מס' צפיות - 504
דירוג ממוצע -
סוף עידן המילואים
כרגיל בכנסת שלנו הורמו הידיים היום לאישורו של חוק שמתבשל כבר מספר שנים במסדרונות הכנסת, ולא משנה שבנתיים עברנו מלחמה בדרך, וכנראה שהחכי"ם שלנו לא העיזו להצביע נגדו מטעמים פופוליסטים ופחד מכותרות ביום שלמחרת על הצבעתם.
מאת: טור אורח 03/04/08 (02:36)

מאת: kaligula

 

היום עבר חוק המילואים בכנסת, חוק שקובע שחייל מילואים לא ישרת יותר מ54 ימים ב3 שנים!!!, ואילו קצין לא יותר מ84 ימים ב3 שנים!!!.

 

חוץ מזה אושרו עוד מספר הטבות, שהמשמעותית מביניהן היא שחייל שהוא מובטל או משתכר משכורת מינימום יזכה לתשלום של 5000 ש"ח לחודש מילואים ולא כפי שהיה נהוג עד היום.

 

כמו כן חיילי המילואים לא יקראו לתעסוקה מבצעית יותר מפעם אחת ב3 שנים, אלא עם צרכים ביטחונים יצדיקו זאת וזה פתוח לשיקול דעתם של מקבלי ההחלטה, מה שמשאיר להם פתח לשמר את המצב הקיים, הלוא אנחנו לא חיים בלוכסומבורג.

 

לדעתי ידוע שאחד המרכיבים החשובים ביותר ביציאה למילואים בעיקר ביחידות הקרביות שבהן, זו הלכידות החברתית וההווי שקיים בתוך היחידות, זה אותו הווי ואותם חוויות שצוברים חיילי המילואים בשירותם,ואותה הלכידות שמתהווה עם השנים ,היא היא שגורמת למחוייבות האישית של אחד כלפי השני, בעיקר במצבי קיצון ולחץ בהם המחוייבות באה לידי ביטוי וחשיבותה כ"כ מכרעת בשדה הקרב. האם החוק הזה יצליח לגרום לאותה לכידות ומחוייבות ליחידה? נראה לי שלא!

 

54 ימי מילואים ב3 שנים זה אומר 18 יום בשנה לחייל, בואו נאמר שני מופעים של 9 ימים מתוכם 4 ימים יורדים לטמיון בגיוס ובחיול שגוזלים זמן יקר מה שמשאיר לנו 14 ימים נטו לערך בשנה!!!

 

מה כבר אפשר להספיק ב14 ימים בשנה? כאשר ציוד חדש נכנס למערכה ולוקח זמן להתרגל ולהתאמן איתו ובעיקר להתמקצע בו, זה רציני?

 

אחת המסקנות שהוסקו בעקבות מלחמת לבנון השנייה, על אף שיחידות המילואים פעלו בצורה טובה יחסית ומעוררת הערכה ע"י הצבא , היא חוסר האימון של חיילים עקב הקיצוצים התכופים בתקציב הבטחון  שפגע בעיקר באימונים של יחידות המילואים, עקב הבטחות שווא על השלום הממשמש ומגיע, החל מהסכם אוסלו ואילך.

 

אז כנראה ששנה וחצי זה כבר היסטוריה ועל הזכרון הקצר שלנו, נשלם בסיבוב הבא בתקווה שלעולם לא יגיע, על אף שאני מסופק בכך, רק היום התבשרנו שסוריה מגייסת מילואים ושר הבטחון שלנו ביטל את ביקורו בגרמניה בשבוע הבא בגלל המתיחות עם סוריה ולבנון. איפה מסקנות וינוגרד?

 

כנראה שזה שאולמרט עדין ישוב על כסאו למרות הדוח גרם לכך שהוא נשאר רק עוד פיסת נייר זנוחה ולא רלוונטית.

 

כרגיל בכנסת שלנו הורמו הידיים היום לאישורו של חוק שמתבשל כבר מספר שנים במסדרונות הכנסת, ולא משנה שבנתיים עברנו מלחמה בדרך, וכנראה שהחכי"ם שלנו לא העיזו להצביע נגדו מטעמים פופוליסטים ופחד מכותרות ביום שלמחרת על הצבעתם, על אף שבעיקר לאלה שיושבים בועדת חוץ ובטחון יודעים עד כמה החוק הזה יפגע בכשירותם ואימונם של המילואימניקים לנוכח האיומים לפתחינו.

 

ובעיקר בגלל שלא הם יצטרכו לתת את הדין בכשלון הבא אחרי מערכה בה מפקדים צריכים להוביל חיילים שבקושי מכירים זה את זה ובקושי התאמנו בתקווה שהם בכלל יופיעו, ולא יעודדו השתמטות.

 

ידוע בכל יחידות המילואים הקרביות שהשלב הקריטי ביחידות המילואים היא השנים הראשונות של חייל מילואים טרי שרק מגיע ולדרך קבלתו והתחברותו ליחידה, ההשתמטות הגבוהה ביותר היא בקרב החיילים החדשים שרק השתחררו מסדיר ועדין לא מרגישים מחויבים למסגרת החדשה.

 

ממשלת ישראל בחרה בפתרון הקל והזול ביותר בהסכמתה לחוק זה, כי האלטרנטיבה היתה יקרה יותר, למרות שהיתה נותנת צבא מילואים חזק יותר ומיומן יותר ובעיקר מתוגמל יותר.

 

החוק הזה הוא אסון למילואים ולדעתי באופק כבר ניתן לראות את קיצו של צבא המילואים, והלוואי ואתבדה.

 

פורסם בבלוג של kaliguka

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר