מס' צפיות - 3724
דירוג ממוצע -
תיאום מס - המילון השלם
ריכזנו עבורכם מילון מושגים מעולם תיאום המס
מאת: חיים פרנקלין 17/10/17 (14:21)

מעוניינים להבין כיצד תוכלו לקבל כספים אשר מגיעים לכם מרשויות המס? קוראים אך לא מבינים? אספנו עבורכם את המושגים החשובים ביותר בתחום תיאום מס וכתבנו אותם בצורה שכל אחד יוכל להבין..
 
תיאום מס- מתי מגיע לכם החזר?

  • כל שכיר אשר עובד בשתי עבודות במקביל אצל שני מעסיקים צריך לבצע תיאום מס.
  • כל עצמאי אשר עובד בתור פרילנסר ובמקביל עובד אצל מעסיק המספק לו תלוש משכורת.
  • עובדים כשכירים במקום אחד ומקבלים קצבת פנסיה ממעסיק, חברת ביטוח או קרן פנסיה.

מתאימים לקריטריונים הרשומים אך לא ביצעתם תיאום מס? היו מוכנים לכך שהמעסיק המשני שלכם ינכה מכם מס בדרגה של 45%.
 
תיאום מס- המושגים אותם חייבים לדעת

  • מס הכנסה- מס המוטל על השכר השנתי של עצמאים ושכירים וזאת בהתאם למדרגות מס שהוגדרו מראש.

  • הכנסה חייבת במס- ההגדרה של מס הכנסה באשר לכל הכנסה אשר חייבת במיסוי. חשוב לדעת כי בניגוד למה שרבים חושבים, רשות המיסים דורשת גם אחוזי מיסוי מהכנסות אשר אינן מוגדרות כשכר עבודה, אלא כל הכנסה עסקית.

  • שנת מס- מתחילה תמיד ב- 1 לחודש ינואר ומסתיימת ביום האחרון של חודש דצמבר של אותה שנה. הדיווחים תמיד יכללו את השנה שקדמה לתאריך הדיווח.

  • נקודות מס- כל אזרח בישראל זכאי ל- 2.25 נקודות זיכוי במיסוי. ככל שתמלאו יותר תנאים שהוגדרו על ידי הרשות תהיו זכאים לכמות גדולה יותר של נקודות מיסוי ובהתאם להנחה גדולה יותר בסכום המיסוי שתדרשו לשלם. אחד מהקריטריונים המשפיעים על נקודות הזיכוי הוא מספר הילדים מתחת לגיל 18.

  • זיכוי מס- קיימים קריטריונים המגדירים מי זכאי לזיכוי מס, דהיינו, הפחתה בשיעור המס שפורסם. תפקידם של יועצי מס הוא לבדוק האם אתם זכאים לזיכוי או הפחתה באחוזי המיסוי.

  • מדרגות מס- מדינת ישראל מחליטה כמה אחוזי מיסוי לגבות מכם בהתאם לרמת ההכנסה שלכם. השיטה בה נוקטת המדינה נקראת 'השיטה הפרוגרסיבית', כלומר ככל שההכנסה גדולה יותר כך גם שיעורי המיסוי יהיו גדולים יותר.

 

תיאום מס- הגדרות הקשורות אל תהליך התיאום

החזרי מס- רוב האנשים מתבלבלים בין תיאום מס אל החזר מס. בקשת החזר מס תמיד תיעשה לאחר ששנת המיסוי מסתיימת. ניתן להגיש בקשה זו עד שש שנים וזאת אם לא הקפדתם לבצע תיאום מס.

תיאום מס- התיאום נעשה על ידי מילוי של טופס 116 בה תרשמו את כל המקומות בהם אתם עובדים, תצרפו תלושי שכר וכן אישור תשלומים שנתי לקרנות פנסיה. את הטופס ניתן להגיש לפקיד השומה או לידי הנהלת החשבונות של מקום העבודה. דבר זה יש לעשות בתחילת שנת המס או מתי שהחלטתם לעבוד אצל מעסיק נוסף.

תיאום מס מקוון- כיום, ניתן לבצע תיאום מס באמצעות המערכת האינטרנטית של רשות המיסים בישראל. חשוב לברר עם יועצי מס בדבר החרגות במערכת.

מייצגים- יועצי מס או רואי חשבון אשר מבצעים עבורכם את פרוצדורת תיאום המס ואשר מורשים על ידכם לבצע פעולות אלו.

תיאום מס לאנשים אשר אינם שכירים- מיועד לאנשים אשר אינם מוגדרים כשכירים אך מוגדרים כפרילנסרים לא עצמאיים, כלומר אלו אשר עובדים בעבודות תקופתיות . כאן יש למלא טופס 116 ולהגיש לכל מקומות העבודה בהם אתם עובדים.

הכותב הוא חיים פרנקלין - שותף מנהל במשרד רואי חשבון בירושלים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר