פרט מהותי אחד חמק מעיניהם החמדניות של בעלי ההון – הם לא שיחקו רק עם כספי הציבור, אלא עם החוקים שמגדירים את יציבותה של כל מערכת בטבע.
המשבר הנוכחי הפוקד את כולנו, ומורגש כעת בכל כיס בעולם, החל כאשר אנשי וול סטריט ניסו להשיג תשואה מכסימלית על הון במינימום זמן, תוך סיכון שוק הנדל"ן האמריקאי. אך רובנו, שלמדנו להסתדר עם מה שיש, לא מכירים את המשבר מצידו של אדם שהיו לו 20 מיליארד ועתה נותרו לו 2 מיליארד. כביכול, נראה לעינינו שבמחוזותיו לא קרה דבר, אך האמת היא שאצל אנשי העשירון הטופ עליון המשבר הוא איננו כספי בלבד. זהו משבר של איבוד השליטה וקריסת המעמד. משבר של ניפוץ החוקים אותם הכירו ושינוי הסטטוס המובן מאיליו, שהיה מנת חלקם. המשחק החדש שאליו הם נקלעו, מחייב אותם כעת לברוח מהבומרנג שהם עצמם הטילו אל האוויר אבל שכחו לקחת בחשבון פרט אחד חשוב.
הפרט המהותי שחמק מעיניהם החמדניות הוא שהם לא שיחקו רק עם כספי הציבור, אלא עם החוקים שמגדירים את יציבותה של כל מערכת בטבע. דברים אלה חוזקו לאחרונה על ידי פרופ' גונטר בלובל, זוכה פרס נובל על מחקרו בתחום התאים, שאמר כי גם המדע סובר ששרידותה ושגשוגה של כל מערכת בטבע, תלויים בכך שכל תא, כל פרט שבה, לוקח מהמערכת רק את ההכרחי לקיומו ובשאר כוחותיו פועל לטובת המערכת כולה.
ומה איתנו? אגואיסטים נולדנו ואגואיסטים נמות (אבל לפחות עשירים), אמרו וביצעו בעלי ההון, האנליסטים, חברות הדירוג, המתווכים הפיננסים ורבים אחרים. וכך, המשחק בכלכלה העולמית הפך לרולטה רוסית. רק שהאקדח כוון לרקה של כולנו...
תאוות הבצע גרמה לשחקנים להתקשר זה עם זה והניעה את גלגלי הגלובליזציה, אך זו קידמה אותם הישר לתוך המלכודת שהם טמנו לעצמם. הרצון לנצל אחרים לשם רווח אישי, הכניס את אנשי הממון למעגל קסמים, למציאות שבה הם תלויים לחלוטין באנשים אחרים.
ככול שהאגו טפח, המערכת הפיננסית הפכה מנוגדת יותר לחוק שמגדיר את היחסים הנכונים בין כל הפרטים בטבע. בדומה לתא בגוף חי המתחיל לדאוג לעצמו בלבד, היא הפכה לגידול סרטני - פגעה בכולנו, אך גם כרסמה בחוסנה האישי. מה שנגלה לעינינו כיום הוא גסיסתה של הכלכלה הנוכחית, שמסמלת את הקלקול שעומד ביסודה - הקשר האגואיסטי בין האנשים.
הקבלה שחוקרת ומגלה את מערכת הקשרים הנכונה בין בני האדם, מסבירה שכדי לצאת מהמשבר עלינו לשנות את הפרדיגמה הכלכלית והמחשבתית שבמסגרתה פעלנו עד כה. כך למשל, יש להגדיר מחדש את המונחים "רווח" ו"הפסד". במקום לנסות לספק אינטרסים צרים, על בעלי ההון להבין שרווחת הכלל הוא המודל הכלכלי המשתלם ביותר עבורם. בחינת כדאיות עסקה צריכה להיות מושתתת על טובת הכלל, אחרת, החשיבה האגואיסטית תחזור אליהם כמו בומרנג, בדיוק כפי שקורה כעת, שעה שמגדל הקלפים שבנו מאיים ליפול על כולנו.
כדי שהתהליך יתחיל לקרום עור וגידים, על התקשורת להצטרף למערכה ולהתחיל בקידום סולם ערכים חדש שיעלה על נס את הדאגה לכלל ויגנה את הדאגה לאינטרס האישי הצר. כשהציבור כולו יתחיל להכיר באגו כבסיבת המשבר ובאיזונו עם חוקי הטבע כפתרון, נזכה מיד לתגובה חיובית מצד הטבע ונעשה את הצעד ההכרחי הראשון לעבר מציאות חברתית יציבה וטובה.