מס' צפיות - 836
דירוג ממוצע -
אלנבי הונג-קונג
המסעדה אולי היחידה בארץ שעושה כבוד אמיתי לדים סאם נקראת (באופן לא מפתיע) "דים סאם" – והיא ממוקמת ברחוב אלנבי בתל-אביב. המבחר כאן מרשים - אנחנו ספרנו 26 סוגים שונים.
מאת: טיקטאק יוצא לאכול 30/05/08 (18:35)

לפני שנה בערך נסעתי עם חבר לפגישת עסקים בהונג-קונג. בזמן שהותנו בעיר הוצמד לנו נציג מקומי אדיב, אשר ליווה אותנו באופן צמוד ודאג להנעים את זמננו. למי שלא יודע, הונג-קונג כיום היא חלק מהרפובליקה הסינית העממית - והינה עיר תיירותית מיוחדת, הנראית כמו גרסא מזרחית של מנהטן. כשאותו מארח שמע על העניין שלנו באוכל מקומי, הוא החליט לקחת אותנו לכמה מהמסעדות האהובות עליו בעיר.

 

היתה זו הפעם הראשונה בה נחשפתי בצורה רצינית לדים סם. אמנם נתקלתי פה ושם בארץ בכופתאות האסייתיות הממולאות הללו, אך רק בהונג-קונג יכולתי לתהות לעומק על קנקנן. במשך חמישה ימים רצופים אכלנו דים-סאם ללא הפסקה - בוקר, צהריים וערב. מכל המינים ומכל הסוגים. מאודים, מטוגנים, מתוקים, מבושלים, עם בשר, עם ירקות, עם הכל. האמת היא, שלקראת סוף הנסיעה כבר לא יכולנו לראות יותר את הכופתאות הללו, אך בסך הכל היתה זו חוויה קולינארית מהנה למדי.

 

המסעדה אולי היחידה בארץ שעושה כבוד אמיתי לדים סאם נקראת (באופן לא מפתיע) "דים סאם" - והיא ממוקמת ברחוב אלנבי בתל-אביב. המבחר כאן מרשים - אנחנו ספרנו 26 סוגים שונים. המקום נכלל השנה במבצע של עכבר העיר (ארוחת שלוש מנות תמורת 59 ₪ ו- 190 כוכבים) ואנו ניצלנו את ההזדמנות הזו על מנת לבקר בו.

 

הארוחה נפתחה בסלט כרוב חמוץ מתוק וסלט מלפפונים כבוש בחומץ, שהיו שניהם בינוניים.

 

 

למנה ראשונה הזמנו שתי יחידות אגרול במילוי ירקות. הבצק טוגן בעדינות, היה פריך, טעים - והיווה מתאבן מוצלח.

 

 

למנה עיקרית הזמנו דים סאם מסוגים שונים. רמתם התגלתה כלא אחידה, כשמהמאודים בלטה מנת הגיוזה בקר. כמו כן הזמנו "באו", שהוא סוג שלישי וחביב מאוד של דים-סאם, המורכב מבצק שמרים ומזכיר לחמנייה.

 

שו מאי שיטאקי ושמפיניון:

 

אווז בבצק שקוף:

 

דים סאם מטוגן עם בשר בקר:

 

באו אווז:

 

גיוזה בקר:

 

דים סאמים עושים רושם של נשנוש קל מהיר, אולם הם רק תמימים למראה, שכן אכילת 8-9 כופתאות כאלה תשביע בקלות סועד ממוצע. טבלנו אותם ברוטב חמוץ מתוק ורוטב צ`ילי קצת חריף - שניהם היו טובים.

 

תוספת של אורז לבן מאודה (תוספת של 9 ₪) אכזבה מאוד. האורז הוגש קר, היה קשה וחסר טעם.

 

לקינוח הזמנו כדורי בצק אורז מאודים, במילוי ערמונים וחמאת בוטנים מצופים קוקוס. בסין אגב לא קיים המושג "מנה אחרונה", שכן אין בה את המנהג המערבי לסיים את הארוחה בטעם מתוק. בכל אופן היתה זו מנה מדהימה, שהיוותה את הפתעת הארוחה. הכדורים היו בצקיים, לא כבדים ובעלי טעם מענג. מנה שטרם פגשתי בארץ - ואשר חובה להזמינה במסעדה.

 

 

קינוח טוב נוסף היה מוס ערמונים עם שוקולד בלגי, אם כי פחות מקורי מקודמו.

 

 

היתה זאת ארוחה חביבה, שגם אם לא תמיד עמדה בסטנדרטים שהכרנו בהונג-קונג, עדיין הסבה הנאה. המקום נחמד מאוד - ולמי שלא מתכנן בקרוב נסיעה למזרח אסיה, כדאי בינתיים להגיע לאלנבי.

 

והערה אחרונה ליזמים בעלי ממון, הקוראים את שורות אלה: דים סאם יכול להפוך בקלות ללהיט בארץ - בעיקר בתור פאסט-פוד. מי שיפתח דוכן דים סאם בעיר וימתג אותו נכון - יגרוף הון. תזכרו רק ממי שמעתם את זה.

 

ציון: 3.5 כוכבים

 

דים סאם, אלנבי 120, תל אביב

 

לבלוג של TickTack1 יוצא לאכול

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר