מס' צפיות - 187
דירוג ממוצע -
מזונות ילדים - כל מה שרצית לדעת בנושא
רצוי להסכים על גובה המזונות על מנת למנוע אי נעימות. גם אם מגישים תביעה למזונות, רצוי כי תהא על סכום סביר המתאים לרמת החיים, שכן בתי המשפט למשפחה אינם מכבדים תביעות מופרזות שאינן מציאותיות.
מאת: עו"ד נילי שץ 21/03/11 (15:07)

מאת : עו"ד נילי שץ


1. מטרת הגשת תביעת מזונות הינה חיוב אב להשתתף בכלכלת ילדיו הקטינים ע"י העברת תשלום חודשי לידי אמם.

2. מזונות הם עד גיל 18 או עד סיום כיתה י"ב (המאוחר מביניהם). מגיל 18 ועד סיום השירות הסדיר בצה"ל ישלם האב שליש מגובה המזונות.

3. כל ילד יכול להגיש את התביעה (ע"י אמו או האפוטרופוס שלו) נגד אביו, גם אם הוריו מעולם לא נישאו.

4. כיום חייב האב לבדו בתשלום כל 'הצרכים ההכרחיים' (מזון, ביגוד, הנעלה, חינוך, חלק מהוצאות הדיור וכו') וזאת עד שהילד מגיע לגיל 15. מעבר לצרכים אלה, על שני ההורים לשאת בנטל הכספי.

5. כיום החלה גישה חדשה בבתי המשפט, לפיה על שני ההורים לשאת במזונות הילד כדי להימנע מהטלת הנטל רק על האב. זאת בהתחשב בהכנסות של כל הורה והורה.

6. מעל גיל 15, החיוב בכל הוצאות הילד הוא מ'דין צדקה', כלומר החיוב חל על שני ההורים בהתאם לגובה ההכנסות.

7. החוק מחייב הגשת 12 תלושי שכר אחרונים וכתב הגנה בתביעת המזונות. על כן, אם האב מחליט להפסיק את עבודתו בעקבות הגשת התביעה, גובה המזונות יהיה בהתאם ל'פוטנציאל ההשתכרות' שלו ולא בהתאם לשינוי הפתאומי שחל.

8. חישוב המזונות לא נקבע תמיד על סמך השכר נטו, אלא גם על 'ניכוי רשות', כגון : הפרשות לקופות גמל, פנסיה, קרנות השתלמות וכו'.

9. דמי מזונות נקבעים בנפרד מהמדור (שכר דירה) , וסכום המדור נקבע באופן יחסי לכל ילד. כלומר, אם בני הזוג מגדלים ילד אחד, יחויב האב ב- 33% מגובה שכר הדירה וכן הלאה. אם האישה משלמת משכנתה לבדה על הבית, קיים סיכוי טוב כי בית המשפט יחייב את האב לשלם חלק מהמשכנתה באופן יחסי, במקום שכר דירה.

10. הגשת תביעת מזונות נוספת (להגדלת מזונות או להפחתת מזונות) אפשרית בכל עת, כל עוד יוכיח התובע כי חל שינוי מהותי בנסיבות וכי רמת החיים הכלכלית שלו השתנתה.

11. הסכם גירושין או פסק דין מבית המשפט בעניין גובה המזונות הוא לעולם לא סופי, גם אם הדבר הוסכם במסגרת הסכם גירושים.

12. לא ניתן להתנות בהסכם גירושין אי הגשת תביעה לשינוי גובה המזונות, וגם אם הדבר הוסכם ונחתם - אין לכך תוקף משפטי.

13. לסיום, הטיפ להפעם : רצוי להסכים על גובה המזונות על מנת למנוע אי נעימות. גם אם מגישים תביעה למזונות, רצוי כי תהא על סכום סביר המתאים לרמת החיים, שכן בתי המשפט למשפחה אינם מכבדים תביעות מופרזות שאינן מציאותיות.


 

הכותבת היא עו"ד נילי שץ ממשרד שץ-אבני מתמחה במשפט מסחרי/אזרחי, דיני משפחה אישות והוצאה לפועל. לפרטים נוספים : http://www.nilyshatz.co.il

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר