הדולר הקנדי ביצע מהלך עליות מרשים מול הדולר האמריקאי בשנים האחרונות. מבט של 5 שנים אחורה יראה שהדולר הקנדי נסחר ברמות של 70 סנט אמריקאי בשנת 2004 ומאז התחזק בצורה מרשימה עד לשיא של 1.07 דולר אמריקאי לדולר קנדי בנובמבר 2007.
המהלך המרשים הזה אינו מהלך ספקולנטי כי אם כלכלת מקרו טהורה. ממשלת קנדה מחזיקה במאזן חוב לאומי חיובי מרשים מול שאר העולם ואינה חייבת דבר ואינה נמצאת בגרעון וזהו תהליך רב שנים שהחל לתת פירות רק בשנים האחרונות
קנדה מעודדת השקעות בתחומה וכסף רב זרם ברבות השנים לקנדה, מה שתומך במגמת העליה של המטבע הקנדי מול האמריקאי.
את הפיק הגבוה מנובמבר 2007, אפשר לייחס לעליית מחירי הסחורות כאשר מחיר הנפט מספק רוח גבית חזקה. קנדה עשירת מחצבים ובראשם נפט ועליית מחירי הסחורות תורמת לפריחת הכלכלה במערבה.
במשך מספר חודשים שייט הדולר הקנדי ביחס של 1:1 מול הדולר האמריקאי למרות שביחס לכלכלה של ארה"ב הנמצאת במשבר והפרש הריביות בין המדינות, היה מן הראוי ששער המטבע הקנדי יסחר מעל האמריקאי.
לאחרונה אנו רואים ששער המטבע הקנדי צנח בשבועיים ב 6 אחוז מול המטבע האמריקאי שהם 6 סנט וזאת ניתן לייחס לשני גורמים:
1. הצפי להורדת הריבית בקנדה ע"י הבנק המרכזי בשל ירידה בתוצר הגולמי
המיוחס בעיקר לפרובינציות היצרניות בקנדה: אונטריו וקוויבק.
2. ירידת מחיר הסחורות והנפט
כפי שכבר כתבתי כאן ביחס לשער הדולר האמריקאי מול השקל, מגמות לא מתהפכות בין לילה ולא ניתן לבטל את גרעונה הכלכלי של ארה"ב והמשבר בו היא נמצאת, פער הריביות בין המדינות ויחס החוב הלאומי החיובי של קנדה. ולכן הצפי הוא דשדוש ברמות של 1:1 עם תיקונים טכניים, כאשר אם לא היתה תלות כ"כ גדולה בכלכלת ארה"ב (80 אחוז מהייצור בקנדה מיוצא לארה"ב), המטבע הקנדי היה נסחר מעבר למטבע האמריקאי.
לבלוג של כלכלה להמונים