מס' צפיות - 1739
דירוג ממוצע -
עורך דין רן רייכמן - כיצד קובעים מזונות לאישה?
מאת: רן רייכמן 30/04/14 (11:29)

על פי הדין היהודי, הסכם גירושין כולל במקרים רבים גם דמי מזונות לאישה, בהם מחויב הבעל עד לגמר הליך הגירושין. עו"ד רן רייכמן מסביר כי מדובר בתשלומים לתקופה זמנית וקצובה, שסכומם נקבע בעת הליך הגירושין בסיוע של עו"ד לדיני משפחה.

חישוב דמי מוזנות אישה

דמי מזונות המשולמים לאישה אמורים להעניק לה אפשרות לנהל אורח חיים ברמה זהה לזו שהורגלה בה במהלך נישואיה. סכום זה מחושב על פי הוצאותיה של האישה, הכוללות בין היתר שכר דירה ועלויות אחזקתה השוטפות, מימון אוכל ומוצרי יסוד נוספים, אחזקת מכונית, מוצרי לבוש וקוסמטיקה, וכן הוצאות עבור בילויים ותרבות. יחד עם זאת, מציין עורך דין רן רייכמן כי גובה סכום דמי המזונות לאישה מושפע גם מיכולת ההשתכרות וההכנסות שלה ושל הבעל.

קביעת גובה דמי המזונות אישה

גובהם של דמי מזונות אישה נקבעים על ידי בית משפט לענייני משפחה או בית דין רבני, במקרים רבים לאחר משא ומתן שנערך בין בני הזוג. קביעת הסכום נעשית לאור בדיקת מצבה הכלכלי של האישה, הכולל את רכושה ויכולות ההשתכרות שלה. אם נמצא כי השתכרותה אכן מכלכלת את צרכיה, מסביר רן רייכמן, לא יידרש הבעל לשלם לה דמי מזונות. אם שכרה של האישה מכסה רק חלק מהוצאותיה יידרש הבעל לשלם את ההפרש, ובמקרה שהאישה אינה עובדת ואין לה אפשרויות להשתכר, הבעל מחויב לממן את כל הוצאותיה עד לסיום הליך הגירושין.

מגורים בבית בני הזוג

מעבר לדמי מזונות, במרבית המקרים זכאית האישה לגור עד תום הליכי הגירושין בביתה המקורי, וזאת על מנת שלא לפגוע באופי וברמת החיים אליהם הורגלה, ובהתאם לקביעות ההלכה היהודית. הווה אומר, שלמרות זכותו הקניינית של הבעל על הבית, הוא שיידרש למצוא מגורים חלופיים, ואילו מכירת הבית תוכל להתבצע רק בתום הליך הגירושין.

מתי אישה אינה זכאית לדמי מזונות

לדברי רן רייכמן, חשוב לדעת שעל פי ההלכה קיימים מצבים בהם האישה אינה זכאית לקבל דמי מזונות. עם אלו נמנים בין היתר מקרים בהם נמצא כי האישה בגדה בבעלה, או כשמדובר באישה מרדנית שלא מילאה אחר חובותיה ההלכתיות. יש לציין כי במקרים של נישואין אזרחיים, על אף שלא בוצעו לפי ההלכה, הנטייה של בתי המשפט היא לפסוק מזונות לטובת האישה.

הכותב הוא עו"ד רן רייכמן עוסק בדיני משפחה, צוואות וירושות ומנחה התכנית שאלה משפטית בערוץ 2.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר