מס' צפיות - 1381
דירוג ממוצע -
ישראל vs מולדובה
עצות לקבוצות במשחקים: ישראל vs מולדובה, בית"ר Vs מכבי.
מאת: עמנואל שלמון 09/09/08 (17:38)

הקדמה: בשבוע הקרוב יקבל חובב הכדורגל הממוצע בארץ לא פחות מ-3 משחקים מרתקים תוצרת הארץ. ליגת העל במחזור קריטי שיהיה משמעותי מאוד בשאלה לאן הליגה הולכת והאם יהיה מתח השנה, וגם נבחרת ישראל, שאחרי שני משחקים (אחד רשמי ואחד אימון) גרועים נראית רע, וחייבת לנצח במולדובה. מתחילים. נתייחס למשחק בן בית"ר למכבי וישראל למולדובה.

 

הערה א': אני לא אתייחס למולדובה עצמה מחוסר ההיכרות עם הנבחרת המולדובית, ולכן אגיד רק איזה חסרונות של נבחרתנו היא צריכה לנצל.

 

 הערה ב': כל טקטיקה היא ע"פ ההרכב הנכון לדעתי, ולא בהכרח ההרכב שאמור לפתוח במשחק

 

על המשחק של הנבחרת:

 

                             מה ישראל צריכה לעשות?

 

קודם כל, לעלות ככה:

 

אוואט, סטרול בן חיים, בן דיין, זיו, כהן, אוחיון,טועמה, בניון, ברדה, סהר.

 

כלומר, 4-4-2.

 

ככה זה אמור להיראות: בניון פותח באגף ימין, טועמה בשמאל, סהר כחלוץ מטרה כמו קולאוטי החסר וברדה מעט מאחורי, כחלוץ שני, מתווך בין בניון וטועמה לסהר, פורץ עם הפנים לשער ומשתמש במהירות והטכניקה שלו. בהגנה, בן דיין וזיו משחקים כמגינים תוקפיים, ויכולים להגן פחות מהרגיל - מאחר ומדובר במשחק בו ישראל צריכה לשלוט ולנהל את הקצב, וכך לקלב את עזרת המגינים. בן חיים וסטרול מחפים במרכז ההגנה, כמו מול שוויץ.

 

*צריך לשחק הרבה על האגפים, בעיקר על האגף הימני של בניון

*תמיכה של הקשרים התוקפיים (טועמה ובניון) למגינים בחלק ההגנתי, בגלל החולשה שלהם שם.

*בן סהר על המשבצת של קולאוטי - כלומר, גב לשער, כוח, הנקודה האחרונה בהתקפה וסיומת בנגיעה ועם הראש

*סרדה פעיל ונייד מתמיד. דואג שסהר לא יהיה לבד בחוד כמו שהיה לקולאוטי, מגבה אותו כשהוא הולך אחורה, פורץ הרבה, עוזר לאגפים ומכניס כדורים לסהר. משחק על תקן חלוץ שני כגיבוי לסהר, אבל צריך הרבה יותר לזוז

* בגלל שמשחקים עם שני חלוצים ניתן לפעמים לשלוח כדורים ארוכים, אך ראוי להימנע מכך בד"כ, כי כדורים ארוכים ינטרלו את השחקנים היצרתיים של ישראל, הטובים יותר על הקרקע - בניון, טועמה, אוחיון, בן דיין וזיו. ישראל נבחרת טכנית ולא פיזית ומשחק על הגובה ייתן את המשחק לידיים של המולדובים.

* כדורים גבוהים - מהאגפים בלבד. לנצל את ההגבהה הטובה של טועמה ובן דיין משמאל, ואת יכולת הנגיחה הטובה של ברדה, שלמרות גובהו אתלטי מאוד.

*המשך לסעיף הקודם: להגביה רק משמאל, או בעיקר משמאל. בניון וזיו מגביהים פחות טוב מבן דיין וטועמה, וכשבניון עם הכדור חייבים לשחק על שטח קטן יותר ועל הקרקע.

* לשחק על כניסות בלי הפסקה של בניון למרכז, שם הוא מסוכן יותר.

