מס' צפיות - 1286
דירוג ממוצע -
תפוחי עץ ממולאים
תפוחים הוא הפרי האולטימטיבי. אפשר לעשות איתו כמעט הכל. ממלוח ועד מתוק, כמנה ראשונה, עיקרית וכמנה אחרונה.
מאת: המטבח של אלינוער 25/01/09 (17:02)

ריבועי בצק עלים כמספר התפוחים

תפוחי עץ כמספר האוכלים

 

מרוקנים את ליבות התפוחים ודוקרים את התפוח בעזרת קיסם שיניים במספר מקומות.

מחממים תנור לחום בינוני   180 מעלות.

לאפות כ 15 דקות או עד שהתפוחים מתרככים.

 

 

למילוי 

שקדים גרוסים + קינמון + סוכר + דבש

קליפות הדר מסוכרות + סירופ מייפל

צימוקים ששרו ביין + סוכר חום + אגוזים טחונים

אפשר לפזר מלמעלה רק קינמון וסוכר או דבש או סירופ מייפל. הכל לפי טעמכם האישי.

 

וריאציה נוספת לתפוחים בבצק

לקלף ולנקות את התפוחים. לחתוך לקוביות קטנות. לערבב עם אחד מהאפשרויות מעלה. להניח ריבועי בצק בתבנית מאפינס. למלא כל עלה . הפעם הוספתי גם חתיכות מ 2 אגסים (לא מקולפים).

אפשר לשפוך מעל סירופ שוקולד, סירופ מייפל, דבש, סילאן וכדומה.

אחרי האפיה לזרות אבקת סוכר אם רוצים. 

 

ואפשר כמובן להכין ללא בצק. להכנת התפוחים ללא בצק יש להניחם על ניר אפיה המונח בתבנית אפיה מזכוכית או פיירקס ולהמשיך כרגיל או להניח את התפוחים ללא הנייר ולמזוג לתבנית 2 -3 מיץ תפוזים טרי/ יין אדום מתוק / שרי / רום / ברנדי ולהמשיך רגיל.

הכותבת היא An ordinary gal שאוהבת גם לבשל :-)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר