ניתן לראות שבחישוב נתונים סטטיסטיים כל שאלה מולידה תשובה אחרת ולא צפויה וניתן ללמוד הרבה על הליגות באירופה ממדע שהוא לא תמיד מדויק ונכון לשעתו.
לפני מספר שבועות ניסיתי להשוות בין מולדת הכדורגל שהיא אנגליה לארץ הכדורגל שהיא ספרד ועשיתי זאת לפי פרמטר אחד מספר הקבוצות שעלו לשלב שמינית-הגמר בגביעים האירופיים השונים.
אם נצרף עוד שתי ליגות מובילות באירופה: הליגה הגרמנית, והליגה האיטלקית נגלה לפי אותו פרמטר שבליגת האלופות ארבע הקבוצות האנגליות , שלוש קבוצות איטלקיות ,שלוש קבוצות גרמניות, וקבוצה ספרדית אחת עלו לשלב שמינית-הגמר.
בליגה האירופאית עלו שתי קבוצות ספרדיות (ועוד שתיים יעברו פלייאוף), שתי קבוצות גרמניות (אחת תעבור פלייאוף), קבוצה אנגלית אחת (ועוד אחת תעבור פלייאוף), ושתי קבוצות איטלקיות תעבורנה פלייאוף.
אך יש עוד פרמטרים ששווה לשים אליהם לב
למשל, א: איזו ליגה יש יותר משחקים צמודים?
התשובה לכך היא: אם מתחילים לבחון מאז שנת 2000 מגלים שהליגה הכי צמודה היא הליגה הצרפתית שהיו בה שמונה קבוצות אלופות , הפרמיירליג מדורגת שנייה עם שש קבוצות אלופות, והבונדסליגה מדורגת שלישית עם חמש קבוצות אלופות.
ב: לאיזו מדינה יש יותר תארים אירופאיים?
התשובה לכך היא: ספרד שהקבוצות שלה זכו ב-19 תארים אירופאיים, במקום השני מדורגת אנגליה עם 14 תארים אירופאיים, במקום השלישי מדורגת איטליה עם 12 תארים אירופאיים.
ג:איזו ליגה היא "הכי צעירה" מבחינת גילאי השחקנים?
התשובה לשאלה זו היא: הליגה הדנית שממוצע גילאי השחקנים שלה עומד על 24.5 שנים (הליגה הכי מבוגרת היא ה"לה-ליגה" שממוצע גילאי השחקנים שלה עומד על 27.6 שנים).
ניתן לראות שבחישוב נתונים סטטיסטיים כל שאלה מולידה תשובה אחרת ולא צפויה וניתן ללמוד הרבה על הליגות באירופה ממדע שהוא לא תמיד מדויק ונכון לשעתו.
חשוב לציין כי הנתונים הם באדיבות אתר "טרנספרמרקט".