*מבחינה הגנתית, לשים דגש על אגף ימין, בגלל החורים של זיו. סטרול ובן חיים חייבים להיות כל הזמן בקשר עין עם אגף ימין.

* לוותר על תמיכה של מרכז השדה בהתקפה ברוב המקרים. אוחיון וכהן פחות טובים בהתקפה, ואם יתרכזו בהגנה ירגיעו את שחקני ההתקפה ויורידו מהם חלק מהעול של הלחץ של הגנה.

* כמה שיותר בעיטות מרחוק - טועמה ואוחיון מעולים בזה. לכן, צריכות להגיע בעיטות גם ממרכז השדה - בגלל אוחיון.

*קשיחות במרכז השדה, לנצל את האגרסיביות והכוח של כהן ואוחיון.

*לנסות לסחוט עבירות קרוב לשער - יש מי שיבעט - בעיקר טועמה.

*לשים דגש על התיאום ההגנתי הבעייתי.

*להיזהר ממצבים נייחים, כי זה החלק הבעייתי של הכדורגל הישראלי בהגנה. ראינו שישראל ספגה 3 שערים מתוך 4 במשחקים מול פינלנד ושוויץ ביחד ממצבים נייחים.

* לשים דגש על המגינים בהגנה - החלק הבעייתי שלהם. חייבי להיות גם הפעם חיפוי של הבלמים, אבל לא בטוח שזה יספיק.

*הנעת כדור רבה מאוד בין האגפים, כי זה החלק החזק של המגינים - גם בן דיין וגם זיו טובים במשחק על הקרקע ומשחקת מסירות בין שחקנים, העיקר בין קשר האגף למגן שבאותו אגף.

* בהנעת הכדור, מרכז השדה משתמש בעיקר כמתווך בין האגפים ולא להיות אלה שמפעילים את הנעת הכדור - בגלל שגם אוחיון וגם כהן צריכים להתרכז בהגנה.

*לשחק על שטח קטן, בגלל היצירתיות של הנבחרת וכדי שיהיה תיאום טוב.

*לשחק על יכולת ההגבהה של בן דיין.

*כמה שיותר שילוב בין המגן לקשר שמלפניו

*לבוא עם מוטיווציה מהרגע הראשון - כי אין קהל ביתי שילהיב את השחקנים ויעיר אותם כשהם כבויים - לכן צריך לנצל את הרעב של הדקות הראשונות כדי לגמור את המשחק.

*לבוא כדי לתקוף ולנצח בכל מחיר, כי ישראל טובה יותר.

*לחמם את בוזגלו מוקדם - הוא אמור להיות חילוף ראשון, במיוחד אם יצטרכו שינוי התקפי.

*לשחק הרבה יותר מהר מאשר מול שווייץ. נבחרת עם שחקנים כמו ברדה, טועמה, סהר, בניון ובן דיין צריכה לשחק מהר, בעיקר דרך האגפים כאמור.

* קשטן - יש לו תפקיד לא רק טקטי אלא גם מנטלי. אם השחקנים מתקשים - הוא חייב להכניס להם מוטיווציה, כי כאמור אין קהל שיעשה את זה.

*לתקוף חזק, אבל סבלני - עד שישראל תעלה ליתרון של שני שערים ויהיה אפשר להוריד את הגז. כל עוד ישראל לא מובילה או מובילה בשער אחד בלבד - היא לא יכולה להיות רגועה.

 

 

                                            מה מולדובה צריכה לעשות?

 

*לתקוף דרך אגף ימין שלנו, ולשחק על החורים של זיו

*לשחק על הגובה - שם ישראל חלשה יותר.

*להימנע ממפגש עם בן חיים המצוין כשהיא תוקפת.

* לייצר מצבים נייחים - ישראל רעה מאוד בחלק הזה.

*להרים כדורים לתוך הרחבה בלי לפחד.

*לתקוף חזק את הגנת ישראל הבעייתית.

* לשחק על תיקו. בבית שלה היא יכולה לעשות את זה, והיא צריכה לבוא כדי להתגונן - כי ישראל חייבת לנצח.

* ישראל חסרת ביטחון. לנצל את זה.

* להיזהר מהבעיטות של טועמה ואוחיון, בעיקר טועמה, מהכוח ויכולת הכיבוש של סהר, הזריזות והבלאגנים של ברדה, היכולת האישית וראיית המשחק של בניון.

*לא לצופף - ישראל חזקה מהאגפים.

*כל פעם שבניון מקבל את הכדור - לפחות שני שחקנים עליו, כי ישראל תלויה מאוד בו.

*להשתמש בהרבה כוח פיזי, לנצל את זה כיתרון על השחקנים הירתיים של ישראל - טועמה, ברדה ובניון.

*להיזהר מדיי בן דיין שהתקפית מסוגל ללא מעט.

להיזהר מ...: בניון

*לעצבן את ישראל, להוציא ממנה את האוויר. כשזה קרה מול שוויץ ישראל נלחצה והתעצבנה, ותמיר כהן, למשל, כמעט יצא באדום.

 

סיכום: כל תוצאה פרט לניצחון ישראלי תשלח את קשטן הביתה, גם אם לוזון יכחיש את זה. 4 נק' מתחת ליוון כבר בשלב וחלום העלייה יתנפץ. לוזון לא רוצה לחשוב על אופציה ששוב לא נעלה, ואם ישראל לא תנצח יריבה חלשה ממנה בדמות מולדובה - חבל על הזמן. מה שבטוח, ישראל נראית רע מאוד, איטית מאוד וחסרה במנהיג במרכז השדה. רק שקשטן ישלח את גולן לספסל ולא יוציא אותו משם, כנ"ל קוז'וקין, ייתן שוב צ'אנס לטועמה המצוין שיכול לעזור מאוד בהרבה אספקטים (בעיטה לשער, למשל) ומתאים לסגנון המשחק, וישחק עם שני חלוצים. קולאוטי לא ישחק? אין תירוצים - חייבים לנצח. בכל מקרה, המשחק מול שוויץ הראה שישראל לא תיקנה את הטעויות מהמשחק מול פינלנד - ולכן אחרי שחוזרים לארץ לקשטן יש מספיק זמן למצוא את התוכנית לחבר מחדש את הנבחרת - ונקווה שזה יתחיל כבר מחר.

 

                                     בית"ר ירושלים - מכבי ת"א:

 

בית"ר: קאלה, זיו, גרשון, בנאדו, אלברז, בואטנג, טל, זנדברג, ברוכיאן, תמוז, יצחקי.

 

מכבי: יבריץ', שטרית, טומאסיץ' יחיאל, שפונגין, אסוס, ג'ונסון, שבחון, ישראלביץ', בוזגלו, קמאנן.

 

מה בית"ר צריכה לעשות?

 

*לשחק על מרכז השדה החזק. להחזיר לתמונה את בואטנג וטל - כי אם ישחקו טוב בית"ר תנצח.

*להניע הרבה מאוד את הכדור, כששחקני מרכז השדה מניעים את הכדור ומנהלים את הקצב.

*לשחק 4-4-2, מאחר ואבראו לא ישחק כמעט בטוח, ואף חלוץ בית"רי לא יודע לשחק כחלוץ מטרה או להחזיק לבד את החוד, ולכן חייבים תמיד שניים בהתקפה.

*להיזהר, בגלל האיטיות וחוסר הביטחון של שחקני ההגנה. לכן, חייבת להיות המון עזרה של בואטנג, טל והמגינים במרכז ההגנה, כדי שבנאדו וגרשון יסתדרו עם שחקני מכבי.

*להיזהר על צד שמאל בחקל ההגנתי. בפעמים הקודמות שבוזגלו וזיו נפגשו זה לא נגמר טוב לבית"ר. אם בית"ר לא רוצה לחטוף שוב מבוזגלו חייבת להיות עזרה קבועה של אחד הבלמים בצד שמאל.

*כמה שיותר עזרה של הבלמים למגינים. מכבי חזקה מאוד באגפים שלה.

*התפקיד של בואטנג בהגנה: לנטרל את שבחון היצירתי. מבחינה פיזית בואטנג עדיף בהפרש עצום ולכן הוא צריך להשתמש בהרבה כוח וככה למנוע משבחון לתת מסירות לקיצוניים.

*לשחק דרך המרכז, להחזיר את טל לתמונה ולשחק על טומאסיץ' החלש בהגנת מכבי.

*לתקוף חזק מהרגע הראשון - זה משחק קריטי, ופתיחה טובה תהיה הצהרת כוונות מצוינת. עם הקהל שיבוא באטרף אין סיבה שבית"ר לא תתקוף הכי חזק בעולם.

*מבחינה מנטלית, לשים הכל (חילופי ההנהלה, חילופי המאמן, הבעיות התקציביות, סימני השאלה לגבי גאידמק, סימני השאלה לגבי עתיד צשחקנים וכו') בצד. רוצים להחזיר את החיוך? תתרכזו בכדורגל.

*לגרום למכבי לפחד. לבית"ר חסר כוח הרתעה ומשחק מלא ביטחון של בית"ר יחזיר את אותו הכוח.

*לשחק עם ברוכיאן בימין - הוא מסתדר שם מצוין ונמצא בכושר שיא.

*כדי שיצחקי יחזור לתמונה הוא חייב לחזור להרכב. להציב אותו כחלוץ ליד בן שושן

*בית"ר תגיע בלי חלוץ מטרה - ולכן כשמכניסים כדור לחלוצים הוא חייב להיות על הקרקע. יצחקי נמוך, טוטו לא טוב בגובה. בית"ר צריכה לשחק על הרעב והניידות של טוטו ועל היכולת האישית והטאץ' של יצחקי. הכוח של טוטו והטכנקיה של יצחקי יכולים להיות שילוב טוב. במערך הזה, אין חלוץ מטרה, אלא שני חלוצים שמשחקים על משבצת דומה.

*לנצל את ההגנה הרכה של מכבי - טוטו צריך לפרוץ כמה שיותר, ולנצל את הפריצה שלו לעומק.

*מבחינה התקפית, שווה לשחק לא מעט על אגף ימין - כי מכבי חסרה מאוד במגן שמאלי, וברוכיאן יכול לעשות שם מה שבא לו.

*להקשיב טוב לדרישות של עטר. בניגוד לשום, הם לא רגילים לדרישות האלה, ייקח זמן עד שזה ייכנס לראש ולכן השחקנים חייבים לעשות מאמצים בהבנת הדרישות והסגנון שלו.

*לשים דגש על היכולת הקבוצתית - מהבחינה הזאת בית"ר עדיפה בד"כ על מכבי, כי למכבי אין, בנגיוד לבית"ר, שחקני מרכז שדה קבוצתיים כמו של בית"ר - כי אין לה שחקנים שיודעים להניע כדור כמו טל או בואטנג. בינתיים זה החלק הבעייתי ביותר בבית"ר מפתיחת העונה - היא מאוד לא קבוצתית, וגם כשהיא טובה זה הכל יכולת אישית של שחקנים כמו ברוכיאן וזנדברג. ככה בית"ר ניצלה במשחק הראשון מול ויסלה וניצלה מול מכבי חיפה, אבל אסור לבית"ר לבנות על זה  - כי ראינו עד עכשיו שכשהיא מסתמכת על יכולת אישית היא משחקת רע וגם אם ניצלת מהפסד זה אחרי יכולת לא טובה. חוץ מזה, מבחינת היכולת האישית מכבי עדיפה.

 

*זנדברג נמצא בכושר לא רע, ובית"ר צריכה שיש לזה המשכיות. מול סכנין היכולת האישית שלו וההגבהות לתוך הרחבה מצד שמאל היו קטנליים והמהלכים הכי קרובים לשער בבית"ר. בית"ר צריכה להשתמש בזה ולנצל את הבעיות ההגנתיות של מכבי והעובדה ששפונגין רק חוזר לכושר. חוץ מזה, עם שני חלוצים יש הרבה יותר סיכויים שהכנסות הכדורים האלה של זנדברג יגרמו לשער, כי יהיה יותר מי שישתלט על הכדורים האלה.

להיזהר מ...: בוזגלו.

