מס' צפיות - 183
דירוג ממוצע -
המהלך האמיץ של שלי יחימוביץ'
אמש הודיעה יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ'כי מפלגתה לא תשב בממשלתו של נתניהו (באם זה ירכיב את הממשלה הבאה),וכי אם לא תנצח בבחירות הקרבות ובאות,היא ומפלגתה ישמחו רבים רואים במהלך זה מעין "זיגזוג" היות ויחימוביץ' סרבה בעבר להתחייב באם תשב בממשלה זו או אחר. ניתן לומר כי,יחימוביץ' בחרה להקריב את אמינותה האישית בניסיון, (יש שיאמרו נואש), לבלום את דימום הקולות ממפלגתה למפלגות אחרות בגוש או למחנ
מאת: רועי אורן 04/01/13 (23:22)

אמש הודיעה יו"ר מפלגת העבודה שלי יחימוביץ'כי מפלגתה לא תשב בממשלתו של נתניהו (באם זה ירכיב את הממשלה הבאה),וכי אם לא תנצח בבחירות הקרבות ובאות,היא ומפלגתה ישמחו

רבים רואים במהלך זה מעין "זיגזוג" היות ויחימוביץ' סרבה בעבר להתחייב באם תשב בממשלה זו או אחר.

ניתן לומר כי,יחימוביץ' בחרה להקריב את אמינותה האישית בניסיון, (יש שיאמרו נואש), לבלום את דימום הקולות ממפלגתה למפלגות אחרות בגוש או למחנה המתלבטים.

יש אומרים שמצאחורי המהלך הזה עומד היועץ הפוליטי ששכרה מפלגת "העבודה" סטנלי גרינברג אשר הבטיח לשלי עלייה ל-20 באם תנקוט בצעד זה.

הפזילה שלה לכיוון גוש-הימין, , מיצתה עצמה.

כלומר: היא הבינה שלא ניתן לסחוט מהלימון הזה יותר מדי, ואילו, מנגד, היא איבדה מצביעי עבודה, שמתקשים לחיות עם עמדותיה המדיניות ועם הניכור הקבוע שהיא מפגינה כלפי ה"סכסוך" ומה שכרוך בו.

מבחינה מעשית, הוויתור שעשתה יחימוביץ' אינו דרמטי.

וזאת מאחר והסיכוי שהיא היתה יושבת בממשלת נתניהו-ליברמן היה קלוש (משום שבין נתניהו לבינה ישנם הבדלים מהותיים בתחום הכלכלי-חברתי).

הבעיה של נתניהו היא שהמהלך היחימוביצ'י סינדל גם את לפיד. בצהריים, מיד לאחר הצהרתה, הוא תקף את מה שכינה "הרמת הידיים שלה". אפעס, אחרי כמה שעות לפיד ביצע פניית פרסה; בדף הפייסבוק שלו הוא נזף קשות בגולשים שהחשידו אותו בכוונה לזחול לממשלת ליכוד-ימין-חרדים. "ברור שלא נשב בממשלה של ש"ס והימין הקיצוני. השתגעתי? מה יש לי לחפש שם?" היתמם לפיד. ברור שברור. העניין הוא שעד היום הוא לא אמר זאת. בשום סטטוס לא ניתן למצוא את לפיד מטיל וטו מכל סוג שהוא על הרכב הממשלה הבאה. אז לפחות שלא יגער בגולשים התמימים.

אם לפיד מתכוון לעמוד במילתו ולהתנות את הצטרפותו לממשלה בכך שש"ס או הבית היהודי יישארו בחוץ, לא צריך לקנא בנתניהו. זה בדיוק מה שהוא עשה ב-2009: השאיר את האיחוד הלאומי באופוזיציה וצירף את מפלגת העבודה. אבל אז סיעת האיחוד הלאומי מנתה 4 מנדטים, והיום היא חלק מרשימתו של נפתלי בנט שמתקרבת בסקרים ל-15 מנדטים. עליה יהיה לו הרבה יותר קשה לוותר, כמו גם על החרדים.

מי שנותרה בעמדתה שאינה שוללת כניסה היא ציפי לבני, יו"ר התנועה.

 אבל מובן מאליו שהיא תתקשה, ואולי כלל לא תרצה להיכנס לבדה לממשלת ימין-חרדים כשיחימוביץ' ולפיד שותים לה את הדם מבחוץ.

אז נכון שמוקדם להמר על הרכב הממשלה הבאה (כפי שעושים לא מעט עיתונאים), אך ניתן לומר שככול הנראה הרכב הממשלה לא ישתנה ,אלא אם כן יקרה שינוי קיצוני שקשה לראות אותו כרגע באופק ההולך ומתקדר.

הכותב הוא אני כרגע סטודנט לתקשורת אשר כותב בנושאים שונים מספורט ועד רווחה ואקטואליה . כרגע אני לומד באוניברסיטה הפתוחה (אולי זה ישתנה בעתיד)

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
בדיוק הפוך
יעקב 06.01.13 (12:59)