מקבלים פטור מהעמלה הזו.

עמלת תשלומים - בערך 45 אג` לכל תשלום (בעסקת תשלומים ללא ריבית)    

 

הדרך הטובה לצמצם בעמלות אחרי שצמצמנו את מספר הכרטיסים למינימום ההכרחי זה לבדוק אם יש איזשהו מועדון שאתה יכול להצטרף אליו (או להנפיק דרכו כרטיס) והוא מעניק פטור מעמלות מסויימות, (לדוגמא לחברה בה אני עובד יש הסכם מסויים עם חברות האשראי ולכן אני יכול להנפיק כרטיס ללא עמלות כלל).

 

יש הסכמים שמעניקים פטור מוחלט ויש פטור חלקי - שווה לברר, אני לא מדבר על המועדונים של רשתות שונות כמו "h&o" "המשביר לצרכן" שכל מטרתם היא להגדיל את מספר כרטיסי האשראי שאתם מחזיקים, ברוב המקרים הם גם גובים דמי חבר נוספים למועדון עצמו.

 

במידה וחוייבתם בדמי חבר לכרטיס חוץ בנקאי יש סיכוי סביר שתוכלו איך שהוא לקבל את כספכם בחזרה אם תתחייבו לעשות במהלך השנה שלאחר מכן סכום קניות מסויים, לגבי כרטיס בנקאי תצטרכו לפנות לסניף הבנק שלכם.  

 

בחברת "cal" לדוגמא גובים את עמלת דמי ניהול חשבון רק אחת לחשבון שזה אומר שאם יש לכם כרטיס של "cal" דרך הבנק וכרטיס נוסף "חוץ בנקאי" של "cal" תשלמו רק עמלת דמי ניהול חשבון אחת.   במאמר הבא נמשיך עם עצות לגבי שימוש בטוח בכרטיס האשראי.

 

לבלוג של יקיר מרכז

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר