מס' צפיות - 561
דירוג ממוצע -
לא על הלחם לבדו
לאורך ההיסטוריה, מצבו החברתי של אדם היה נבחן ע"י צבע הלחם שאכל. ככל שהצבע של הלחם היה כהה יותר , מצבו הכלכלי של האכלן היה נחות יותר בגלל שהקמח הלבן דאז היה יקר יותר לעומת היום כשלחם כהה נחשב ליותר בריא ולכן יותר יקר.
מאת: המטבח של אלינוער 21/03/09 (12:09)

קבלו בצק שמרים רב תכליתי לפיצה, לפוקצ`ה, לכעכים, לחמניות קטנות וכו` וכו`.    

 

 2.5 - 3 כוסות קמח

 1 שקית שמרית

 1/2 כוס מים חמימים

 1/2 כוס מים קרים

כפית מלח

 2-3 כפות שמן זית           

 

לשפוך לקערה את המים החמימים. להוסיף את שקית השמרים למים תוך כדי בחישה. לחכות כ 10 דקות.   

בקערה נוספת לשים 2.5 כוסות קמח ומלח. ליצור גומה ולשפוך לתוכה את תמיסת השמרים.

להוסיף את שמן הזית ולערבב לבצק. מוסיפים מים קרים בהדרגה.

אם הבצק רך מידי להוסיף קצת קמח.

אם הוא קשה מידי להוסיף עוד מים עד שיווצר בצק גמיש לעיבוד.  

לכסות את הקערה בניילון נצמד. לעטוף במגבת ולהניח בתוך שמיכת הפוך.

מובטחת תפיחה מהירה ביותר.    

אחרי כשעתיים, חובטים בבצק להוצאת האויר. לשים ומרדדים את הבצק.             

 

 

למאפה  

לפזר על הבצק מגוון גבינות. (הפעם השתמשתי בבולגרית של `הררית` ובגבינת עמק מגוררת) לגלול ולהניח בצד להתפחה נוספת.  

לחמם את התנור ל 200 מעלות.

למרוח מעל שמן זית, לזרות שומשום,

להניח בתבנית עם נייר אפיה משומן ולאפות כ 40 דקות בחלק התחתון של התנור. 

             

   

        

http://www.tapuz.co.il/blog/userblog.asp?foldername=thekitchen

 

 

 לכעכים  

לחתוך את הבצק לרצועות.

לגלול ולחבר בין 2 קצוות. להניח להתפחה נוספת.    

למרוח למעלה בשמן זית, מלח, קצח, שומשום, זעתר וכו`.  

להניח על נייר אפיה משומן ולאפות עד שמשחים.     

 

המטבח של אלינוער

הכותבת היא An ordinary gal שאוהבת גם לבשל :-)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר