מחר ביום שבת בשעה 15:00, תפתח בביג'ינג אולימפיאדת הנכים, המשחקים הפראלימפיים, כשבועיים לערך אחרי סיומה של האולימפיאדה הרגילה שהיתה מרהיבה ביופיה ולא פחות בהישיגה הספורטיבים מבחינת השיאים האולימפיים והעולמים שנשברו בה.
אולי עוד עשרות שנים תתבהר התמונה במלואה, איך קרה שבאולימפיאדה הספציפית הזו, נשברו כ"כ הרבה שיאים. בינתיים סין קיבלה את כרטיס הכניסה ,לעולם המפותח והוכיחה לעולם את יכולותיה הטכנולוגים, הספורטיבים והיכולת להעמיד מפעל ספורט בסדר גודל שכזה שרק מעט מדינות בעולם זכו לו וגם מסוגלות להעמיד מפעל בסדק גודל שכזה. שורשיה של אולימפיאדת הנכים בתחרויות ספורט שאירגן סר לודוויג גוטמן בשנת 1948 והשתתפו בהם לוחמי מלחמת העולם השנייה שסבלו מפגיעה בעמוד השידרה.
התחרויות הפכו לאירוע שנתי שנקרא משחקי סטוק מנדוויל (על-שם בית החולים שבו נערכו). בשנת 1952 השתתפו בתחרויות גם מתחרים מהולנד ובכך ניתן לתחרויות אופי בינלאומי. התחרויות הראשונות בסגנון אולימפי לספורטאים נכים נערכו ברומא בשנת 1960, בסמוך לאולימפיאדה שנערכה שם.
בתחרויות אלה השתתפו 400 ספורטאים מ-23 מדינות, כולם סובלים מפגיעה בעמוד השידרה. מאז מתקיימת אולימפיאדת הנכים כל 4 שנים באותה שנה של האולימפיאדה הרגילה. אולימפיאדת החורף של הנכים נערכה לראשונה בשבדיה בשנת 1976. בשנת 2001 נחתם הסכם בין הוועד האולימפי הבינלאומי, ובין הוועד הבינלאומי של אולימפיאדת הנכים, לפיו תתקיים דרך קבע אולימפיאדת הנכים במקביל למשחקים האולימפיים.באולימפיאדה ה-12, שהתקיימה באתונה בספטמבר 2004, השתתפו 3,846 ספורטאים מ-145 מדינות, שהתחרו ב-19 ענפי ספורט. האולימפיאדה הזו שמסמלת בעיקר את נצחון רוח האדם על מגבלה פיזיולוגית כזו או אחרת, מעוררת כבוד ואני מסיר את הכובע בפני כל נכה או מוגבל שלא נכנע לנכותו ומגבלתו , אלא החליט לקחת את חייו בידיו, ולהמשיך לחיות כאדם רגיל ולעסוק בספורט שידוע כמרפא את הנפש והנשמה ואף להגיע להישגים אישיים לאומיים ובינלאומיים ששיאם כרטיס כניסה לאולימפיאדה זו.
המאמץ הפיזי והמלחמה היומיומית של הנכים והמוגבלים היא גבוהה וגדולה לעין ערוך ממאמץ דומה שעושה ספורטאי רגיל, ולכן הישגיהם נחשבים כגדולים יותר על אף שמוערכים פחות וחבל. ישראל שלחה לאולימפיאדה משלחת שמונה 42 ספורטאים בינהן קרן ליבבוביץ' שלזכותה ייאמר שהפכה להיות השגרירה של ספורט הנכים בישראל בזכות הישיגיה יוצאי הדופן. משלחת ישראל תשיג השיגים נכבדים וגדולים יותר מהמשלחת שיצאה כחודש לפניה (מדליית ארד של שחר צוברי השייט), על אף שהשגיה יזכו לחשיפה תקשורתית דלה בעמודים האחרונים בעיתוני הספורט במקרה הטוב. משלחת ישראל מאולימפיאדת אתונה 2004 שבה לישראל עטורה ב13 מדליות אולימפיות , 4 מתוכן זהב. נאחל להם הצלחה ובעיקר להכרה. אצלי הם המנצחים הגדולים ללא קשר להישגיהם.