מס' צפיות - 295
דירוג ממוצע -
המפוטרים יפסידו כ 40% מפיצויי הפיטורים
מאת: רפי גליק 05/12/08 (02:17)

חלק גדול מהמפוטרים הטריים הולך להפסיד כ 40 אחוזים מפיצויי הפיטורים. חברות רבות במשק ובעיקר חברות הייטק מפרישות לקרן הפיצויים של העובדים רק 80% מהשכר בטענה כי חלק מהשכר איננו רלבנטי לצרכי פיצויים. בשוק ההייטק החם, רוב העובדים שהחליפו מקומות עבודה שמחו לקחת עמם את קרן הפיצויים ולעבור למקום עבודה חדש, גם עם היה מדובר ב80% מהשכר.

היום כשהמשבר פרץ, מעטים המפוטרים היודעים כי הם צפויים לאבד כ 40 אחוזים מפיצויי הפיטורים המגיעים להם וזאת לאחר שמוסיפים את הפסד הקרנות להפרשות המופחתות . הדבר נובע מכך שלפי צוו הרחבה של שר העבודה, מותר לחברות המאוגדות במשק במסגרת התאחדות התעשינים, לשכות המסחר והתארגנויות אחרות, לתת לעובד את ההפרשות לקרן הפיצויים כפי שהצטברו בקרנות הפיצויים במקום תשלומי הפיצויים הקבועים בחוק לפי משכורת אחרונה ושנות וותק . מאחר ורוב קרנות הפיצויים הפסידו בשנת 2008 כ 20 אחוז מערכן וגם יותר, הרי שס"ה הפיצויים עשוי לקטון בכ 40 אחוזים ואולי יותר.

מעביד שעמד בתנאי האישור לא יהיה חייב להשלים לעובד פיצויי פיטורים.

עפ"י האישור הכללי של שר העבודה, תשלומים ששילם מעביד בגין עובדו, החל מיום 30.6.1998, לפנסיה מקיפה בקופת גמל לקצבה שאינה קופת ביטוח (קרן פנסיה) או לביטוח מנהלים הכולל אפשרות לקצבה או שילוב של תשלומים לתוכנית קצבה ולתוכנית שאינה לקצבה בקופת ביטוח, לרבות תשלומים ששולמו תוך שילוב של קרן פנסיה וקופת ביטוח בין אם יש בקופת הביטוח תוכנית לקצבה ובין אם לאו - בתנאי האישור,  יבואו במקום פיצויי הפיטורים המגיעים לעובד בגין השכר שממנו שולמו התשלומים ולתקופה ששולמו.

ביום 7.5.2006 נכנס לתוקפו צו הרחבה בדבר ביטוח פנסיוני מקיף בתעשיה (לרבות - הייטק), הקובע חבות מפורטת ומקיפה לעריכת הסדר פנסיוני לכל עובד בענף התעשיה.

בצו זה, נקבע כי התשלומים בהתאם להוראות הצו ותנאיו, באים במקום פיצויי פיטורים בהתאם לסעיף 14 לחוק פיצויי פיטורים, כך שהמעביד, מצידו, פטור מהשלמת פיצויי פיטורים לעובד והעובד זכאי לקבלת הפקדות ותשלומי המעביד בעבור מרכיב הפיצויים בכל מקרה של הפסקת עבודה, למעט במקרים מיוחדים.

הירידות החדות בקופות הפנסיה והגמל עלולות להחריף עוד יותר את מצבם הרעוע של המפוטרים וזאת כאשר הסיכוי לצאת ממעגל האבטלה נעשה קשה יותר ויותר בגלל המיתון הכלכלי. מחובתה של הממשלה, האוצר ורשויות המס, שר התעשיה , המסחר והעבודה , ההסתדרות ונציגי המעבידים, לתת את הדעת באופן מידי לתיקון צוו ההרחבה הקיים ולתקן תקנות חדשות , באופן שימנע מהמפוטר לספוג את ירידת ערך הפיצויים שלו בנסיבות הקיימות ויפצה אותו על ההפסדים הנובעים מהירידות האחרונות בקופות הפנסיה, הגמל וביטוחי המנהלים.

 

לבלוג של רפי גליק

 

רוצים לפרסם את דעותכם ב"פרשן"? גם אתם יכולים! לחצו כאן

 

גולשים יקרים, הכותבים באתר משקיעים מזמנם בשבילכם, בואו ניתן להם תגובה! כתבו למטה (בנימוס) את דעתכם.

דרג מאמר:          
תגובות למאמר זה לא התקבלו תגובות לקריאת כל התגובות ברצף
אין תגובות למאמר