מס' צפיות - 467
דירוג ממוצע -
ביקור במסעדה במונטריאול
מאת: בולרו 2 18/11/07 (00:00)

לא יצא לי להגיע לכל המקומות שרציתי בעיקר בגלל לוגיסטיקה ומגורים רחוק יחסית מהמרכז. מקומות שכן נדגמו והיו טובים: Au pied de cochon - מוסד מונטריאולי ידוע, המסעדה שהכי מזוהה עם העיר והבישול המקומי.

 

המקומיים טוענים שכבר מזמן תיירותי מדי ולא ממש מספק את הסחורה, לי בהחלט זו הייתה חווית מטבח מעניינת מאוד ומקורית. זה לא היה האוכל הכי טעים שאכלתי, זו לא המסעדה ההגיינית והנקייה ביותר שראיתי, אבל הסה"כ שם מתחבר בהחלט למאורע וארוחה יוצאת דופן.

 

מסעדה עם קמצוץ הומור עצמי שחור - אין שלט כניסה ככה שזה עלה לי בכמה קילומטרים אקסטרה של הליכה (כולל טעות פאטלית של מקומית חביבה בעזרה בכיוונים..), המטבח פתוח לגמרי, צוות המבשלים צעיר וזרוק משהו בצורה ובגישה, לבושים כולם בחולצות הטי השחורות עם ציור החזיר המפורסם.. מקום כלבבי, ציפיתי למסעדת יוקרה הדורה וקיבלתי משהו הרבה יותר "אותנטי"..

 

ישבתי על הבר ממש מול כל הפעילות כשהמנות עוברות מעלי מצדדי ומתחתי בדרכם החוצה. מימיני עורך ספרי בישול אוסטרי, משמאלי זוג מסעדנים מקומי, אווירה של אוכל.. המון סירים מבעבעים עם רטבים מתקתקים על בסיס בצלים/פירות/חמאה שמנת, כשכמעט בכל המנות מוטיבים חוזרים של נתחי חיה זו או אחרת, תוספת ירקות או פירה, חתיכת כבד אווז (מנת הצ'פס מעוטרת בחתיכות כבד אווז ורוטב בצל שמנת מעל..).

 

כל הירקות חומרים ותוספות מאורגנים טיפטופ ומוצאים לשימוש בהרכבת המנה, הכל מול העיניים.. שום דבר לא נראה מורכב יותר מדי, פשוט חומרי גלם טובים עם ארגון ותזמון, מטבח צרפתי כפריקנדי אמריקאי במיטבו.

 

אוכל:

 

אני לא אוכל כבד אווז בארץ אבל הפעם חרגתי - מעין קרוקט מטוגן עדין שמלא בכבד אווז מומס (הם קוראים לזה קרוימסקויס או משהו בסגנון). קטנצ'יק ואכן לא נוגסים, זה פשוט נמס בפה וטעים.. 3.5$ לקטנטון אחד. בנוסף - מנת כבד אווז מטוגן על טארט, תפוחי עץ ברוטב מיצוי בלסמי כבד ומתוק ומרמלדת תפוחי עץ. טעים מאוד,

 

אממה פשוט קינוח שעשה לי מתיקות יתר לשאר הארוחה. כשקראתי לאחר מכן קצת על המסעדה הבנתי שאנשים אכן מזמינים את המנה הזו בתור קינוח.. הטארט היה נהדר, תפוחים חמוצים עם עדינות וקרמליות ומינימום בצק. 23$

 

המשכתי משם לאפיטייזר נוסף - לשון ביזון ברוטב חרדל וטרגון.. טעים מאוד, חרדל עוקצני, לשון עדינה. 5.5$ חתמתי בהמלצת קסרול השף ( PDC melting pot ), קערית ברזל נאה למראה עמוסה בנתחי חזיר שונים מבושלים עם פירה

 

שומי ושאלוט מטוגנים - היו שם נקניקיה דשנה וטובה, בודין (נקניק דם) קצת אנמי ולא מסעיר ובעיקר ומתקתק מדי לטעמי, פורק בלי מבושל, עוד איזו חתיכונת פילה ומשהו נוסף בלתי מזוהה.. בהחלט טעים וממלא.. בשלב הזה החלטתי לעצור ולוותר על קינוח.

 

חוויה ללא שום ספק, אף על פי שזה לא אוכל מדהים. המכלול עושה את הטריק.

 

קישור לאתר המסעדה

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר