מס' צפיות - 755
דירוג ממוצע -
הצמד דולר-שקל (המשך)
מאת: כלכלה להמונים 27/07/08 (00:47)

בסקירתי האחרונה ( 11.07.08) הערכתי ששער הדולר ימשיך להיחלש מול השקל לאור הנתונים הקיימים,  כאשר כבר באותו היום הודיע נגיד בנק ישראל על התערבותו בשוק המט"ח ע"י רכישת 100 מיליון דולר ביום בממוצע.

 

מאז ההודעה ועד היום, 24.07.08 הספיק שער הדולר לגמוע דרך של כ-8 אחוז עליה מול השקל לשער של 3.48 שקל לדולר, כאשר חשוב לציין שאילולא התערב בנק ישראל, שער הדולר היה נחלש אל מתחת ל 3.2 שקל לדולר.

 

עוד כתבות בנושא בפרשן:

מסחר בבורסה

מסחר במט"ח

  

באחד משיעורי הכלכלה שהיו לי הסביר המרצה שאין שום בנק מרכזי בעולם שמסוגל להתערב לאורך זמן בשוק המט"ח ולגרום לשינוי מגמה, וכל שינוי, חזק ככל שיהיה הינו שינוי זמני בהיעדר שינוי מגמה אמיתי הנתמך על נתוני מקרו.

 

ניקח לדוגמא את הבנק המרכזי של אנגליה, שביקש לגרום לעליה בשער החליפין של הפאונד (לירה סטרלינג)  בשנת 1992 כנגד המגמה העולמית.

 

ג`ורג` סורוס, אחד מאילי ההון וספקולנטי המט"ח כנראה נכח בהרצאה מקבילה לזו שאני מכחתי בה והשכיל להבין שהבנק המרכזי של אנגליה לא יהיה מסוגל לעמוד כנגד המגמה.

ג`ורג` סורוס מכר בשורט (הימר על ירידה של הפאונד) כ 10 מיליארד פאונד כאשר השתמש בכספים שניהל בקרנות ומשך בתוך כך גם את עמיתיו מקרנות נוספות שתרמו גם הם מהונם, עד אשר ב 16 בספטמבר 1992, "נכנע" הבנק המרכזי של אנגליה והודיע כי אינו יכול לכמות הכסף שמזרים ג`ורג` סורוס והוא נאלץ להפסיק את התערבותו בשוק המט"ח.

 

לאחר ההודעה צנח שערו של המטבע הבריטי בכמעט 10 אחוז לאורך תקופה קצרה כאשר ג`ורג` סורוס גורף לכיסו רווח של כ-1.1 מיליארד פאונד.

 

אם ננסה להקיש על הצפוי לנו בישראל, ננתח את השתלשלות הארועים הצפויה לנו בצורה פשוטה:

 

1. בנק ישראל רוכש מט"ח ב 100 מיליון דולר ליום, או אם תרצו מיליארד דולר

    בשבועיים מסחר ( 10 ימי עבודה).

2. שער הדולר עולה , כרגע, עלה בכ 8 אחוז.

3. שער הדולר אחראי על כ 35 אחוז מהאינפלציה בישראל ( ראו סקירתי מה

    11.07.08) ולכן תרומתו של הדולר עד עכשיו היא כ 3 אחוז אינפלציה.

4. האינפלציה עולה, מה שיחייב את הבנק המרכזי בישראל להעלות את הריבית

    השקלית.

5. הגדלת הפרש פער הריביות בין ארה"ב לישראל יגרום להתחזקותו של השקל.

 

ניתן לראות שזהו מעגל אימה שצפוי להיגמר לא טוב מצידו של בנק ישראל בהיעדר שינוי מדיניות של הבנק הפדרלי בארה"ב, כלומר, העלאת ריבית והתחזקות המטבע האמריקאי סביב הגלובוס או לחלופין, חזרה לשולחן העבודה בבנק ישראל כדי לברר כמה מיליארדים של דולרים יוכל להרשות לעצמו כדי לבצע רכישות מט"ח.

 

לעניות דעתי ובהתבסס על דפי ההיסטוריה והאקדמיה, אנו בעיצומו של תיקון טכני כלפי למעלה, ובהיעדר שינוי מגמה אמיתי של ספקולנטים ושער הדולר בעולם, אנו לקראת מדרון בשערו של הדולר.

 

לבלוג של כלכלה להמונים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
בינתיים "דפק" לנו את החופש
zvidoc 27.07.08 (01:29)