מס' צפיות - 712
דירוג ממוצע -
אאידה / בית צבי - ביקורת
מאת: אלעד נעים 18/09/08 (23:18)

כשרוב האנשים שומעים "אאידה" הם חושבים על האופרה המפורסמת של ורדי על אאידה, הנסיכה הנובית, אשר נשבית ע"י מפקד הצבא המצרי, ראדמאס, ועל סיפור אהבתם הטרגי.

 

לפני כעשור בברודווי עיבדו את האופרה המפורסמת למחזמר מצליח כאשר אלטון ג'ון וטים רייס כתבו את המוסיקה למחזמר אשר הופק בשיתוף של אולפני דיסני, ומאז מציג ערב ערב על בימות ברודווי בניו יורק. בית צבי בשיתוף תיאטרון הספרייה מעלים את המחזמר זו הפעם השנייה, ומדובר בהפקה נפלאה ומושקעת ביותר.

 

המחזה תורגם ע"י אלי ביז'אווי ובוים ע"י ארתור קוגן, צוות מוצלח ביותר (כל אחד בנפרד וכעת יחד) אשר אחראי למספר הפקות מוצלחות של תיאטרון הספרייה.

 

המחזמר מגולל את סיפורה של אאידה ( ניצן אשל ), הנסיכה הנובית, אשר נשבית ע"י ראדמאס ( גלעד שמואלי ), מפקד הצבא המצרי, ומובאת כמתנה לארוסתו של האחרון, אמנריס ( הילה זיתון ) שהיא בתו של פרעה. אביו של ראדמאס, זוסר ( נועם טלמון ), משמש כיועצו של פרעה וזומם להשתלט על הממלכה לאחר נישואי בנו לבתו של פרעה. בינתיים, מתקרבות אאידה ואמנריס, וזהותה של אאידה נשמרת בסוד, אולם השמועה על הגעת הנסיכה הנובית למצרים מתפשטת בקרב הנובים המשמשים כעבדים ומפצירים באאידה לשמש כמושיעתם. בינתיים נרקם סיפור אהבה בלתי אפשרי וחסר סיכוי בין אאידה לבין ראדמאס, ואמנריס נדחקת הצידה למרות אהבתה הרבה לראדמאס. מאוחר יותר נשבה גם אביה של אאידה, אמונסרו, והוא מפציר באאידה לזנוח את אהבתה לראדמאס ולשים בעדיפות ראשונה את אהבתה לבני עמה.

 

ראדמאס אינו מעוניין להתחתן עם אמנריס, אולם הוא ואאידה מסכמים כי במהלך החתונה תמתין סירה בנמל עבורה כדי שתוכל לקבל את חירותה חזרה, ואאידה מנצלת זאת להברחת אביה חזרה. החתונה של אמנריס ושל ראדמאס נעצרת בעקבות הידיעה על בריחתו של המלך הנובי, ואאידה וראדמאס נעצרים והוא מואשם בבגידה. אמנריס אשר עתידה לרשת את הממלכה והייתה עדה לשיחה בין אאידה לבין ראדאמס מצווה לקבור אותם יחד ושמה קץ למלחמה בין מצרים לבין נוביה. המחזמר מתחיל ומסתיים במוזיאון בן זמננו, כאשר גבר פוגש אישה בתערוכה עם מוצגי מצריים העתיקה, כאשר הגבר הוא ראדמאס והאישה היא אאידה.

 

המחזמר משובץ בשירים נפלאים של אלטון ג'ון ושל טים רייס, אשר תורגמו באופן נהדר ע"י אלי ביז'אווי, ביניהם written in the stars הידוע.

 

השחקנים בתפקידים הראשיים נפלאים במשחק ועוד יותר בשירה. ניצן אשל כאאידה, תלמידת השנה השלישית בבית צבי, מגלה עוצמה מיוחדת בקולה ומצליחה לרגש בכל שיר. הילה זיתון נהדרת בתפקיד אמנריס, ומגלה צד נוסף במשחק בדמות אשר אינה דומה לאלו ששיחקה בעבר, ומענג לשמוע אותה שרה. גלעד שמואלי מצוין בתפקיד ראדמאס ובקול צלול, מרגש ועוצמתי מצליח להעביר היטב את המסר. בנוסף, דניאל אפרת, בתפקיד מרב, משרתו של ראדמאס, גונב את ההצגה ומרגש במיוחד בדואט עם ניצן אשל. גם שאר השחקנים והרקדנים מצוינים כמו בכל הפקה של תיאטרון זה.

 

התפאורה והבמה ( ע"י במבי פרידמן ) מעוצבים להפליא, בהשקעה גדולה ביותר שלא הייתה מביישת מחזמר על בימות ברודווי או הווסט אנד. התלבושות ( ע"י אלה קולסניק ) ססגוניות ומתחלפות מדיי רגע ומוסיפות צבע וקסם לסיפור עצמו.

במקביל ישנה תזמורת חיה בהפקתו המוסיקלית של אורן אלדור שאמנם אינה נראית על הבמה אך נשמעת נהדר.

 
סיכום : אל תחמיצו! הצגה נהדרת בליגה של תיאטרון מסחרי רפרטוארי עם שירים נהדרים של אלטון ג'ון.

הכותב הוא יועץ תיירות ויועץ עסקי.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר