מס' צפיות - 1583
דירוג ממוצע -
מחירי הנדל"ן
לאחרונה אנו מתבשרים על ירידת מחירי השכירויות ומחירי הדירות באזורים מסויימים בארץ בעקבות המשבר, אך למעט מחירי המשכנתאות שהתייקרו במעט, דבר לא השתנה בישראל מבחינה מעשית. מה כן אם השתנה אם כך? התשובה בכתבה.
מאת: כלכלה להמונים 10/11/08 (00:25)

פירסמתי כאן בעבר מספר פוסטים בנושא הנדל"ן בישראל וכולם תמכו בהמשך עליית מחירים בשל סיבות רבות ומגוונות ומי שמעוניין, מוזמן לקרוא כאן (נמצא בקישורים בתחתית הדף).

 

לאחרונה אנו מתבשרים על ירידת מחירי השכירויות ומחירי הדירות באזורים מסויימים בארץ בשם "המצב" או "המשבר". למעט מחירי המשכנתאות שהתייקרו במעט בשל פרמית סיכון שמתומחרת ע"י הבנק ונבירה מעמיקה יותר בתהיה על קנקנו של הלווה מצידו של הבנק המלווה, דבר לא השתנה בישראל מבחינה מעשית.

 

מה כן השתנה אתם שואלים, והתשובה היא חששותיהם של תושבי ישראל באשר להשלכות המשבר העולמי על ישראל. אתן לכם דוגמא אישית: זוג חברים שלי העמיד למכירה דירה בת 4 חדרים במודיעין במחיר של 1.18 מיליון ש"ח לפני חודשיים כאשר המחיר סגירה הסופי אותו ידרוש יהיה 1.15 מיליון ש"ח.

 

מחיר הדירה המבוקש נמצא במקום טוב באמצע סקלת מחירי הדירות עבור אותה השכונה (קייזר) ולאחר התייעצות עם בעלי מקצוע. הגיע זוג שמאוד רוצה את הדירה ומציע לרכוש אותה במחיר של 1.05 מיליון בטענה שהמצב לא מאפשר יותר.

 

השאלה שאני שואל היא: אם המצב לא מאפשר, מדוע אתם קונים? תמתינו עד יעבור "המצב" ואז תקנו. תוך כדי שיחות ומו"מ הזוג מוסר קצת יותר פרטים על מצבו ומסתבר שהם בכלל קונים את הדירה להשקעה ואין להם משכנתא.

 

מה אנו מסיקים ממקרה זה? הזוג מחפש לקנות דירה להשקעה במחיר נמוך תחת כותרת שאינה נוגעת לו ("המצב") ואין לי אלא הערכה לזוג שרוצה לקנות השקעה בתמחור נמוך, כל הכבוד.

 

עכשיו לנתונים מוחשיים, דבר לא השתנה במדינתנו הקטנה: תשומות הבניה לא הוזלו, שכר העבודה לא ירד, המיסים לא הוקלו, קרקעות לא מופשרות, התחלות הבניה בירידה, הגידול באוכלוסיה נמשך וגבולות ישראל לא יתרחבו (ואולי הפוך?), מה שיתמוך בהמשך עלית מחירים על בסיס כלכלי עובדתי!

 

מי שיבחר "לזרוק" את דירתו במחיר נמוך יותר עושה זאת על בסיס פסיכולוגי בלבד ולא על בסיס כלכלי. אגב, כדי לתמוך בזוג שרוצה למכור את הדירה במחיר שציינתי, רק היום פורסמה כתבה בגלובס שעלית המחירים במודיעין נמשכת.

 

קוריוז קטן, בשנת 2012 צופים שיתחיל עידן שגשוג נדל"ני שימשך כ-10 שנים בישראל וזאת על בסיס דמוגרפי של אוכלוסית ישראל.

 

הנתונים מראים שכ-45 % מאוכלוסית ישראל בשנת 2012 יהיו מתחת לגיל 30, כלומר, הם יצטרכו לחפש מקומות לגור בהם וזה אומר עליה חדה בביקושים ואם הנתונים שציינתי למעלה ישארו כפי שהם מצפה לנו גל עליות חד וארוך במחירי הנדל"ן בישראל.

 

לבלוג של כלכלה להמונים

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה התקבלו 2 תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
1.
המון השתנה
רן 10.11.08 (01:15)
2.
כל שוק הכלכלה כולל הנדל"ן מורכב מ...
ראובן 10.11.08 (01:23)