מזל טוב-קיבלתם החלטה שיש צורך ברכב חדש לעסק.
כעת עומדות בפניכם מספר אפשרויות בהן תוכלו לבחור על מנת לרכוש את הרכב, לאחר שהחלטתם שהשכרה או ליסינג תפעולי לא מתאימים לכם מבחינת אופי העסק וסוג הרכב.
האפשרויות הן:
-רכישה במזומן באמצעות הון עצמי.
-רכישה באמצעות הלוואה בנקאית.
-רכישה באמצעות ליסינג מימוני.
וכעת לשאלה הכי חשובה שצריכה להישאל - באיזה מהמסלולים נחסוך יותר כסף לעסק?
ובכן, ראשית נעסוק בכמה מילים בנושא של לקנות רכב במזומן (אל תעשו זאת!).
בניגוד לנדל"ן או כל נכס מניב אחר ששומר על ערכו- רכב תמיד מאבד מערכו, על אחת כמה וכמה בשנתו הראשונה. (ויש שיגידו : עם הק"מ הראשון, איבדתם בין 15-20% מכספכם). כך לדוגמה, אם רכשתם במזומן רכב ב-100,000 ₪, למעשה ההון שלכם יהיה שווה 80-85 אלף ₪ בלבד לאחר ק"מ אחד...
לעומת זאת אם תשקיעו את כספכם בהשקעה נכונה, בין אם במלאי\ציוד לעסק בו תניבו רווח יפה ואפילו בתשואה סולידית כגון קניית אג"ח קונצרני\פק"מ בבנק- תקבלו תשואה סבירה על כספכם או לפחות תשמרו על ערכו. כאשר מנגד את הרכב שרציתם לקנות-תקנו במימון באמצעות כסף זר, אשר עלותו היום נמוכה מכל תקופה אחרת שידענו (ריבית בנק ישראל נכון לנובמבר-דצמבר 2013 היא 1%!).
לאחר שקיבלנו החלטה לקנות את הרכב במימון וכך להשאיר את כספנו אצלנו, נשאלת השאלה האם בהלוואה בנקאית או בליסינג מימוני? בהנחה שבכל שאר הגורמים אין הבדל (ריבית המימון, מחיר הרכב, התשלום החודשי וכו') ולכן אנו יכולים לנטרל אותם- ההבדל היחיד יתבטא בהבדל הרישום של הרכב בספרי העסק.
בעוד בקנייה באמצעות הלוואה בנקאית (אשר דינה כדין מזומן מבחינה חשבונאית) הנכם מקזזים פחת של 15% בשנה. בליסינג מימוני- תאיצו את קצב ההוצאה על הרכב לבין 20-33% בשנה, תלוי בסוג העסקה אותם עשיתם.
חשוב להדגיש כי במסלול הליסינג לא תקזזו את הרכב כרכוש קבוע אלא תקבלו חשבונית מס באופן שוטף-"חשבונית שכירות", בה תכירו כהוצאה. אך, בפועל מכיוון שתקזזו את כל הרכב כהוצאה באורך תקופת העסקה, למעשה תוכלו להראות יותר הוצאות באותה שנה וכתוצאה מכך-פחות רווחים ופחות מס. בחישוב גס ניתן לחסוך באמצעות עסקת ליסינג לעומת הלוואה בנקאית\מזומן עד 4500 ₪ בשנה על כל 100,000 ₪. כלומר ישנו מצב ריאלי לחלוטין שעל רכב שעלותו 200,000 ₪ אתם יכולים לחסוך 27000 ₪ מס הכנסה בשלוש שנים- עוד בטרם בדקנו את הנתונים מהם התעלמנו לכאורה (ריבית, תזרים וכו') אשר גם בהם ברוב המקרים יש יתרון לטובת הליסינג המימוני (חברת הליסינג מקבלת הנחה מהיבואן ומגלגלת חלק מהרווח אליכם).
אתם עדיין מתלבטים? תתחדשו!