הצרפתים ניצחו את הנבחרת הצעירה, השחקנים נזכרו לבקש מענק על כל גול, "ידיעות אחרונות" סיפר על הטרדה מינית מצד שלמה שרף, אתר האינטרנט של ערוץ הספורט התעלם מהדיווחים. שבע הערות על השבוע הספורטיבי.
מאת: לירון תמם
1. לפני כל טורניר קדם, בזמן כל טורניר שכזה, ואפילו אחריו, עולה שאלת המענקים. פעם יו"ר ההתאחדות מעלה זאת, תמיד השחקנים מעלים זאת. אותם שחקנים אשר מגדירים את השירות שלהם בנבחרת כשירות למען הסמל, שירות לאומי, תחליף לחוסר השירות שלהם בצבא. הדרישות שלהם ברורות: מענק על כל נקודה בטורניר, בנוסף למענק על עלייה מטורניר הקדם. אני לא שמעתי על חיילים שמבקשים מענקים על כל הרג מבוקש, או על ניצחונות בקרבות ובמלחמות. אגב, חיילים עד כה מנצחים יותר מאשר השחקנים. זה לא מפריע לשחקנים לבקש מענקים שאף חייל לא מקבל, לא בעת שירותו הצבאי ולא אחרי שחרורו מהצבא.
2. מאז ומתמיד, לכל עיתון היה את הפייבורטים שלו. הקשרים והכישורים קישרו בין שחקנים, מאמנים או פוליטיקאים לבין העיתונים השונים. עיתונות האינטרנט הפכה קשר זה לאמנות של ממש. השבוע פורסם ב"ידיעות אחרונות" סיפור על הטרדה מינית מצד שלמה שרף כלפי מנקה בהתאחדות לכדורגל. שרף היה פרשן בידיעות עד שעזב אותו (בגלל פרסום כתבה של ספרו של שאול אייזנברג), כעת ידיעות מחזיר לו. אתר האינטרנט של ערוץ הספורט כלל לא דיווח על כך, שלא נדבר על כך שהוא עדיין מעסיק את שרף.
אתר הספורט ONE, שנחשב לאתר הספורט המוביל בישראל (לפי מדדי גלישה חודשיים), הוא בכלל אתר חברים. פרשת שטראובר-כלל, לא זכתה לשום דיווח עד אשר הפרשה נגמרה וגם אז, יאמר יצא האשם ושטראובר כונה "אדם בלי אגו"... גם את דבריו של גיל לנדאו על יוסי אבוקסיס, לא זכו גולשי האתר לקרוא, אלא רק את תגובתו של אבוקסיס לדברים אלו. מה שכן את האימון שקיים פיני בלילי עם שחקניות מכבי חולון, זכו הגולשים לראות בלייב. אכן עיתונות במיטבה.
3. בגיל 17, זכה גיא אסולין לשחק לראשונה בנבחרת הבוגרת. מה יש בו? איש לא יודע. הוא משחק בברצלונה, זוכה לביקורות טובות. האם יש שחקנים מנוסים ממנו בליגה שלנו? סביר להניח שכן. אבל הם לא בני 17 שמשחקים בברצלונה. הנה לנו עוד ילד שיזכה להיות כוכב עוד בטרם יעשה צעד אחד במגרשים. הפעם בחסות המאמן הלאומי. אגב, מישהו שמע וראה את בן סהר או טוטו תמוז? הם יכולים לספר לאסולין איך זה להרגיש להיות כוכבים, ואיך זה להיעלם.
4. החתמתו של רן בן שמעון במכבי ת"א היא עניין של זמן, כך אומרים. בן שמעון, מאמן עונה ראשונה בליגת העל, מקבל את המועדון הגדול והקורס בישראל. יש שיאמרו שזה בגלל עלותו הנמוכה, אחרים יטענו שעל בן שמעון ניתן יהיה לשלוט, מה שיהיה קצת קשה לעשות למאמנים ותיקים ממנו. חבל רק שמכבי מוכנה, שוב, לחזור על טעויות של אחרים. פעם היא עשתה זאת, כאשר בנתה קבוצת גלקטיקוס שנכשלה, פעם אחרת היא עשתה זאת, כאשר נתנה לשחקן שלה כוח בלתי נגמר. כעת היא חוזרת על הטעויות של הפועל ת"א (לוזון), בית"ר ירושלים (אוחנה), מכבי ת"א כדורסל (קטש) וקבוצות רבות אחרות. היא נותנת למאמן צעיר לצבור ניסיון על חשבונה. כמה זמן זה יימשך? עד אשר יגלה בן שמעון שהלחץ במכבי הוא לא הלחץ של קרית שמונה, במיוחד שיש לך את אבי נמני מאחוריך.
5. פרשת שטראובר-כלל, היא דוגמא מובהקת לכדורגל של שנות האלפיים ולסיטואציה של הפסד-הפסד, עבור כל צד. כדורגל שנות האלפיים, הוא כבר לא עומד רק על עצמו, אלא הוא מחובר למפרסמים, שחקן הוא מותג, והנאמנות לקבוצה עוברת דרך סמל החברה המאמצת. שטראובר למד על בשרו שלחולצה של הקבוצה, יש חוט ישיר שקושרת אותו למשרדי החברה המאמצת. ולמה גם הוא וגם הקבוצה היו במצב של הפסד-הפסד? מבחינתו, לא היו לו אופציות טובות יותר מנתניה. לארבע הקבוצות הגדולות יש שוערים לשנה הבאה, כל קבוצה מלבד נתניה, היא קבוצה קטנה יותר עם פחות כסף. מבחינת הקבוצה, אף שוער ישראלי ברמה הגבוהה לא יבוא אליה (אחד סגור בחיפה, השני בספרד), ושוער זר זה הימור. זו הסיבה ששני הצדדים ימשיכו יחד גם שנה הבאה.
6. מאמנים חותמים לשנה הבאה בקבוצות חדשות, שחקנים כבר מכינים את הסוכנים והמקורבים. מה זה משנה שאנחנו עדיין בסיבוב השלישי, שזהות היורדות לא ידועה, שיש עדיין משחקי גביע, ומשחקים על המקום השני. מכירת סוף העונה החלה.
7. ראיתי את משחק הנערים, ישראל-צרפת. אם זה העתיד שלנו, אנחנו בצרות. כישרוניים מאוד, אבל מה עם הפיזיות, מה עם הכושר, ולמה ישראלי נראה כמו חצי צרפתי? חשבתי שדברים השתנו. טעיתי.
צילום: האתר של גיא אסולין
למאמרים נוספים: אתר סקופ