אם יצליח אהוד אולמרט בזמן שנותר לו לקדם הסכם שלום עם הסורים או הפלשתינאים, או לחילופין יוביל מהלך חברתי -כלכלי גדול , יזכר אולמרט כאחד המנהיגים שהשפיעו על עיצובה של מדינת ישראל.
אמש עמד ראש הממשלה אהוד אולמרט בפני עם ישראל ואמר את אשר על ליבו. רה"מ שידר בטחון ,כנות וכריזמה למרות שהוא נראה עייף ומותש מהקרב המשפטי והתקשורתי אותו הוא מנהל כנגד גורמי אכיפת החוק.
לפי דעתי טעה אולמרט אשר לא הכריז על התפטרות מיידית שכן מהלך זה היה מעניק לו מעט שקט ושלווה ונקודות זכות בעיניי חבריו הפוליטיקאים, ולא היה מחשיד אותו בשום מהלך שאותו הוא היה מנסה לקדם.
כמו שעשה רה"מ לשעבר מנחם בגין אשר הצהיר על התפטרותו בחודש אוגוסט 1983 והגיש את מכתב ההתפטרות כעבור חודשיים כאשר מחליפו יצחק שמיר הצליח להרכיב ממשלה חלופית.
אולמרט שכח"כ לחם ופעל רבות למען השחיתות, הפך למושחת בעצמו כתוצאה מהתנהלות כספית ועניינית לא נכונה וחוסר יכולת לשפר את המצב הרעוע אליו נקלע.
אם יצליח במעט הזמן שנותר לו לקדם את הסכם השלום עם הסורים פלשתינאים, או יוביל מהלך כלכלי- חברתי גדול הוא עדיין יצטייר כאחד המנהיגים שהשפיעו רבות על עיצובה של מדינת ישראל.