 

                                     מה מכבי צריכה לעשות?

 

*להיזהר מברוכיאן, יצחקי ובואטנג.

*לתקוף דרך אגף ימין. מול יואב זיו בוזגלו יחדוד, וזה גם ללא ספק האגף החזק של מכבי, בגלל החיסרון במגן שמאלי.

*לשחק חזק והתקפי. מכבי חלשה בהגנה, כמו בית"ר, וצריכה לתקוף - כי בהתקפה היא אחת הקבוצות המוכשרות בליגה וכי גם בית"ר חלשה בהגנה.

*לנצל את הבעיות בבית"ר. בית"ר צריכה להסתדר עם בעיות, כמעט כולן מחוץ למגרש והשחקנים עוד לא יודעים מה בדיוק עטר רוצה. למכבי יש הזדמנות ענקית ואולי יחידה לפתוח פער בטבלה על בית"ר. זאת הזדמנות שלא תחזור כי בסוף בית"ר תתעשת - ולכן מכבי חייבת לנצח, כדי לברוח לבית"ר. יתרון של 7 נק' כבר עכשיו יכול להעביר את המושכות למכבי ויהיה הצהרת כוונות עצומה - אז מכבי חייבת לבוא מלאה באנרגיות ולנצח.

*מכבי מתואמת יותר מבית"ר, נמצאת בפחות בלאגנים, פחות מבולבלת ויותר רגועה. בית"ר גם עם מאמן חדש שכרגע בכלל לא ברור אם יוכל לאמן במשחק. מכבי רצכיה לנצל את האי ודאות ולפתוח חזק - וככה להכניס את בית"ר להלם ראשוני. יתרון מוקדם של מכבי, לצד הבעיות בבית"ר יכולות פשוט לפרק את בית"ר במשחק הקרוב.

*לשחק על הקרקע, בעיקר על האגפים, אבל גם לשלוח הגבהות מהצדדים - כדורי הגובה הם החלק החלש של קאלה, וייתכן שיציאה אחת גרועה שלו תתן למכבי את השער הנכסף.

*לשחק על האיטיות במרכז ההגנה הבית"רי. בוזגלו צריך לעקוף את זיו ולשחק בעיקר על גרשון האיטי שגם אחרי םציעה לאחרונה, ועל בנאדו שפתח את העונה לא טוב.

*לצופף - כי בואטנג וטל מאוד מסוכנים.

*לשחק פיזי מאוד מול בואטנג. לתת לג'ונסון להתמקד בו ולהקשות עליו פיזית כדי לא לתת לו לייצר מסירות. בואטנג לחא מהשחקנים שאוהבים להצטרף קדימה, ומעדיף לתת את המסירה. אם מישהו יסגור לו את הרגליים בגליצ'ים הנעת הכדור המסוכנת שלו תנוטרל.

*להפעיל לחץ כבד על בואטנג - הוא נוטה להתעכב עם הכדור, ולחץ של יותר משחקן אחד עליו יגרום לו לאבד כדורים.

*לנצל את חוסר הביטחון של שחקנים משמעותיים בבית"ר - טל ובואטנג, שנמצאים בכושר רע.

*להתרכז בברוכיאן, שנמצא בכושר טוב וכיום השחקן הכי מסוכן בהתקפת בית"ר.

 *לשחק עם 4 שחקנים התקפיים. כלומר, אסוס וג'ונסון מגינים, המשחק ההתקפי מבוסס כולו על הרביעייה ההתקפית: שבחון, ישראלביץ', קאמנן, כשבוזגלו וישראלביץ' משחקים כחצי חלוצים.

*שחקנים כמו ישראלביץ' ושבחון יכולים לשחק ביותר מעמדה אחת בהתקפה, ולכן הרבה חילופי מקומות.

*עזרה של אסוס לקישור הקדמי ושל קאמנן - וככה לצמצם פערים בין שחקנים ולחפות על בעיות הפיזיות של הקשרים התוקפיים, כי גם שבחון, גם ישרלאביץ' וגם בוזגלו שחקנים עם מעט מאוד כוח.

*לשחק על היכולת האישית המדהימה שיש למכבי.

*להיזהר מהכנסות הכדורים והיכולת האישית של זנדברג, שהוזכרו למעלה. שחקן כמו יצחקי יכול בקלות לסיים את המהלכים האלה בגול.

*ישראלביץ' מעט נעלם. הצל של בוזגלו והדרישות של מכבי הפכו אותו מהכוכב בכפ"ס לשחקן משמעותי במכבי - אבל לא קריטי. יהיה מעניין לראות מה יהיה איתו העונה, ויכולת טובה שלו מול בית"ר ואלברז, שנמצא בכושר לא טוב הגנתית, תהיה התחלה טובה. זאת תהיה עונת המבחן שלו - כי המבחן האמיתי הוא להצליח בקבוצה גדולה בה הוא לא הכוכב הראשי. עם רודי חדד מאיים מהספסל והאפשרות של מעבר לשני חלוצים הפעם הוא לא באנקר בהרכב, אלא אם ירשים.

*לשחק עם קאמנן. הוא חזק ומהיר מיבוריאן, ובניגוד אליו יודע גם לפרוץ מצוין. הוא פחות תלוי מבוריאן בשחקנים אחרים, הוא יקשה על בנאדו פיזית ויהיה מהיר מדי בשביל גרשון. עם בוזגלו וישרלאביץ' לידו תהיה לו תמיכה מושלמת והגנת בית"ר תעבוד שעות נוספות, ולכן למרות שהוא רק אחד בהרכב שאני מציע - הוא יסתדר. 

להיזהר מ...: בואטנג וברוכיאן.

 

לסיכום: יהיה משחק של שתי הקבוצות הכי יצירתיות בליגה. הקבוצות עם הכי הרבה קהל, הכי הרבה כשרון, האגפין הכי טובים ובמקרה של בית"ר מרכז השדה הכי טוב. לשתי הקבוצות יש כישרון התקפי יוצא דופן ושחקנים צעירים בהתקפה - אבל בעיות קשות בהגנה. טומאסיץ' ובנאדו, הראשון ממכבי השני מבית"ר, בכושר רע, גרשון רק חזר לכושר, ולגבי הבלם השני במכבי התמונה לא ברורה. אצל שתי הקבוצות יש בעיה גם במשחק ההגנה של המגינים - יואב זיו לא ידוע לסגור בהגנה, לא יודע לשמרו צמוד שחקן ולרדת בזמן, מכבי נואשת למגן שמאלי, ובבית"ר אלברז עשה טעויות משמעותיות בהגנה לא פעם מפתיחת העונה. שתי קבוצות דומות - אבל הלחץ מסביב לא דומה בכלל. כל תוצאה חוץ מניצחון של בית"ר תהיה כישלון עבור בית"ר, שחייבת לנצח, לקלב קצת אוויר ולחזור לתמונה. מכבי תשמח אם הפער יישאר על 4 נק' - אבל יודעת שזאת ההזדמנות האמיתית שלה לפתוח פער גדול יותר, כי בית"ר בכושר רע, השחקנים עוד לא מחוברים למאמן וכל אחד מפחד לעתידו. בית"ר תסתדר בלי חלוץ מטרה, שחקן שיודע לגמור מהלכים בנגיעה ועל הגובה, אלא אם כן אבראו יישאר ואף חוזהו יועבר - מה שלא עומד לקרות. בית"ר תלויה המון בבואטנג - באגפים מכבי עדיפה, ולפחות במרכז השדה בית"ר חזקה יותר ופיזית יותר. אם בואטנג יתרכז בכדורגל וישחק טוב - בית"ר תנצח. בכל מקרה, בית"ר עומדת לפגוש בשלשות במחוזרים בקרובים גם את מכבי וגם את חיפה - וניצחונות בשני המשחקים (שניהם, אגב, בטדי) יחזירו לבית"ר את כוח ההרתעה ואת הביטחון. אחרת - והליגה כבר תלויה הרבה פחות בה. 

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות לכתבה זו התקבלה תגובה אחת לקריאת כל התגובות ברצף
1.
אם לא טוטו תמוז בית"ר סתם קבוצה
אורי 10.09.08 (08:55)