מס' צפיות - 1165
דירוג ממוצע -
פחזניות
אל תיבהלו זה הרבה יותר קל משזה נראה או נשמע, יש קצת התעסקות אבל המתכון דיי קל, בלי הרבה כלים והתוצאה מרשימה וטעימה בטרוף.
מאת: ask dikla 28/02/09 (23:28)

אל תיבהלו זה הרבה יותר קל משזה נראה או נשמע, יש קצת התעסקות אבל המתכון דיי קל, בלי הרבה כלים והתוצאה מרשימה וטעימה בטרוף.

 

כמות הקרם שיוצאת מספיקה לכל הפחזניות ולי נשאר מספיק לעשות גם עוגת ביסקוויטים קטנה.לפני שבועיים מצאתי מתכון בYNET והוא היה טעים אך בפעם השניה שהכנתי הוא ממש לא היה מוצלח והחלטתי להמשיך ולחפש, ואז נתקלתי במתכון של קונדיטור22 בפורום מתכונים והוא הרבה יותר מוצלח, קל ופחות חומרים.

 

על מנת שבצק יהיה תפוח ויותר נוח לעבודה אני ממליצה שבשלב השני אחרי שמורידים מהאש ומכניסים את הביצים תשתמשו בחלק המקציף שיש במערבל (ידני או רגיל).

 

נתחיל בבצק:

1 כוס מים
קורט מלח
100גר` חמאה או מרגרינה
11/4 כוסות קמח
4 ביצים
אבקת סוכר לבזיקה

 

שלבי ההכנה:


1.  שמים בסיר את המים,קורט מלח והחמאה א המרגרינה ומעמידים על האש.
כאשר הנוזל מתחיל לרתוח, מורידים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח.

2. בוחשים בחוזקה בכף עץ עד שהבצק חלק.מחזירים אל אש נמוכה וממשיכים לבחוש עד שהבצק הופך לכדור שאינו נדבק לדופנות הסיר.ברגע זה מכבים את האש ומצננים את הבצק. (אני קצת חיפפתי בשלב הזה ולא שמתי על האש ועדיין יצא בסדר גמור)
3. אחרי צינון קל. מוסיפים את הביצים,אחת בכל פעם.בוחשים היטב עד שהביצה מתמזגת עם הבצק, לפני שמוסיפים את הביצה הבאה. אם הבצק מבריק ונפרד באיטיות מהכף,הוא מוכן לאפייה.אם הוא עדיין סמיך מאוד וכמעט מוצק,דבר התלוי בגודל הביצים,מוסיפים עוד ביצה.
4. משתמשים בשקית זילוף עם צנתר עגול בגודל 1- 1.5 ס"מ. מזלפים תלוליות קטנות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.התלוליות חייבות להיות מרוחקות זו מזו. כשאין שקית זילוף,ניתן להשיג תוצאות טובות גם אם מניחים את התלוליות בעזרת שתי כפיות. אופים בחום בינוני 180 מעלות 25- 30 דקות.

 
או עד שהפחזניות מקבלות צבע זהוב מלמעלה.מוציאים מהתנור ומצננים היטב.

 

לאחר שהתקררו הפחזניות מכינים קרם:

1 שמנת מתוקה

רבע כוס סוכר

חצי שקית אינסטנט פודינג שאיזה טעם שתרצו.

חצי מיכל של גבינה לבנה - 120ג`.

רבע כוס חלב.

 

מקציפים את השמנת + הסוכר ומוסיפים את שאר החומרים.

 

עושים חתך רוחבי (לא עד הסוף) ומזליפים או סתם מכניסים עם כפית לפחזניה.

 

מכינים קרם שוקולד -

 

1 שוקולד מריר

75 ג` חמאה.

 

מחממים במיקרו עד להמסה. טובלים כל פחזניה או מטפטפים עם כפית.

 

לבלוג של  ask dikla

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר