מס' צפיות - 1570
דירוג ממוצע -
מחירי הנדל"ן בישראל - כתבה שלישית
השוק הפנימי בישראל תומך בהמשך מגמת עלית מחירי הנדל"ן והנחה זו לא השתנתה, אך תושבי החוץ הרוכשים נדל"ן בישראל "מקפיצים" את המחירים מעבר למה שהשוק היה מצפה באותה נקודת זמן.
מאת: כלכלה להמונים 26/08/08 (01:53)

בסקירותי האחרונות בנושא (ראו קישורים בהמשך), הערכתי שמחירי הנדל"ן בישראל אינם בועה ואנו נמשיך לראות עליית מחירים עם תיקונים טכניים כלפי מטה מידי תקופה. כתבות בנושא הנדל"ן, נתונים ומידע נוסף אפשר ללקט מאתרים ברשת, אך הייתי רוצה להתעכב היום דווקא על משקיעי החוץ.

 

סקירתי הראשונה עסקה בפרמטרים הפנימיים במדינה התורמים בהמשך מגמת העליה בעוד שסקירתי השניה התמקדה יותר בתושבי החוץ הרוכשים נדל"ן בישראל ותורמים אף הם לעלית המחירים. השוק הפנימי בישראל תומך בהמשך מגמת עלית מחירי הנדל"ן והנחה זו לא השתנתה, אך תושבי החוץ הרוכשים נדל"ן בישראל "מקפיצים" את המחירים מעבר למה שהשוק היה מצפה באותה נקודת זמן.

 

במילים אחרות, המחירים שתושבי החוץ מוכנים לשלם אינם פרופורציונליים למחירים אותם מוכן יהיה לשלם הישראלי ולהבדלים אלו יש מגוון סיבות עליהם לא נתעכב כאן כגון: שערי מט"ח, הכנסה פנויה, מחירי נדל"ן בחו"ל, חוסר התמצאות והבנה וכו`.

 

הקבלנים והיזמים הישראלים מעודדים השקעות חוץ מאחר והרווח שלהם במקרים אלו גדול מאוד יחסית למצב דומה בו הנכס היה נמכר לישראלי ולכן הם משקיעים רבות בבידול פרוייקטים, שיווק אגרסיבי מעבר לים, מצגות, כנסים, פורומים ושיחות וכל זאת על מנת למשוך משקיעי חוץ ואת כספם.

 

לצערם של תושבי ישראל, ברגע שדירה נמכרה במחיר גבוה לתושב חוץ, הדירה לידם או אפילו בשכונה בכלל שווה באופן תיאורטי באופן יחסי לדירה שנמכרה ולכן, המוכר הבא יבקש מחיר יחסי והנה לכם עלית מחירים מעבר לרצוי.

 

לקבלנים וליזמים יש אינטרס מובהק למחירים גבוהים, למוכרים יש אינטרס למחירים גבוהים, אך לא לרוכשים.

 

כאן בדיוק היה צריך להתערב המחוקק ולשים רגל על מנת למנוע או לפחות להרים מכשול בדרכם של הקבלנים והיזמים לכסף הגדול.

 

לאחרונה התבשרנו שממשלת ישראל עוצרת את פיתוח הנדל"ן במרכז על מנת להפנות ביקוש לפריפריה אך אני לא חושב שזו הדרך הנכונה מאחר והדבר יגרום לעליה חדה גם במרכז.

 

שוב ממשלת ישראל נכשלת בראיה רחבה וגלובלית ובמקום לנסות ולחפש את הפתרונות במדינות מפותחות מנסה להמציא את הגלגל, אז הנה אני, מסיט את מבטה לפלורידה שבארה"ב.

 

פלורידה היא מדינה תיירותית גדולה מאוד עם מזג אויר נח במרבית השנה, קירבה לים ותחנת מעבר לאיים ועד לפני משבר הסאבפריים בעלת פריחה נדל"נית.

 

משקיעי חו"ל נהגו לרכוש דירות נופש ובתי קיץ אשר היו מושכרים ברוב השנה ובמשך חודש עד חודשיים היו בעלי הנכס מגיעים לגור בו כחלק מהחופשה השנתית.

 

זרימה זו של משקיעי חוץ גרמה לעליית מחירים חדה אשר הקשתה מאוד על תושבים מן המניין במדינת פלורידה לרכוש במחירים סבירים ולכן התערבה מדינת פלורידה וקבעה שתושב חוץ אשר רוכש את הדירה/בית להשקעה ואינו תושב ארה"ב ישלם מיסים פי 3 מתושב המקום על הנכס בשנה.

 

צעד זה גרם למחשבה שניה אצל רוכשים פוטנציאלים רבים אשר כדאיות ההשקעה בקנית נדל"ן היתה מוטלת בספק בעקבות צעד זה.

 

המחוקק בישראל חייב לנקוט בפעולה דומה ולשלש את המיסים על תושבי חו"ל אשר אינם גרים בישראל ורוכשים נדל"ן רק לשם השקעה לעתיד. צעד זה יביא לירידה במכירות לתושבי חוץ, ישבור מעט את רוחם של הקבלנים והיזמים ויכניס כסף לקופת המדינה עבור אלו שכן יחליטו לרכוש.

 

אל תטעו, מחירי הנדל"ן בישראל ימשיכו לטפס וכנראה שאף יגיעו למחירים אותם מוכנים משקיעי החוץ לשלם, אך אינני בטוח שעכשיו הוא הזמן.

 

לבלוג של כלכלה להמונים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר