ynet פרסמו את תוצאות הביניים של מכשיר המדידה האישי אשר הם הפיקו לשימוש הגולשים.
אחרי כשבועיים מההפקה המוצלחת של "מצפן הבחירות" באתר ynet , מספק האתר תוצאות ביניים של הממצעים אשר נאספו משימוש של כ-400 אלף גולשים.
אם נבדוק את הממצאים לפי הגרפים אשר בכתבה נראה כי משתתפי הסקר הם בוחרי מרכז עם נטיות יוניות , צריך לציין כי הכתבה מדגישה כי רוב המשתתפים הם אזרחים ממעמד די מסוים וזה כשלעצמו מצביע על איכות המשתמשים באינטרנט ככלי יום-יומי בחייהם. מכאן נראה כי בישראל יש פער גדול בין השכבות באשר לנטייה לשימוש בטכנולוגיות מידע מתקדמות ככלי לעיצוב דעה או כל שימוש אחר אשר אינו מתבטא במשחקי "רטט" או קלפים.
ובכל זאת , יש להסתייג מעט מהשימוש של "מצפן הבחירות" כמכשיר לאיסוף נתוני סקר וזאת מאחר ואין כל מניעה משימוש חוזר במכשיר, ז"א כי אם גולש כלשהו ביקש לבדוק את המכשיר כמכשיר, או את עצמו תוך מענה שונה על אותם שאלות , לא הייתה כל מניעה כי יעשה כך וזה כמובן , לפי כמות הגולשים אשר ניצלו אפשרות זו, מסיר את האמינות של המצפן ככלי מדויק.
עדיין נשאר כי אם נתעלם מתוצאות הביניים אשר פורסמו ע"י ynet, הכלי הוא די שימושי לכל אלו אשר זקוקים לחיזוק עמדתם באשר לבחירות הקרבות אשר ללא כל ספק הן מסויגות ע"י רבים מהבוחרים , לפי אמצעי התקשורת, שומעים יותר ויותר על אזרחים אשר רוצים להדיר רגלם מהקלפי וזאת הן בגלל חוסר אמון מוחלט במועמדים ורשימותיהם והן בגלל חוסר ההזדהות עם מצעי הרשימות.
כל זה מחזיר אותנו לשאלה של שינוי שיטת הבחירות בצורה בה יהיה לבוחר תחושה כי הנבחר מכיר אותו ומייצג אותו נאמנה. בשיטה הנוכחית , אין להתפלא כי הבוחר הממוצע אשר אינו משויך למפלגה זו או אחרת נשאר ללא תחושת משויכות לקורה והתודעה של החובה הדמוקרטית שלו נמחקת אל מול הבלבול השורר במערכת הפוליטית בישראל.