המצרכים:
4 עלי פילו מוכנים
מעט חמאה מומסת
מעט פירורי לחם
מעט סוכר
מעט אבקת סוכר
למילוי:
6 תפוחים קלופים וחתוכים לפרוסות
40 גר` חמאה
3 כפות סוכר
כף קליפת לימון מגורדת
מיץ מלימון אחד
חצי כוס צימוקים
כפית קינמון
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
מכינים את המילוי:
1. שמים את החמאה במחבת ומטגנים בה את התפוחים כשלוש דקות. מוסיפים את סוכר, מיץ וקליפת לימון. מבשלים עוד שלוש דקות, עד שהתערובת מסמיכה. מערבבים פנימה את הצימוקים והקינמון ומקררים במסננת.
2. פורסים דך בצק פילו. מורחים בחמאה מומסת ומפזרים מעט סוכר ופירורי לחם. ככה עושים עם כל הדפים ומניחים אותם אחד על השני.
3. שמים את המילוי הקר על הבצק ומגלגלים לשטרודל. מורחים שוב בחמאה ואופים בחום של 200 מעלות כעשרים דקות עד שהבצק שחום.
אפשר להגיש עם כדור גלידה.
לבלוג של בישלולים שלי