מס' צפיות - 695
דירוג ממוצע -
איך נמנעים מסכסוכים פנימיים בקבוצת רכישה?
רכישה דירה באמצעות השיטה של קבוצת רכישה הנה בעלת יתרונות בלתי מבוטלים
מאת: חני הורוביץ 22/09/13 (13:42)


רכישה דירה באמצעות השיטה של קבוצת רכישה הנה בעלת יתרונות בלתי מבוטלים. היכולת להפחית במידה ניכרת את העלות של הדירה לצרכן וכן היכולת להשפיע באופן שאין שני לו על עיצוב הבניין והדירה, הם שני יתרונות מרכזיים של השתתפות בפרויקט מסוג זה.

לצד היתרונות, אי אפשר להתעלם מהבעייתיות שמלווה כל התקשרות עסקית שנעשית באופן קבוצתי או בשותפות. הבעייתיות הזו באה לידי ביטוי בהתפתחות סכסוכים פנימיים בקבוצת הרכישה. לעתים מדובר בסכסוכים על דבר מה מהותי ובפעמים אחרות מדובר בעניינים של מה בכך, אולם גם אלו יכולים לגרום לעיכובים בפרויקט ולתחושה לא נעימה. הבשורות הטובות הן שיש דרכים שיכולות לסייע במניעת הסכסוכים הללו עוד לפני שהם מתגלעים.

הסכמים ברורים ושקופים


דרך ראשונה במעלה להימנע מסכסוכים מיותרים היא באמצעות חתימה על הסכמים ברורים ושקופים. אם הדברים ברורים מלכתחילה, וכשתיאום הציפיות בין חברי הקבוצה נעשה בצורה טובה, הסיכויים לבעיות בהמשך – קטנים.

מאוד לא מומלץ להשאיר דברים לא פתורים בציפייה שהם "יסתדרו מעצמם". הגישה של "יהיה בסדר" ו"אל תדאג" הוכיחה את עצמה כמתכון בטוח ליצירת ויכוחים, חוסר שביעות רצון ותסכול. דוגמא לכך היא כאשר לא קובעים מנגנון מוסכם בנוגע לחלוקת הדירות בין השותפים.

לבחור ועד איכותי

למרות שקבוצת רכישה אחראית כולה להצלחת הפרויקט, אין ספק שאי אפשר להתקדם כשיש יותר מדי אנשים המעורבים בהחלטות. לכן, מרבית קבוצות הרכישה מתנהלות בצורה של ועד נבחר או של קבוצת נציגים שמטפלים כל אחד בתחומו. בחלק אחר מקבוצות הרכישה, ישנו יזם או קבוצת יזמים שמנהלים את הפרויקט, כמו למשל קבוצת הורוביץ יוכלמן, בבעלות חני הורוביץ וזאב יוכלמן.

בשלב שבו מתבצעות בחירות (בדרך כלל במסגרת אסיפה כללית), כדאי מאוד להקדיש את תשומת הלב הראויה ולבחור במועמדים הטובים ביותר לכל תפקיד. לא רק זאת, אלא שחשוב להבין ולקבל את ההחלטות שיתקבלו בהמשך בלי להערים קשיים מיותרים על חברי הוועד. האחריות והמחויבות של החברים הנבחרים הולכת יד ביד עם זכותם לקבל על עצמם החלטות חשובת לרבות הבחירה בקבלן, ניהול משא ומתן עם גורמים שונים וכן ניהול היבטים פיננסיים. ההבנה שלנציגים הנבחרים יש השפעה גדולה יותר (תוך סייגים מסוימים, כמובן) תמנע סכסוכים מיותרים.

ניהול מקצועי

דרך אחרת למניעת סכסוכים בין חברי הקבוצה תהיה מינוי של גוף ניהול מקצועי, כגון יזם המנהל את הפרויקט מתחילתו ועד סופו. גוף זה מפחית חלק מהחיסכון הכספי, אולם הוא יכול לזרז את התקדמות הפרויקט והוא ללא ספק מפחית מהנטל המוטל על חברי הקבוצה. בנוסף, הידיעה שישנו גוף מנהל חיצוני ובלתי תלוי מפחיתה את הסיכוי להופעת חילוקי דעות וסכסוכים.

הכותבת היא קבוצת הורוביץ יוכלמן בבעלות חני הורוביץ וזאב יוכלמן מתמחה בייזום, תכנון, פיתוח והקמה של פרויקטים למגורים ולהשקעה, מרכזים מסחריים ומגדלי משרדים יוקרתיים, במיקומים המבוקשים ביותר.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר