מס' צפיות - 283
דירוג ממוצע -
על המו"מ הקואליציוני והסחטנות
מאת: בועז דקל 24/10/08 (02:02)

כפי שאמרתי כבר מספר פעמים, ואני אומר זאת שוב, כי באיזשהו מקום זה כבר הפך להיות מזוהה איתי והחברים שלי כבר יודעים, בועז דקל מתנגד בתוקף לשיטה הכאילו דמקורטית שקיימת בארץ ושמרימה את ראשה המפלצתי בכל פעם שצריך להרכיב כאן ממשלה, שזה בערך כל שנתיים. וגם כשבר מרכיבים ממשלה, הסחטנות הבלתי פוסקת נמשכת בתוך הממשלה ואין פלא שאין ממשלה ששרדה יותר משנתיים בשנים האחרונות. אני לא אומר שזאת הסיבה היחידה, בלי עין הרע היו הרבה מאוד סיבות אחרות, אבל לכל נושא הסחטנות המפלגתית של המיעוט כלפי הרוב לא ניתן לקרוא דמוקרטיה.

 

לפי ויקיפדיה, ולא לפי ההגדרה של בועז דקל, דמוקרטיה היא: "דמוקרטיה (ביוונית: Δημοκρατία "שלטון העם") היא שיטת ממשל שבה יש לאזרחים יכולת להשפיע על המדיניות הציבורית במדינתם, באמצעות הצבעה, השתתפות בדיונים לפני ההחלטות ובהחלטות עצמן או בדרכים ממוסדות אחרות. יכולת ההשפעה של האזרחים אמורה להיות בלתי-תלויה במוצא, מעמד חברתי, מין, גזע, דת וכיוצא באלה. בדמוקרטיה ישירה מתנהלת ההצבעה על ענייני הממשל עצמם. בדמוקרטיה ייצוגית, שהיא השיטה הדמוקרטית המקובלת כיום, נבחרים בהצבעה נציגי הציבור לחלק מהרשויות השלטוניות (בדרך כלל לרשות המחוקקת והמבצעת), ואלו מקבלים את ההחלטות בענייני השלטון" אתם יכולים לקרוא בעצמכם גם לפי הלינק את כל ההגדרה וההסבר.

 

אצלנו למשל אין להגדרה הזאת שום נגיעה במציאות, כיוון שהאזרחים בוחרים את הנציגים שלהם, מי שקיבל את רוב הקולות אמור להרכיב את הממשלה, אבל בגלל שיש הרבה מפלגות (לא כמו בארה"ב למשל) ואחוז החסימה די נמוך, אותו נבחר צריך עכשיו לרדוף, להתחנן וללקק לכל המפלגות הקטנות יותר שנבחרו על ידי מיעוט (הרי הוא קיבל רוב), אשר אינן רואות עין בעין עם מי שבעצם נבחר, ושכל מה שיש להם בראש זה להשיג כמה שיותר, בדרך כלל כסף, עבור המגזר אותו הם מייצגים, שהוא למעשה במיעוט. עכשיו, לא מדובר במפלגה אחת כזאת, מי שנבחר צריך לנהל מו"מ כזה עם מספר מפלגות מן הסוג הזה שמן הסתם יש להן ניגוד אינטרסים עם המפלגות האחרות שאמורות להיות חברות בקואליציה, אז מה שאנחנו מקבלים בסוף זה את זה.

 

וכך זה חוזר על עצמו מאז אני, בועז דקל, זוכר את עצמי, ובטח גם לפני כן.

 

מה שעוד יותר מעניין זה שאת רוב הסחיטה הכספית עושות דווקא המפלגות הדתיות החרדיות, כמו יהדות התורה וש"ס שכל מה שמעניין אותן זה יותר כסף עבור הציבור שלהם. ולהזכירכם הציבור של שתי המפלגות האלה הוא ציבור שאינו משתתף בחובות האזרחיות, כמו גיוס לצבא למשל, אינו מקבל את החינוך שנקבע על ידי המדינה, ובקיצור אפשר לאמר, עושק את המדינה ואינו תורם דבר. ועל זה יפול או יקום דבר.

 

כך שבעצם מי ששולט כאן באמת זה המיעוט הקיצוני שאינו תורם למדינה.

 

קראתי את כל הטאקבקים שהיו לידיעה הזאת ב-YNET ואני חייב להגיד שללכת עכשיו לבחירות זה בכלל לא פתרון. זה יעלה יותר ממה שש"ס מבקשת וזה לא יקדם אותנו בכלום כי שוב בעת הרכבת הממשלה ולא משנה מי ירכיב את הממשלה התוצאה תהיה אותה התוצאה, ובסוף נשלם כפליים.

 

לבלוג של בועז דקל

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר