מס' צפיות - 1012
דירוג ממוצע -
80 אחוזים מתושבי סין חולים בקורונה.
ידיעות המתפרסמות אודות התפרצותה המחודשת של הקורונה בסין אינם מנבאות טובות. העולם ידע, מהדיווחים המגיעים מהממשל בסין, כי ההדבקות במחלת הקורונה במעצמה הוא מן הנמוכה בעולם. מדיווחים שאנו מקבלים מפרופ' דן בן כנען, ישראלי המתגורר בסין, מסתבר שהמציאות היא אחרת.
מאת: מאיר חוטקובסקי 14/01/23 (09:07)

שמועות ורכילות

בחודשים האחרונים של שנת 2022 החלו התושבים בסין לגלות התנגדות וחוסר רצון להשלים עם המגבלות שכפה עליהם הממשל בעקבות מגפת הקורונה. על מנת לא לאבד שליטה החליטו השלטונות לשנות את הכללים ואפשרו חזרה לחיים השוטפים כפי שהתנהלו בסין טרם פרוץ המגפה.

"על אף הפתיחה המסיבית של סין והשינוי הקיצוני בהוראות נגד הנגיף, נשארו רוב תושבי סין בבתים. הם עשו כך כדי לא ליפול כקורבנות לווירוס הקטלני שהחל להתפשט ולגעת בתושבי המדינה. בתוך ימים ספורים נדבקו למעלה מ-80 אחוזים מכלל האזרחים והכול נפתח לשמועות ולרכילות כיון שלא נמסר כול  מידע על ההתפשטות ועל מספרי הקורבנות". אלו דברים שמדווח פרופ' דן בן כנען לכותב שורות אלו.  בן כנען, ישראלי המתגורר מזה שנים בסין, הוא עיתונאי לשעבר וכיום איש אקדמיה המשמש כדיקן באוניברסיטת היילונגג'יאנג בחרבין. הוא הישראלי יהודי היחיד במחוז המונה מעל 15 מיליון תושבים. פרופ' בן כנען הוא בעל שם עולמי בהיסטוריה של הקשר היהודי עם חרבין ומייסד מרכז מחקר ולימוד סין ישראל באגודה לתרבות יהודית בחרבין.

 

הצוות הרפואי נפטר

תאורו של בן כנען את המצב הנוכחי בסין לא משאיר ספקות עד כמה המצב שם הוא קטסטרופלי. "לפני יומיים ביקשנו לקבל חיסון רביעי. טילפנו לתאם את הגעתנו לבית החולים אך נאמר לנו שהמקום נסגר עד לאחרי ראש השנה הסיני (שמתחיל ב-21 לחודש ומסתיים בתחילת פברואר) כיון שרוב הצוות – אחיות ורופאים נדבקו בנגיף. אתמול דיווחה לנו חברה שאמא שלה בת ה-87 נמצאת במצב לא טוב בגלל שנדבקה בנגיף אך לא ניתן להעבירה לבית החולים (אשר מתמחה בזיהומים) בגלל שהרבה מהרופאים והאחיות נפטרו מהמחלה".

 

החיים חזקים מהכול

האומדן של 80% נדבקים בקורונה דווח לדברי בן כנען על ידי העיתונות הסינית מספר פעמים. יש לציין כי האומדנים מבוססים על תחקירים בערים שונות שנערכו על ידי מערכות העיתונים ולא על ידי הממשלה המסרבת לדווח על נתוני אמת. בן כנען מאמין כי החיים גוברים על הכול ועליהם להמשך. "החיים חוזרים למסלולם הדי מפוקפק אט אט וחלק מהתושבים מעיזים להראות את פניהם ברבים. האמונה הגוברת כאן היא שהאוכלוסייה תפתח נוגדנים  כנגד החיידק ובכך יתאפשרו חיים רגילים".

 

 

הכותב הוא חבר באיגוד הישראלי לעיתונות תקופתית ומועצת העיתונות.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר