בג"צ לאחרונה קבע כי המתנחלים צריכים לפנות את "בית המריבה" בתוך 3 ימים, יש לנעול את הדלתות ע"י הצבא ולא להתיר כניסה לאיש.
ההחלטה, לעניות דעתי, מאוד מוזרה: מדוע בג"צ דוחה את עתירת הישוב בעצם? מילא דוחה אותה, אולם מדוע הוא פוסק כי יש לנעול את הדלתות? מדוע אי אפשר לתת ארכה לדיירים לגור באותו בית עד אשר יסתיימו ההליכים המשפטיים בערכאה שיפוטית מוסמכת? האם חייבים לזרוק את הדיירים, רק בגלל שאין עדיין שום החלטות של ערכאה מוסמכת?
למי ששכח, אין אפשרות רגילה במקרה של אי תשלום משכנתא, לפנות את הדייר אלא רק לאחר החלטת בית משפט ו/או הוצאה לפועל שמוצאת נגד החייבים במשכנתא. כיום, אם אדם תובע בבית משפט את הבנק בו נלקחה המשכנתא, המערכת תעכב את ביצוע ההליכים נגדו עד תום דיון התביעה או עד החלטת ביניים של בית המשפט, אז מדוע כאן זה מותר וב"בית המריבה" צריכים לזרוק את האנשים מהבית?
בעל הבית הרי לא יוכל להנות מהדירה, ואף אחד לא יוכל לגור בה. האם חוששים בבג"צ מנזקים? אפשר לצלם את המקום לפני ההחלטה ולהסכים כי אם יגרם נזק כלשהו, המתנחלים ישלמו על כך במקרה הצורך ויוחלט על פינוי, דבר שהוא די מקובל בתחום הזה, רק שמשום מה שוב בהחלטה זו ישנו "ריח" של "שמאליזציה", אם ניתן לקרוא לזאת כך, מה שרק מחזק את הטענה הרווחת בציבור שבית המשפט הוא בעצם חותמת גומי של השמאל.
לבלוג של חץ