מס' צפיות - 1080
דירוג ממוצע -
ניהול תיקי השקעות
מאת: כלכלה להמונים 07/08/08 (01:50)

בימים של ירידות חדות בשוקי ההון, אנו שומעים על מנהלי חדרי מסחר ותיקי לקוחות מתוסכלים בשל מסחר דליל, פידיונות ואי וודאות. אלו בעצם סימפטומים של פסימיות.

 

בימים בהן שוקי ההון מייצרים תשואות חיוביות, צצות להן חברות לניהול תיקי לקוחות, מנהלי השקעות ויועצים פיננסיים כמו פטריות אחרי הגשם. שלטי חוצות ופרסומים עם הצגה של תשואות "המכות את השוק".

 

תפקידם של יועצי הפרסום להציג את התשואה הכי טובה של מנהל/בית השקעות כך שיתבלט על פני מתחריו בענף וכך או רואים פרסומים כמו: " התשואה הכי טובה מבין הקופות הבנקאיות", "התשואה הגבוהה ביותר בשלוש שנים האחרונות", "הקופה המצטיינת באפיק המנייתי" ועוד כאלו ניסוחים פרסומיים שנותנים ללקוח את התחושה שעשה את הבחירה הנכונה.

 

כמובן שאין בכך שום דבר פסול, וזהו מסע פרסומי לגיטימי, אך אני דווקא הייתי רוצה להפנות את תשומת לבכם למספר פרטים אחרים.

כידוע, מנהל תיקי לקוחות, בתי השקעות ודומיהם מתפרנסים מעמלות ודמי ניהול הנגבות מהתיק הכולל, כלומר, דמי ניהול של 2 אחוז שנתי ועוד "דמי הוספה" "דמי רכישה" וכדומה מבטיחים לבית ההשקעות הכנסה בעבור עבודתו המקצועית שאנו מקווים שתתבטא בתשואה חיובית עודפת על פני השוק.

 

האם כך המצב בשוק? האם אכן מנהלי תיקי לקוחות ובתי השקעות מייצרים לנו תשואה עודפת על פני התשואה בשוק ולפחות ביותר מ 2 אחוז? (תשואת השוק ועוד דמי ניהול).

 

כל שנה יוצאים מוספי כלכלה כדוגמת ידיעות אחרונות, הארץ וגלובס בתחרות בין משקיעים, כאשר הם מבקשים ממנהלי השקעות ליצור תיק וירטואלי ב 100 אלף שח במטרה ליצור את התשואה הגבוהה ביותר ובמקביל, כתב המדור בונה תיק השקעות משל עצמו ללא הבנה מיוחדת של השוק וקורא לתיק "קוף", כלומר, אני לא מתיימר לדעת שום דבר, אני "סתם" משקיע במה שנראה לי.

 

אני אחסוך לכם את המתח שבציפיה לתשובה ואספר לכם שבאופן מפתיע, בכל שנה מדורג ה"קוף" בין המקומות הגבוהים עם תשואה מכובדת.

 

אז נגיד שהיה ל"קוף" מזל לאורך מספר שנים ונפנה לסטטיסטיקה ונראה מה היא אומרת.

 

הסטטיסטיקה פורסמה יותר מפעם אחת ומי שמעוניין לקרוא יותר לעומק מוזמן לקרוא את מגזין גלובס, מהדורת דצמבר 2006, אז היינו בעיצומו של גל עליות בכל השווקים.

 

מי שקונה תעודת סל על מדד המעו"ף, מובטח לו שיעשה תשואה עודפת על פני 80 אחוז ממנהלי תיקי לקוחות ובתי השקעות לאורך תקופה של שנה, כלומר, רק 20 אחוז ממנהלי תיקי לקוחות ובתי השקעות יעשו תשואה טובה יותר מהמדד לאורך שנה ואילו לאורך תקופה של 5 שנים מובטח לאותו אדם שקנה תעודת סל על מדד המעו"ף שיביס כל מנהל תיקי לקוחות ובית השקעות.

 

אגב, הסטטיסטיקה נכונה גם למדדי חו"ל ובתי השקעות בחו"ל. לאורך תקופה של 5 שנים, לא נולד מנהל תיק השקעות שיביס את המדד וזוהי קביעה חד משמעית ומעניינת מאוד, שכן, היית מצפה מאדם מקצועי בתחומו להכות את המדד במיוחד לאור העובדה שהוא גובה ממך תשלום של 2 אחוז בשנה ( עבור אפיקים אגרסיביים יותר יגבה יותר מ 2 אחוז ), אך לא רק שהוא "מפסיד" למדד, הוא גם גובה מהתיק 10 אחוז על פני 5 שנים דמי ניהול ובכך מייצר לך הפסד ריאלי על התיק.

 

באותה נשימה ובמיוחד לאור העובדה שבימים אלו אנו חווים ירידות בשוקי ההון, חשוב לציין כי אפיק ההשקעה בבורסה, באופן מובהק, הינו אפיק ההשקעה בעל התשואה הגבוהה ביותר לאורך שנים למרות כל המפולות בדרך ולכן, מי שמחפש תשואה גבוהה ואינו תחום בזמן, יכול בהחלט להתחשב בסטטיסטיקה הזו.

 

מי שילך עוד צעד קדימה, יוכל להשתמש בסטטיסטיקה לגבי מנהלי תיקי לקוחות ובתי השקעות בבחירתו כיצד להשקיע

 

לבלוג של כלכלה להמונים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר