מס' צפיות - 559
דירוג ממוצע -
להיות בשמאל המתון, ללכת עם ולהרגיש בלי
איך להיות איש שלום ולחיות עם הקורה בדרום ולסירוגין בצפון או בכל מקום בו פוגעים בנו.
מאת: zvidoc 26/04/08 (22:09)

ללא שיוך פוליטי רשמי, דהיינו איני חבר מפלגה, מהות חשיבתי בכל הנוגע לקורא בארץ בתחום המדיני, הצבאי, הכלכלי, הסוציאלי והאקולוגי, אני חש כמשויך לשמאל המתון עם נטיות למרכז. ובתור ככזה, אני נתקל פעמים רבות בבעיית חשיבה בסוגיה הקשורה בקורה בארץ , כאשר הדברים הקשים ביותר לעיקול וניתוב זה הפגיעה לסירוגין בתושבי הצפון, כיום בעוטף עזה, בפיגועי טרור וכל פעילות כוחנית נגד אזרחים.

 

הנהוג הוא לחשוב כי כל אשר יש לו נטיות לחשיבה "שמאלנית", ישים ישר אצבע מאשימה על צה"ל והמנהיגות ויטען טענות של פציפיסט חסר מעצורים. זה, כמובן, ניתוח פוגע וחסר שחר ברוב המקרים, רוב האנשים אשר בסביבתי וחושבים כשמאלנים מתונים, אינם פציפיסטים וכמובן אינם עיוורים, ברובם שירתו בצה"ל ומשרתים את המדינה לפי דרכם אך בנאמנות. הדאגה לשכבות החלשות, לצדק שלטוני ולאקולוגיה מנותקת ע"פ רוב מהדאגה לביטחוננו.

 

נעזוב לרגע את הבעיה הבוערת בעוטף עזה ונביט על עושי החדשות הנושא ה"שיחות" עם סוריה ועתיד הגולן: עשיית שלום אמיתי, בר קיימא המביא עמו שקט וביטחון לעולמים, שווה כמובן מחיר יקר, ז"א אפילו החזרת הגולן, האומנם?

 

אני סבור כי זו כמובן אפשרות אך לא הכרחית, יש גם אפשרויות אחרות ויש גם תקדימים  באזורים אחרים בעולם בניהם אירופה למודת המלחמות. רק הרצון לשלום אמיתי וחתירה לקדמה יכול לדחוף את הפונטגוניסטים (בעלי עניין) לחפש דרכים עם חשיבה בונה ומתוך רצון ליישום שלום המושטת על הבנה והסכמה לחיים בוני עתיד, זה לא אומר מיד כי חייבים להחזיר שטחים. יש ארצות בהן , אחרי מספר מלחמות על אותה טריטוריה הושג הסכם חכירה לטווח ארוך או שיתוף פעולה כלכלי על אותו שטח תוך שמירת סטאטוס מיוחד של התושבים אשר חיים באותו אזור. זו בוודאי הדרך אותה אני אישית רואה כמועדפת על מנת ליצור פיתרון בונה עם הסורים להציע להם ריבונות משפטית על הרמה אך לחכור מהם אותה למאתיים שנה למשל, תוך עידודם להשתמש באזורי ה"גבול" כמקום לפיתוח כלכלי משותף בתחום תעשייה מעבר סחורות בינלאומי וכו.

 

חס אני על תושבי רמת הגולן אשר "נשלחו" ע"י ההתיישבות העובדת והפריחו חלקים גדולים של אזור טרשי ובלתי מנוצל בעבר, ראיתי זאת במו עיני, אך אני רק חס, מאחר ועם בגרותי הבנתי כי הם בחרו בכך ולא כפו עליהם מצב בו הנתון הידוע הוא כי ל"חגיגה " עלול להיות סוף מסיבות פוליטיות. מבחינתי, פרנסי המדינה של "ששת הימים" וכל אשר קרה לאחר מכן, ידעו כי לא לעולם חוסן ואיבדו פעמים רבות את ההזדמנות לגרום לשכנינו להעניק ביחד שלום בר קיימא באזור, זהו מחיר יקר אשר אנו משלמים על אופוריה מטעה ומהלכים שגויים לאורך כל השנים.

 

רמת הגולן אינה בהיכרך נכס אסטרטגי למרות החינוך אותו אנו מקבלים בנידון, ההוכחה לכך היא עד כמה הביטחון היה שביר במלחמת יום כיפור. לכן הנכס האסטרטגי היחיד אשר יבא לנו ביטחון ותחושה של שיוך אמיתי, הו שלום הבנוי על שיתוף פעולה כלכלי , בו יפתרו בעיות המים התעסוקה וכל הקשור.

 

לאחר דברים אלו , יש אשר יגידו כי אני מייצג בדברי את "יפי הנפש הנאיבים", יכול להיות אך הניסיון של ארצות אירופה עם האיחוד האירופי מראים לנו כי אחרי שנות חושך יש שנות אור והתחושה הרבה יותר נינוחה כך.

 

באשר לקורה בעוטף עזה או בכל איזור אחר  בו מתחוללת כעת מלחה ואין לכך שם אחר, אני חושב כי על צה"ל לפעול בנחישות ע"מ להגן על כולנו אך חיפוש פיתרון חייב להימשך ללא פתרון ניראה רק הסלמה בלתי נפסקת בה אין מרוויחים ולא מנצחים. המצרים חייבים להיות יצירתיים במציאת הפתרון כי , ובכך אני משוכנע, יש להם אחריות גדולה לגורלם של תושבי עזה. אני כבר שנים דואב את ההחלטה האווילית של בגין ושותפיו לחתום עם המצרים על הסכמי שלום מבלי להכריחם לקחת את חבל עזה לחסותם.

 

גם על דברים אלו אומרים עלי כי אני נאיבי, אך זוהי חשיבתי בנושא ואני סמוך ובטוח כי סאדאת היה חותם על הסכם גם עם היו כופים עליו את עזה , כי הרי הוא לא בא לעשות הסכמי שלום למען עיננו הכחולות או מתוך אהבה , אלה מתוך צורך כבד להפנות משאבים להצלת מדינתו ושלטונו.

 

אם כך איך אפשר לחיות בשמאל המתון?

 

המשך יבוא

הכותב הוא דור שני לשואה , בן למשכילים אקדמאים, מכונאי בדימוס, מדריך יישומיי-מחשב בפועל. אוהב מוסיקה קלאסית, ברוק רנסאנס ומודרנית. קורא-תולעי בשלש שפות ובעל דעות שמאל מתון - http://forum.kan-naim.co.il/viewforu

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
לא סתם רוצים כל הזמן להרחיב את גבולות המ
בעז לביא 06.05.08 (10:39)