עושה רושם שרוב מדינות העולם החליטו לוותר מראש על המאבק באומינקרון מתוך כוונה שמרבית האזרחים ייחלו ויפתחו מעין "חסינות עדר" שתגן על התושבים מפני זנים נוספים של המחלה.
גל התחלואה הנוכחי שמכה בכל העולם וגם בישראל מעןרר כיום חשש כבד בקרב המעסיקים היות ועשרות עובדים מאומתים ישהו בבידוד (מה שיוביל בפועל לסגירת מקומות עבודה ולהשבתת המשק הישראלי).
ארגוני העצמאים מעריכים שהנזקים למשק יגיעו לפחות לסכום של 1,000,000,000 שקלים בשבוע ולסכום של 25,000,000,000 שקלים בחודש.
נכון לעכשיו מסרב משרד האוצר לפצות את בעלי העסקים בגלל החשש שהגירעון התקציבי יעלה מאחר וההוצאות יתרחבו וההכנסות ממסים יקטנו.
מאחר שחלק מהענפים לא יכולים לשלב עבודה מהבית,קיים חשש לפגיעה באספקה של מוצרים לצרכנים ולתעשייה.
כך למשל, אם מניח הצינורות העובד באתר בנייה יימצא מאומת לקורונה ,גם הרצף לא יוכל לעבוד היות שהוא יתקשה להניח מרצפות בטרם הונחו הצינורות במקום.
בואו נראה מה קורה בעולם.
המצב ביבשת אירופה
בצרפת בוטלו חלק מהרכבות האזוריות ,ושירותי הרכבת התחתית עובדים במתכונת מצומצמת.
וכן 30% מהעובדים נשארים לעבוד מהבית ,בעוד מפעלי התעשייה מעסיקים עובדים זמניים.
בגרמניה עושה רושם שהגל לא נמצא בשא העוצמה, אך הממשלה מתכוננת להתפרצות הנגיף.
באנגליה דווחו שירותי הבריאות כי חסרים להם 1,000 עובדים חדשים כל יום, וכן ההערכה היא שיותר מ-400,000 עסקים קטנים עשויים להיסגר בשל מחסור בעובדים וחוסר תשלום של הלקוחות.
המצב בארצות-הברית
ניתן לראות כי המצב בארצות-הברית לא השתנה בהרבה בחודשים האחרונים : בדומה לנעשה בישראל גם שם יש עייפות פנדמית של התושבים, וכן הממשלה לא נוקטת בצעדים מסוימים למגר את התחלואה.
בדומה לנעשה באירופה, גם בארצות-הברית חנויות נסגרות היות ואין עובדים זמינים, אלפי טיסות בתוך המדינה בוטלו בשל מחסור בעובדים, וכן יש הגבלות על מספר לקוחות הנכנסים לחנויות השונות.
מה שמעיד על-כך שכל העולם נמצא במעין "סגר" למרות שאף ממשלה לא הכריזה רשמית על-כך.
עושה רושם שרוב מדינות העולם החליטו שלא לנקוט צעדים לצמצום התחלואה במחשבה שזה עשוי לא להועיל,או לחלופין לקוות שרוב תושבי המדינות ייחלו ויפתחו מעין "חסינות עדר"שתגן על התושבים מפני זנים נוספים של הקורונה.
אני סבור שיש מה לעשות על-מנת לצמצם את התחלואה ועשוי לוותר מראש על מאבק שהוא לא בהכרח אבוד מראש.