מס' צפיות - 643
דירוג ממוצע -
הליכוד יוצא מחרות לעבדות - יומן פוליטי
מיהו פואד של הליכוד, התבוססות נתניהו בביצה הפנימית וההשלכות, בית הדין של הליכוד כשחקן מרכזי השבוע, כיצד הליכוד הופך עבד נרצע של החרדים בירושלים.
מאת: arikziv 13/09/08 (14:44)

הארגזים המרגיזים

 

אחד מהסממנים המדאיגים, או לחלופין, אחת מתופעות הלוואי השליליות של מבנה והתנהלות הפוליטיקה הישראלית מובילה אותנו, למצער, למסקנה כי כנראה שבכל מפלגה יש פואד. פואד, או בשמי האמיתי בנימין בן אליעזר, הוא אב טיפוס של פוליטיקאים המוציאים שם רע למפלגה בה הם נמצאים. כך, ללא חזון וללא ראייה לטווח ארוך אבל עם הרבה אני ואני ואני ומראית עין של עשייה ציבורית הם מובילים את מפלגתם אל השאול הפוליטי.

 

"בהקשר הפואדי" מי לא זוכר כיצד התנהל מפקד הארגזים של העבודה ? ארגזים על גבי ארגזים של מתפקדים מאנשי פרץ, פואד, שמחון ושות' שהגיעו אל בית המפלגה בכפר שלם. הבעיה עם אותו מפקד ארגזים שרבים, אם כי לא כל, המתפקדים לא ידעו בכלל שהם פקודים למפלגה או שמישהו ששילם עליהם דמי חבר. בהקשר זה הם חטאו, לעיתים שלא בכוונת מכוון מבחינתם, למטרה האידיאולוגית שלשמה הם נועדו. ב"קדימה" נולד פואד חדש וקוראים לו מופז, שצרה היריעה מלהכיל את הנכלוליות שלו, אולם לליכוד יש "פואדון משופר" והוא עונה לשם ישראל כ"ץ.

 

ישראל כ"ץ הצליח, תוך שהוא מכופף את יו"ר התנועה ואת החברים, לבצע מפקד שנוי במחלוקת. כ"ץ דרש שהמפקד ייגמר תוך חודש אבל רק התארגנות של חזית הנהגת התנועה שכללה את סילבן שלום, רובי רבלין, גדעון סער, לימור לבנת ויובל שטייניץ היא שמנעה זאת והמפקד יסתיים בסוף נובמבר. הדבר מזכיר לי את הקורה במפלגת העבודה ואני רוצה להזהיר את חברי התנועה מתסריט דומה.

 

אל לנו לשכוח שאהוד ברק, אשר ניצח בקולות שפואד דאג לו, נשאר בממשלת אולמרט למרות שהיה לו ברור כי לו עצמו ולתנועת העבודה הישארות בממשלה היא דבר שלילי. ברק, יש להניח שבעצתו של פואד, שמחון, ושות', החליט להישאר בממשלה כי בעיניהם השררה הייתה יותר חשובה. לברק אסור להלין שהעבודה איננה רלוונטית כרגע לשיח הציבורי - הוא, בעזרת הפואדונים, הביא את המפלגה למצב הזה - הכל לטובת השררה.

 

בליכוד יש את "הפואדון המשופר" - ישראל כ"ץ - שמוביל את התנועה למחוזות שאולי יעזרו לו להיבחר לכנסת הבאה אך עלולים להפוך את נתניהו והליכוד להיות בלתי רלוונטיים. חבל שנתניהו נגרר להתבוססות בביצה הרקובה בליכוד במקום שיציג את הליכוד כאלטרנטיבה לחסרי החוליות מקדימה.

 
נתניהו מוכרח להוביל מערכה מול קדימה ללא המתנה. השאננות עלולה לעלות לו ביוקר - דבר שיחדד את הסכינים בתנועה.
לפני כחודשים התרברב אחד ממקורבי נתניהו ואמר : "ציפי תנצח בבחירות בקדימה והיא תלך לבחירות. בבחירות ברור שנתניהו ינצח".

 

אני רוצה לשאול האמנם ? האם הפוליטיקה הישראלית מאפשרת לפוליטיקאים להיות בטוחים במעמדם ? אולי שמקורבו של נתניהו יעשה קורס מזורז אצל פרס בשאננות פוליטית ומחירה. השבוע התברר כי פורום החווה בטוח בניצחונה של ליבני. באחת מישיבות הצוות הם אמרו לה בביטחה "את מקימה ממשלה". ברור כי אם תקום ממשלה הבחירות יכולות להיות, רק במקרה המוקדם, בנובמבר 2009 ויכול להיות שהממשלה תחזיק מעמד עד סוף ימי הכנסת.

 

כאשר תקום ממשלה חדשה יחל לחץ ציבורי על נתניהו שיכנס לממשלה וכאשר ראש ממשלה ישב או תשב על כסא ראש הממשלה ההתייחסות לסוגיה תהייה שונה. ברור כי ליבני, אשר תמשיך בהתנהלות של מריונטת פורום החווה, תשתדל לא לעשות טעויות והתוצאה תהיה שהליכוד עלול לרדת במנדטים. נתניהו זחוח ועומד לבדו בצמרת התנועה. ואולם, במידה ויתברר כי הליכוד יורד מכוחו תחת הנהגתו, יקומו חברים ויידרשו פריימריז לראשות התנועה., כאשר נתניהו נבחר לפני כשנה מעמדו העליון היה ברור : מעמד של ראש הממשלה הבא.

 
אך במידה ומעמדו בציבור יתערער ברור כי בליכוד תגיע דרישה להחלפת המנהיגות. אחד מראשי המטה של נתניהו בירושלים אמר שבוגי יעלון יכול להיות מועמד מצוין. מלבד זאת, יש עוד מועמדים מתוך הליכוד. בעבר התמודדו על ראשות התנועה ח"כ סילבן שלום, ח"כ ישראל כ"ץ ומשה פייגלין. מי שלא התמודדו אך הוזכרו כמועמדים אפשריים הם ח"כ לימור לבנת וח"כ לשעבר עוזי לנדאו.

 
מוניציפלי בליכוד

 

אמנם, מפקד הארגזים המרגיזים היה נושא מדובר השבוע אך הסיפור הגדול בליכוד הוא הבחירות המוניציפאליות המקדימות. ברחובות הציג רועי שרעבי את הוראת המפקח על הבחירות אשר משמעותה היא שעובדי עירייה אינם יכולים להצביע. בית הדין של התנועה הודיע כי עובדי העירייה יצביעו במעטפות כפולות ולאחר ההצבעה יכריע בית הדין במעמד המצביעים.

 

בנתניה יש התמרמרות על הליכה משותפת עם ראש העיר. גם נושא זה הגיע לדיון בבית הדין. החלטת בית הדין בת"א יצרה מצב חדש בהרבה מקומות שלא היו בהם בחירות מקדימות. נקבע שראש הרשימה הגם שהוא איננו מתמודד לראשות העיר, יבחר במועצת הסניף. את הטענה הזאת טענו רמי לוי מחיפה וכרמל שאמה מרמת גן אך נתניהו החליט כי פריימריז יהיה גם יהיה. למרות שהיה ברור כי ברמת גן כרמל שאמה ינצח, כרמל ורמי לוי הודיעו כי הם הולכים לתבוע את ההוצאות שנגרמו להם, בעקבות הבחירות המקדימות שנכפו עליהם.

 

עכשיו גם בתל אביב מתקיים מאבק ישן של הוותיקים אך מתחת לפני השטח יש את איתן סולמי. איתן, אשר ניהל מאבק קשה נגד נתניהו על רקע הבחירות להסתדרות, מנגח את הליכוד ונתניהו בכל צורה. ועכשיו נשאלת השאלה האם נוצר ציר נגד ארנון של הותיקים מהצפון ואיתן סולמי להזיק לליכוד ולסייע לגאידמק ?

 

טבריה כמרקחת

 
בטבריה היה ציון פיניאן המנוע מאחורי הבחירה של יוסי בן דוד. עכשיו מתברר כי יוסי בן דוד נתן את המקום השני לפרגון וכך נפגעים יו"ר הסניף זגורי ופיניאן עצמו שנדחקים ברשימה.  אתמול עלה רעיון : הסניף ירוץ בנפרד מבן דוד כמח"ל ויתמוך בו לראשות העיר.

 

ירושלים

 
בירושלים עלה שחקן חדש לזירה - אריה דרעי. עסקני הליכוד הולכים להמליך את אלישע פלג. המהלך אשר יחליש את הליכוד, ישרת את המועמד החרדי פורוש וזאת מכיוון שהליכוד לא יעבור את אחוז החסימה. בכך יגיעו פחות מצביעים חילוניים לקלפי והמרוויח הוא פורוש.

 

אפשר לומר כי מי שניצח את פרס בסיסמא "פרס יחלק את ירושלים" הוא הגורם הכי ברור שיגרום לחלוקת ירושלים בתוך ישראל. עוד חמש שנים של חרדי בראשות העיר יגבירו את ההגירה של החילוניים מהעיר וכך ישארו בירושלים חרדים וערבים.
המועמד הכי טוב לירושלים בעת הזאת הוא ניר ברקת. בעבר העברתי ביקורת על ניר אך ביושר והגינות אני אומר שניר הוא המועמד הכי ראוי.

 

בחודשים האחרונים נעשה ניסיון להעמיד את רמי לוי משיווק השקמה בראשות הרשימה של הליכוד. המהלך עבר סיכול ממוקד ע"י עסקני הסניף. צריך להבין שגם לטענתם כי רמי מועמד מצוין אך הם רצו אותו כקישוט והם יכתיבו לו את המדיניות. הם ביקשו להתוות את הכללים הבאים :

 
1 . שיתמוך בפורוש.

2 . שהם יקבעו את ההתנהלות מול הסיעות האחרות.

 

רמי לוי אשר נאמן לדרכו לא יכול היה לקבל תכתיב הסוג הזה והלך לסיעתו של ניר ברקת.  אחרי רמי יש עוד חברים שעומדים להצהיר על תמיכה ועזרה לניר ברקת.

 
גם כותב השורות האלה כ"ליכודניק אמיתי" חייב לתמוך בניר ברקת.

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר