מס' צפיות - 265
דירוג ממוצע -
מדוע חשוב לחתום על הסכם ממון
זכיה גדולה בלוטו היא משהו שכל אחד מאיתנו חולם עליו. עבור תושב הנגב החלום הזה התגשם, אולם תמימות ואולי חוסר ידיעה, גרמו לכך שיאבד את חלק גדול מכספי הזכיה.
מאת: אביבית מוסקוביץ 25/11/09 (13:56)

זכיה גדולה בלוטו היא משהו שכל אחד מאיתנו חולם עליו.
עבור תושב הנגב החלום הזה התגשם, אולם תמימות ואולי חוסר ידיעה, גרמו לכך שיאבד את חלק גדול מכספי הזכיה.


הכתב עודד בן מאיר פרסם בתחילת החודש את הידיעה המעניינת ב- YNET לפיה בית הדין הרבני הגדול קיבל את הערעור שהגישה תושבת הנגב וקבע כי מגיע לה מחצית מסכום זכייתו של בעלה לשעבר בלוטו – וזאת למרות שזכה בפרס כשהיה רווק.

תביעת גירושין – הכסף מהלוטו נשאר אצלי על פי הידיעה, לפני כחצי שנה הגיש הבעל תביעת גירושין לבית הדין האזורי בבאר שבע הכוללת את הטענה כי אינה זכאית לסכום הכסף הגדול המצוי בחשבונם המשותף אשר מקורו בזכייתו בהגרלת הלוטו עוד לפני הנישואים. ואכן, לפיכך קבע בית הדין כי לאשה אין כל חלק בכסף, וכי כל הכסף הינו של הבעל בלבד.

האישה החליטה לפנות בעירעור לבית הדין הרבני הגדול, שברבנות נחשב לערכאה שיפוטית גבוהה יותר וטענה שאף שסכום הכסף היה של הבעל עוד בטרם נישאו, היא זכאית למחציתו מפני שניהלו חשבון בנק משותף ואף רכשו וילה מפוארת. הערעור התקבל, ובית הדין הרבני הגדול פסק כי האישה זכאית למחצית מהסכום שנצבר בעקבות הזכייה בלוטו בחשבון המשותף.

חשבון משותף – כסף משותף


אולי תתפלאו, אבל אין מדובר בהחלטה תקדימית. מדובר אומנם במקרה נדיר של זכיה בלוטו, אבל ברגע שהבעל הטמיע את הכספים בחשבון המשותף, הרי שגילה דעתו כי הוא רוצה שיתוף עם אשתו. לכן, למרות שהכסף הגיע אליו עוד מלפני הנישואין, הוא שייך באותה מידה גם לאשתו.

לו הבעל היה דואג לעשות הסכם ממון כשנישא ובכך לשמור על הכסף, כמובן שהוא לא היה צריך להתחלק בו.

במקרה כזה, גם אם הכניס לחשבון המשותף וגם אם רכש דירה ומכר, הכל היה כפוף לכך שהיה עושה הסכם ממון ובו הגנות מתאימות.


ומה קורה אם זוכים בפרס גדול בלוטו בזמן הנישואין?

אז כמובן שאין שאלה. גם אם רק אחד מבני הזוג רכש את כרטיס ההגרלה ועשה זאת על דעתו בלבד, הרי שהוא מחויב לשתף בכספיי הזכייה בן הזוג השני, שכן זהו "נכס" שנצבר בחיים המשותפים.

אביבית מוסקוביץ' הכל על דיני משפחה בנגיעה אישית

*המידע שלעיל לא בא להחליף יעוץ מקצועי שמומלץ לקבלו.
המידע הוא כללי בלבד ועשוי להשתנות ממקרה למשנהו.

הכותבת היא כתובתנו : בית נח (בניין בית המשפט לענייני משפחה), רחוב ז'בוטינסקי 155 רמת-גן 52575 שעות פעילות: המשרד פתוח רצוף משעה שמונה וחצי בבוקר ועד השעה שמונה בערב זמינות מיידית: בסלולרי 052-3986655

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
מעניין
ירון 10.12.09 (02:57)