ההנחה היא שאם עצמאים יקבלו מענק הגון לסגור את החודש על התקופה שהם לא עובדים הם יוכלו עדיין לפרנס משפחה בכבוד.
בנוסף, צריך לצמצם את דמי האבטלה לעובדים שהוצאו לחופשה ללא תשלום כדי שיהיה אפשר להחזיר אותם לעבודה.
אחד ההשלכות של משבר הקורונה הוא סגירת חנויות ומשרדים שונים בישראל.
דו"ח שהגישה לאחרונה הממונה על חדלות פירעון במשרד המשפטים עורכת-הדין סיגל יעקבי מראה שחלה עלייה הן במספר סגירת העסקים, והן במספר בקשת האזרחים להודיע על פשיטת רגל.
לפני שאתייחס לנתוני הדוח אסביר מהו הליך פשיטת רגל
הגדרת הליך פשיטת רגל
הליך פשיטת רגל מוגדר כהליך מורכב שיכול לתת לבעל עסק מעין "דף חלק" ופטור מחובות שלא עומדים בקבוצה מסוימת.
הבעיה בהליך זה אשר מדווח לרשויות המסים זה שהוא מגביל את בעל העסק לקבל אשראי חדש מהבנקים ,וכן המדינה יכולה להגיש הליך של עיכוב יציאה מהארץ.
בנוסף, על האזרח להגיש דיווחים חודשיים על הוצאות והכנסות ,ולעבור בדיקה חודשית ברשויות המס.
הדוח מתייחס לשני נושאים שונים שיוגדרו בנפרד: פשיטות רגל וחדלות פרעון.
חדלות פרעון
מאז שנחקק חוד חדלות פרעון אשר נחקק בספטמבר 2019 ומטרתו היא לעזור לאדם לצאת מחובוצתיו בדרך הטובה ביותר ,הוגשו מטעמם של אנשים שונים בין התאריכים: 1בינואר-15 בנובמבר 13,441 בקשות לחדלות פרעון כאשר 4,283 מהבקשות הופנו לטיפולה רשות האכיפה והגבייה.
כך למשל, במהלך הסגר הראשון (חודשים מרץ-מאי) הוגשו 1,919 בקשות לחדלות פרעון לעומת 1,086 בקשות שהוגשו במארס 2019 (מדובר בזינוק של 77 אחוז).
פשיטת רגל
הנתונים מראים כי בתחילת שנת 2019 הוגשו 4,401 בקשות לפשיטת רגל ,בעוד בתחילת שנת 2020 הוגשו 6,286 בקשות לפשיטת רגל (מדובר בעלייה של 42% ).
אם הולכים שנה אחורה מגלים שבשנת 2018 הוגשו 19,854 בקשות לפשיטת רגל, בעוד בשנת 2019 הוגשו 16,378בקשות(זוהי ירידה של 17%).
נשאלת השאלה: מה המצב כיום.
המצב כיום מבחינת הטיפול בבקשות של פושטי רגל
למרות התקופה הקשה בה אנו נמצאים ניתן לראות כי מתחילת שנת 2020 הוגשו תביעות של נושים בסך 25 מיליארד שקל לממונה על ההגבלים העסקיים.
בהשוואה לשנה החולפת מדובר בירידה של ארבעה מיליארד שקלים היות ובשנת 2019 הוגשו תביעות בסך 29 מיליארד שקלים על ידי נושים וזה מקור לתקווה שאם עצמאים יקבלו מענק הגון לסגור את החודש על התקופה שהם לא עובדים הם יוכלו עדיין לפרנס משפחה בכבוד.
בנוסף, צריך לצמצם את דמי האבטלה לעובדים שהוצאו לחופשה ללא תשלום כדי שיהיה אפשר להחזיר אותם לעבודה.