מס' צפיות - 600
דירוג ממוצע -
בניית בית קרקע
בעלי המקצוע הנדרשים לבניית בית קרקע
מאת: אופיר א 25/03/21 (17:07)

בניית בית קרקע הוא תהליך ארוך ומורכב הכולל בתוכו מספר רב של בעלי מקצוע שצריך לתמרן ביניהם, ולפעמים זה יכול להיות מעט מבלבל.


על מנת שתגיעו לתהליך שלווים, ושתישארו שלווים גם במהלכו, רצוי שתלמדו ראשית מי הם כל בעלי התפקידים. אז מי הם בעלי המקצוע הנדרשים בבניית בית קרקע ומה תפקידם?

·         מודד – המודד הוא התחנה הראשונה במסע, לפני האדריכל ויועץ הקרקע. תפקידו הוא להכין מפת מדידה טופוגרפית של גבולות המגרש המיועד לבניית בית קרקע, ובהמשך יכין גם תשריט של קווי הבנייה לצורך הוצאת טופס 4.

·         יועץ קרקע – יועץ הקרקע בודק את הקרקע, ובתהליך זה הוא מבצע קידוחים ניסיוניים, בדיקות מעבדה, ובדיקות שדה. על פי תוצאות סקר הקרקע מבוצעים החישובים וההנחיות לתכנון היסודות של בניית בית קרקע, ובפעמים רבות הדו"ח של יועץ הקרקע הוא תנאי להמשך תהליך הבנייה בעבור ועדת התכנון והבנייה של הרשות המקומית.

·         אדריכל – תפקידו של האדריכל הוא חשוב מאין כמותו, מכיוון שאדריכל טוב יודע להוציא את המיטב מן השטח ולנצל אותו באופן מיטבי לצרכיו של הלקוח.
האדריכל מכין תוכנית אדריכלית לבניית בית קרקע, שבהמשך משמשת גם כבקשה להיתר בנייה והיא כוללת את פרטי המבקש ואת עורך הבקשה, את פרטי המגרש ואת שטח הבנייה, מפות מדידה, פירוט השטחים, חתימות וכד'. לפני שכירת שירותיו של אדריכל, חשוב לעגן את תפקידו ואת שכרו במסמך משפטי אל מול עורך דין המתמחה בתחום.

·         מהנדס – המהנדס מתרגם את התוכנית האדריכלית מן תוכנית על הנייר למציאות בשטח, וממיר אותה משפה אדריכלית לשפה הנדסית. בבניית בית קרקע, חשוב כי האדריכל והמהנדס יעבדו בסנכרון מלא ושהתוכנית ההנדסית מגשימה את חזונו של האדריכל ואת צורכי הלקוח. הבטיחות גם היא בתחומי אחריותו של המהנדס ובמידה ותהיה סכנה בטיחותית במבנה (חס וחלילה), המהנדס הוא הנושא באחריות. לכן כאשר אתם שוכרים מהנדס, חשוב לוודא כי אתם שוכרים מהנדס בעל ותק ומיומן. הבטיחות שלכם ושל בית הקרקע שלכם היא החשובה ביותר.

·         ועדת התכנון והבנייה – ועדת התכנון והבנייה היא ועדה מטעם הרשות המקומית, והיא אחראית על הנפקת היתרי הבנייה בהתאם לתקנות התכנון והבנייה של הרשות המקומית. הועדה בוחנת את בקשת היתר הבנייה (התוכנית האדריכלית) ורושמת את הפרוטוקול בו מצויינים התנאים בהם צריך בעל הנכס לעמוד על מנת לקבל את אישורי הבנייה.

לאורך התהליך ישנם עוד בעלי מקצוע רבים אחרים, ועל מנהל הפרויקט לתמרן בין כולם בהצלחה, הן מבחינת לוחות הזמנים והן מבחינת התקציבים. על מנת שתוכלו להישאר בראש שקט במהלך התהליך, מומלץ מאוד לשכור חברה המתמחה בתחום שתעמיד לרשותכם את כל בעלי המקצוע הנדרשים ותנהל את פרויקט בניית בית הקרקע במינימום התעסקות במצידכם. 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר