מס' צפיות - 1176
דירוג ממוצע -
חמין
שגוי מראש לאמר בפה מלא שקוסקוס הוא אוכל מרוקאי, שהשימוש בתבלין קרי הוא של ההודים בלבד ............
מאת: המטבח של אלינוער 18/01/09 (19:27)

שגוי מראש לאמר בפה מלא שקוסקוס הוא אוכל מרוקאי , שהשימוש בתבלין קרי הוא של ההודים בלבד ושעוגת גבינה ניו-יורקית היא נחלתם הבלעדית של תושבי ניו יורק. כך גם הצ`ולנט שאינו נחלת האשכנזים בלבד אם כי השם צ`ולנט מגיע מהשפה האידית ואומץ ע"י יהודים שעברו/חיו בצרפת .   פירוש השם הינו בישול איטי.  chaud = חום או חם, ו- lent = איטי.

 

מתכונים של בישול איטי לא תמיד מיטיבים עם המתבשל אך בצ`ולנט  הטעמים רק משתבחים ככל שהבישול מאריך שעות.

השם חמין נגזר מהשורש "חם" ואילו טפינה משמעותו "קבור" כשהשם מתייחס לכיסוי הסיר ע"י שמיכה או מגבת גדולה.

 

 

 כל אחד משתמש במצרכים האהובים עליו ביותר לסיר החמין. אחדים משתמשים בחיטה, אפונה ושעועית ואצל אחרים נמצא אורז, פול ואפילו שימוש בעלים ירוקים כמו תרד.

 

 

החמין שלי

 

1 שקית שעועית (שהושרתה בבוקר ההכנה עם כף סודה לשתיה) , רחוצה ומסוננת

1 בצל ענק או 2 בינונים

פפריקה / מלח / פלפל שחור / 2 כפות דבש או סירופ מייפל

2 קישקע (בתוך שקיות קוקי מחוררות)

6-7 תפוחי אדמה ורודים (דזירה) וגדולים

2 ק"ג שווארמה הודו (או בשר )

1 כוס גריסי פנינה (בתוך שקית קוקי מחוררת)

חבילה ג`חנון

ביצים (אם רוצים)

 

לפרוס הבצל. לחמם בסיר 2 כפות שמן ולהוסיף את הבצלים. לטגן כדקה, להוסיף מעט פפריקה, לערבב, לטגן עוד דקה ולסגור את האש.

 

להניח מעל 3/4 מכמות השעועית ומעל את הבשר. מעל הבשר את תפוחי האדמה ומעל את שאר השעועית.

לשפוך לקערה 3 כוסות מים. להוסיף דבש, פפריקה, מלח ופלפל. לערבב היטב ולשפוך לסיר.

 

לבשל עד הרתחה ולסגור את האש. לקרר את הסיר ותכולתו כשעה.

להניח מעל ביצים, ג`חנון ואת שקיות הקוקי המחוררות.   

 

 

להכניס לתנור על חום של 120 מעלות עד הבוקר (מוקדם) ואח"כ להוריד ל 75 - 100 מעלות עד שעת האכילה.

 

 

בתיאבון לכולם

 

אלינוער

 

 

בואו לבקר ב מטבח של אלינוער 

הכותבת היא An ordinary gal שאוהבת גם לבשל :-)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר