מס' צפיות - 924
דירוג ממוצע -
סקירת מט"ח שבועית – יום ראשון 23/3/2008
שבוע סוער עבר על שוק המט"ח בפרט ועל השווקים הפיננסיים ברחבי העולם באופן כללי.
מאת: טור אורח 24/03/08 (02:30)

מאת : דניאל פלג

 

הדולר האמריקאי - אופטימיות זמנית

 

שבוע סוער עבר על שוק המט"ח בפרט ועל השווקים הפיננסיים ברחבי העולם באופן כללי. כך כתבתי בסקירה השבועית הקודמת (16/3), לפני הודעת הריבית בארצות הברית:

ההודעה על הורדת הריבית עשויה דווקא לגרום לתגובה של "מכור את החדשות" (לאחר שקנית את השמועות). כלומר, סיום המהלך החד האחרון של היחלשות הדולר, ותחילתו של תיקון - התחזקות הדולר מול כל המטבעות.

 

התחזית התממשה, והודעת הריבית בארה"ב היתה אות הפתיחה למהלך תיקון של הדולר, אשר כלל כ-350 פיפס מול היורו ו-450 פיפס מול הפאונד. מדד הדולר התאושש במהלך השבוע האחרון וחזר משפל של כל הזמנים (70.65 נקודות) אל אזור 72.80 נקודות.

 

הצורך בתיקון היה מתבקש למדי, לנוכח מהלכי הירידות האחרונים של הדולר והצורך בסגירת פוזיציות לפני חופשת ה-Easter. גם לתיקון בסחורות חיכו הרבה זמן, והשבוע ראינו את הנפט, הזהב והכסף נחלשים בדרמטיות. אולם מעבר לכך, צעדי החירום של הפדרל ריזרב האמריקאי (ה"פד") אשר כוללים אספקה נדיבה של נזילות והורדות ריבית חדות, נתפסים בשוק כמהלכים חיוביים ומעודדים. אנליסטים רבים טוענים כי התערבות הפד הצילה מפני קריסה כלכלית גלובלית, שהיתה עלולה להתרחש כתוצאה מנפילתו של בנק ההשקעות בר סטרנס.

 

אולם יש להביא בחשבון כי הן הכלכלה האמריקאית והן הסקטור הפיננסי הגלובלי סובלים ממחלה קשה, לא סתם מ"כאב ראש קל". צעדי הפד משולים לגלולה משככת כאבים. אמנם הכאב הוקל, אך הבעיה והחולי האמיתיים עדיין קיימים. מבחינת שוק המט"ח המשמעות היא המשך של מה שראינו בחודשים האחרונים, כולל העצבנות כשמגיעים לשיאים ושפלים היסטוריים, וכולל היחלשות נוספת של הדולר.

 

במהלך השבוע צפויים להתפרסם מספר נתונים כלכליים מעניינים בארה"ב, אם כי לא בהכרח מזיזי שוק: נתוני מכירות בתים, תעשיה, צמיחה וצריכה. ייתכן כי התנועה האמיתית בשוק תגיע לא בעקבות הנתונים אלא חדשות בלתי צפויות, כמו לדוגמה סיפור נפילה נוסף בסגנון של בנק ההשקעות בר סטרנס.

 

יורו - המצב טוב למרות התיקון

 

מבין המטבעות המרכזיים, נראה כי היורו כרגע במצב הטוב ביותר. נתוני תעשיה ותעסוקה חיוביים וצפי להמשך האינפלציה אשר מקשה על הבנק המרכזי האירופי להוריד ריבית. ביום רביעי הקרוב נוכל לדעת כיצד רואים המשקיעים המוסדיים את המשך דרכו של היורו (סקר IFO) אולם פרט לכך לא צפויים פרסומים כלכליים משמעותיים בגוש היורו. ייתכן כי התיקון ביורו ימשיך גם השבוע, אך כרגע מדובר בתיקון בלבד, הדרך למעלה עדיין סלולה בעבור המטבע האירופי.

 

פאונד - האם יורידו ריבית?

 

במהלך שבוע המסחר האחרון הפך המטבע הבריטי את עורו שוב, במהלך החלטי כלפי מטה. הפאונד שוב את רמת 2 דולר לפאונד ובסך הכל צנח השבוע ב-650 פיפס. מול הין צנח הפאונד בכ-800 פיפס אך סגר את השבוע ללא שינוי ניכר בהשוואה לפתיחת השבוע. דרך ארוכה (של היחלשות) עבר הפאונד גם מול היורו, אך גם כאן נסגר ללא שינוי.

בתמונה משמאל: הגרפים השבועיים של הפאונד מול מטבעות מרכזיים. ניתן לראות כי בסיום המסחר השבוע, רק מול הדולר רשם הפאונד שינוי משמעותי.

 

השבוע יתפרסמו בבריטניה נתונים חשובים בנוגע לצמיחה ולסקטור הנדל"ן (בחמישי ושישי). נתונים אלו ישפיעו על חברי ועדת הבנק המרכזי בבואם להחליט על הריבית. ציפיות האנליסטים כרגע הן להורדה של רבע אחוז. אולם נתונים חזקים במהלך השבוע יכולים לשכנע את הבנק האנגלי כי הורדת הריבית אינה הצעד הנכון, ובכך לשלוח את הפאונד בחזרה למעלה. רמזים בנושא מדיניות הריבית ייתכן שנקבל כבר ביום רביעי, בדיונים בפרלמנט הבריטי בהם ישתתפו חברי ועדת הריבית (החל מ-11:30).

 

הין היפני - היחלשות רגעית

 

הצמד דולר-ין בדק השבוע את הרמה ה"פסיכולוגית" של 100 ין לדולר תוך שהוא זוכה להתחזקות זמנית. ביום שישי יתפרסמו ביפן מגוון נתונים כלכליים הצפויים להיות חיוביים ולעזור לין להתחזק בטווח הארוך. אנליסטים צופים בין היתר עליה קלה באינפלציה ועליה בצריכה. אולם ככל הנראה נמתין זמן רב יותר להמשך התחזקות הין (היחלשות USD/JPY), כל עוד הדולר נהנה מאופטימיות בעקבות צעדי הפדרל ריזרב.

 

לוח הודעות כלכליות לשבוע הקרוב

 

אלו האירועים הראויים לתשומת לב מיוחדת במהלך השבוע, או הצפויים להביא לתנודתיות בשוק:

 

שני

יום חופש ברחבי העולם - Easter

1:50 יפן - סקר היצרנים הגדולים.

2:01 בריטניה - מדד מחירי הבתים (לפנות בוקר).

16:00 ארה"ב - מכירות בתים קיימים.

 

שלישי

14:00 ניו זילנד - סנטימנט הצרכנים.

14:30 קנדה - מכירות קמעונאיות.

15:00 ארה"ב - מדד מחירי הבתים.

16:00 ארה"ב - סקר אמון הצרכנים, סקר התעשייה באזור ריצ`מונד.

 

רביעי

1:50 יפן - מאזן הסחר, מדד המחירים לתאגידים.

11:00 אירופה - מדד האקלים העסקי בגרמניה (IFO), החשבון השוטף של גוש היורו.

11:30 אירופה - נאום של נגיד הבנק המרכזי האירופי טרישה.

11:30 בריטניה - דיונים בפרלמנט הבריטי בהשתתפות חברי ועדת הריבית.

14:30 ארה"ב - הזמנת מוצרים בני קיימא.

16:00 ארה"ב - מכירות בתים חדשים.

23:45 ניו זילנד - מאזן הסחר, החשבון השוטף.

 

חמישי

1:10 אוסטרליה - נאום של נגיד הבנק האוסטרלי סטיבנס.

13:00 בריטניה - סקר מכירות הסקטור הקמעונאי.

14:30 ארה"ב - תוצר מקומי גולמי (GDP) סופי, נתון שבועי על תביעות אבטלה.

16:00 ארה"ב - מדד היצרנים בפילדלפיה.

23:45 ניו זילנד - תוצר מקומי גולמי.

 

שישי

1:30 יפן - מדד המחירים לצרכן (אינפלציה), הוצאות משקי בית, אבטלה.

1:50 יפן - מכירות קמעונאיות.

9:00 בריטניה - מחירי בתים.

11:30 בריטניה - חשבון שוטף, תוצר מקומי גולמי.

12:30 שוויץ - מדד כלכלי רב תחומי.

14:30 ארה"ב - מדד הצריכה וההוצאה הפרטית (PCE).

16:00 ארה"ב - סקר סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן.

 

לוח הודעות מלא (באנגלית) אפשר למצוא בקישור זה.

 

שבוע מסחר מוצלח! דניאל

 

פורסם בבלוג של דניאל פלג

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר